Bianca’s Goldendoodles 2011

Bianca’s Goldendoodles født 19.7.2011

Vi har insimeneret vores Golden Retriever Bianca med toypudlen Persy.

En tæve og en han.

Desværre er Biancas fødsel ikke gået så godt. Vi har kun fået 2 levende små hvalpe, resten var døde inden de blev født. Vi mener at have fundet årsagen til de døde hvalpe. Herpes-virus. Vi har aldrig tidligere været ramt, men her inden for de sidste kuld vi har lavet har der været mystiske dødsfald blandt ufødte og nyfødte hvalpe og vi har selv konkluderet at det må være “Herpes”. (Hunde-herpes kan ikke smitte til mennesker eller andre dyr). Dyrlægen gav os ret og vi har nu fået lov at herpes vaccinere alle de kommende drægtige tæver. Herpes virusen er kun rigtig farlig hvis tæverne er “ny smittet” og hvalpene dør derfor inden i dem eller når de kommer ud fordi moderen ikke har antistoffer mod virusen til at give hvalpene via blod eller mælken. Bianca er ny smittet. Tæver der er smittet tidligere, altså før de bliver drægtige, har lavet antistoffer mod virusen og beskytter derfor hvalpene. Voksne hunde har normalt ingen symptomer på at være smitte bære, så de hunde er svære at undgå at komme i kontakt med. Det er normalt kun de drægtige tæver og deres hvalpe under 3 uger der har problemer med at være ny-smittet. Vi håber at vi nu har garderet os og at vi ikke behøves at opleve flere unaturlige dødfødte hvalpe. Læs mere om herpes-virus på internette og evt på denne side eller denne side.

Alle jer som har reseveret hvalpe fra dette kuld, må nu desværre vente på en hvalp fra et andet kuld, de kommende kulds mødre er vaccineret.

I har mulighed for at få hvalpe fra Soffie, hun har 2 sorte Labradoodles hvalpe, de bliver samme størrelse som dette kuld.
Man kan også blive skrevet op til Tikkas kommende Goldendoodles hvalpe, de bliver måske lidt større en disse hvalpe.
Og Donna skal have Goldendoodle hvalpe magen til disse her hvalpe om ca 7 uger…se nye billeder af Donna under “vores hunde

Unique føder snarest store Labradoodles (hun er ikke vaccineret, det kunne vi ikke nå, men vi forventer ikke hun er smittet)
Fanny skal have store Goldendoodles om ca 6 uger.
Dem der står øverst på listen får lov at bestemme sig først! Giv os gerne en prioterings række følge. Man kan selvfølgelig også blive helt slettet fra vente listen. Vær sød at komme tilbage til os med et svar så hurtig så muligt, så de andre længere nede på listen ikke skal leve i uvished for længe.

Hvalpenes voksen størrelsen vil være ca 9-18 kg og højde ca 38-47 cm. Farve lys-gylden. De vil ligne vores tidligere kuld fra tæverne Ally og Sille.

Prisen på Goldendoodles hvalpe er kr. 8.000,-. Incl chip, 3 ormekure og sundhedsundersøgelse hos dyrlægen og stambog.
Depositum kr. 1.000,- bør ved endelig reservation indsættes på konto nr. 5990 0004006232. (Dog først når hvalpene er født!)

Reserveret:
Vi skal selv beholde en tæve (hvis den lille nyfødte tæve overlever, beholder vi hende)
Fam. Madsen. Lille han/tæve , den lille han er deres hvis han overlever de første 3 uger. ( Tikka el. Fanny.)

HUSK at vi skal have et navn fra jer til hvalpen så vi kan lave et stamtræ! Forslag til navne 

Vi kastrerer alle hanner inden de flytter her fra, det er med i prisen på 11.000,-. Jeg mener at en hanhund der ikke skal bruges i avl, får et bedre liv ved at blive kastreret, ved ikke at skulle bøvle med “drifterne” som de alligevel aldrig må/skal bruge til noget seriøst. De bliver iøvrigt kun fede hvis i fodre dem for meget. Vi fjerne blot de hormonelt styrrede instinkter så som at opsøge tæver, provokere hanner, markere territorium og være mental fraværende i de perioder hvor tæverne i omgivelserne er i løbetid.

Vi steriliserer også alle tæverne hvalpene inden de flytter hjemmefra som 8 ugers. Prisen for denne operation er kr. 3.000,-,og prisen indgår i prisen på kr 14.000,-. Vi mener ikke at der nogle kendte store ulemper ved at sterilisere dem som hvalpe og det har være helt normalt i USA i 20-30 år. Fordelene kender de fleste…ingen løbetid mv. Se mere på siden her.

Overvej lige hundegård og natbur. Husk at mange fortryder at de ikke får startet med natbur og hundegård fra starten!!
I vores hunde-butik i hallen, forhandler vi div legetøj, bure, skåle, tyggeting, tæpper, plast kurve, snore og halsbånd mv. Alt hvad man har behov for til en lille hvalp og til meget rimelige priser, billigere end internettet og butikkerne! Se evt vores webshop.

Så har jeg fundet nogle “sider” på internettet og her på min hjemmesiden, som jeg syntes I skal læse rigtig godt på inden I kommer til afhentning/undervisning, så vi ikke behøver at bruge til på disse emner….

Vacciner

Moderen er godt/ny vaccineret, så jeres hvalpe skal have første vaccine når den er ca 10-12 uger og igen 4 uger efter. Den er altså ikke vaccineret tidligere, da den bære sin mors antistoffer til den er ca 10-12 ugers alderen.
Læs mere om vacciner her.

Ormekur

Vi har behandlet jeres hvalpe med Milbemax hver 2-3 uger siden fødslen (3 gange).
Læs mere om ormekure her.

Hundefoder

Læs mere om emnet her
Info ved “før hunde kommer hjem“.

—————————————————————————————————————————————————————————–
Den 30.8.2011
Se billeder på “Unique’s” side, hvalpene var på tur i dag.

Den 28.8.2011
Hopie og London er nu sammen med Uniques hvalpe på fuld tid. Hopie og London er dog noget mere fremme i skoene en de fysisk større Labradoodler. De er 2 modige og meget opsøgende hvalpe, de løber gerne efter os feks hvis vi går hen over græsset, helt uden at tænke over at de kommer meget langt væk hjemme fra. 100% glade og super friske hvalpe, der tror på det bedste i alle levende væsner…håber ikke de får for mange skrammer i fremtiden pga deres naive tro på alt og alle 😉

Den 14.8.2011
De 2 hvalpe er nu 26 dage gamle og de er blevet utrolige søde at se på og de kommer os glædeligt i møde 😉


Hannen til venstre og tæven “London” til højre

 

 

Tæven “London” som vi selv skal beholde.

 

Hannen “Hopie”

 

Hannen.

Den 20.7.2011

Bianca’s 2 hvalpe. Mor og børn har det fint. Nu håber vi bare at Bianca har nået at lave antistoffer til at give de 2 små via mælken.
2 stk varmepære sørger for en temperatur på ca 35-38 grader, hvilket skulle gøre det svært for virusen at genere hvalpene. Mor Bianca syntes det er en meget dårlig ide med al den varme.