Hundetræning / Træningsdage

Vi tilbyder træningsdage og træning via video, for at hjælp for vores doodleejere, da det normalt ikke er super effektivt at gå til træning i div klubber i Danmark.

De almindelige træningspladser/klubber i Danmark træner IKKE efter de samme effektive principper som vi gør hos Specialdogs.

Specialdogs tilbyder:

Vi starter vores trænings samarbejde, ved at vi tilsender vi jer “forberedende læsestof” pr mail, inden vi mødes til den obligatorisk teoretisk undervisningsdag på ca 8 timer, det forgår den dag hvor hvalpene rejser hjemmefra. Vi forsøger herved at forberede jer på livet med en hund. 

Når i er kommet hjem med hvalpen, får i højest sandsynligt brug for extra opfølgende hjælp fra mig, til at få succes med hundens opdragelse. I kan så sende små video på max 1 minut af jeres træning med hvalpen, så gennemgår vi dem pr telefon sammen. Det er super effektivt, i kan få løst jeres udfordringer uden at vi er fysisk sammen 🙂 

Vi afholder endvidere gruppe træningsdage her hos os i Ølgod og i København ca hver 6 uge. Træningsdagene bliver slået op i vores lukket Facebook gruppe “Specialdogs Doodler”.

Så er der ingen grund til at gå ud i div træningsklubber i danmark. 

I kan finde vores egne træningsvideoer på vores Facebook gruppe “Specialdogs Doodler” under menu “medier” + album + Specialdogs egne træningsvideoer.

Hvad er forskellen på de trænings metoder de bruger i klubberne/træningspladserne i Danmark og den måde vi træner på hos Specialdogs?

Jeg mener at, evnen til at formidle til hunden hvad vi ønsker at den, må være det vigtigste. Tænk på jeres selv som en skolelære, vi skal være max gode til at forklare eleven (hunden) hvad vi mener den skal gøre,. Den skal ikke gætte, vi skal skære det ud i pap for hunden. Men vi skal kommunikere med den på en måde hunden kan forstå, netop der ligger nok forskellen på Specialdogs måde at undervise hunde på og de metoder de bruger ude i de klubberne. Vi har 100% udgangspunkt i hundens naturlige psykologi og sprog når vi underviser dem. 

Så Specialdogs måde at undervise hunde er bare meget mere effektivt og vi får hurtigere en lydig og harmonisk hund. 

Vi bruger bla største delen af vores krudt på at formidle til hunden hvad den skal gøre i en give situation, men vi tør også fortælle den hvad den ikke bør gøre.

Hvorfor er der så mange problem hunden i Danmark, 40-50 bliver aflivet hver dag pga adfærds problemer, selvom de fleste har gået til hundetræning. Igen vores tilgang til hundetræning er meget anderledes en de principper de træner ud fra i div træningsklubber. 

En anden væsentligt forskel på vores trænings principper, er selve belønningen/motivationen for at høre efter…..

Træningspladserne træner primært med hvad de kalder “KUN Positiv forstærkning metoden”. Det går ud på at belønne hunden med mad når den gør noget rigtig og det er ikke tilladt at straffe hunden på nogen måde, max straf er ingen godbid, nogle steder må man godt RÅBE “NEJ”. Så gider hunde ikke høre efter, så kan den bare vælge at lade være. Jeg siger ikke at hunden ikke kan lære nogle øvelser med de metoder de bruger. Men en rigtig LYDIG hund får de ikke. Jeg kan personligt ikke bruge det til noget når en hund på 4 år stadig kun lystre når det gider. Træningspladserne mangle i min øjne redskaber til at få hunden til at forstå hvad vi ønsker af den og så burde de også tillade at man informere hunden om hvad der ikke er korrekt adfærd. 

Kort fortalt, de alminde træningspladser bruge mad til at motivere hunden til samarbejde, nul info om fejl via lidt ubehag og tillader ikke at i tænke på lederskab.

Træningspladserne kalder deres træning for “Positiv træning metoder” … de burde kalde det for “KUN positiv metoder”. Hos Specialdogs bruger vi også “Positiv træning metode”, men vi benytter også en snert af ubehag, da det helt sikker fremmer indlæringen/forståelsen. Det gør hundetrænings brugbar i hverdagen/virkeligheden. Hvorfor sige dæk, hvis hunden bare kan gå når den ikke gider ligge der længere (ikke sulten)

Hos Specialdogs bruger hundens egen psykologi, som feks betyder at vi acceptere at være hundens leder og tager ansvaret for hvalpens udvikling, ligesom ulvens forældre gør.  Ulve bor og opvokser sammen med deres forældre og lære 99% af deres viden ved at kopier de højre rangerende ulves adfærd/viden. Vi kommunikere med udgangspunkt i hundens naturlige psykologi, som gør det mere forståeligt for hunden. Ingen ulve lokker med mad i deres daglig omgang og indlæring af nye ting. Og lidt ubehag er en naturlig del af livet, dog forhåbentlig en meget lille del, men den er der i alle hierarki samfund incl menneskernes samfund. Hvordan ville vores samfund fungere uden bøder, politi, fyringer ?? Brombærbuske stikker også for at trænge igennem med deres budskabet, det er alt sammen naturligt og vi lære af det, dog uden at tage alvorlig skade.

Når vi ønsker at træne og leve med hundene på hundens præmisser, så betyder det at vi mennesker bør sætte os grundigt ind i hundens psykologi. Hunde er ikke mennesker, deres måder at omgås hinanden er ikke 100% lige som vores. Hunde går bla. meget op i hierarki, det giver dem tryghed at vide hvem der har hvilken placering incl ansvar i familien. Hvem er dygtige, kompetente, altså ældre og derfor klogere, mere erfarende og derfor en naturlig højere placering i hierarkiet. Det er altså vigtigt at vi mennesker formår at vise hunden på daglig basis at vi er værdige ledere og at hunden ikke skal stresse, ved at tro at den skal have ansvaret som evt leder i vores kompliceret verden, da det resultere i en stresset og forvirret og ulydig hund. (aflivning, eller blot dårlig livskvalitet)

Ja hos Specialdogs fokusere vi på max tydelig lederskab og at formidle tydeligt og effektivt til hunden hvad vi ønsker af den. Og det virker .. læs blot vores kunders anmeldelser.

At blive en dygtig hundefører, er ikke noget man kan lære på en “undervisningsdag/udleveringsdag”…. vi tilbyder derfor opfølgende træning via video og fysiske gruppe-træningsdage rund om i Danmark. Oftest i Ølgod og København. Bare glæd jer.

Når i har træning med Specialdogs i nogle måneder og har fået en god grundlæggende forståelse, for hundes måde at indlære på, så kan man såmen godt gå ud i en klub i Danmark og deltage i deres mere avancerede hundesports tilbud. Men vent nu til i selv har fået styr på indlærings teorien, også i praksis, for netop dette er ikke klubbernes stærke side. 

Socialisering af jeres hvalp, behøver bestemt ikke forgå på en tilfældig træningsplads. Find heller selv passende hunde, hunde som i selv kender og stoler på og lav så en legeaftaler med dem. I vores FB gruppe “Specialdogs Doodler”, er der også rig mulighed for, at lave legeaftaler med de andre 1200 doodler fra Specialdogs. Det er ikke nødvendigt at møde op i en tilfældig gruppe på en træningsplads, for at få en social kompetent hund. Tværtimod kan i risikere at hvalpen får nogle voldsom skræmmende oplevelser i sådan en tilfældig gruppe på en træningsplads. Se mere om hundes møde med andre hunde her.

Desværre er der ingen officiel erhvervsuddannelse inden for hundetræning i Danmark, så dette job varetages primært af fritidstrænere her i landet. I mange andre lande er hundetræning et fuldtidsjob, som naturligvis også giver trænerne væsentligt mere kompetance med årene. Jeanette (mig), ejer af Specialdogs, har være fuldtids træner i over 30 år, hvor jeg har undervist både gruppe, adfrædsproblemer, uddannet blindeførerhunde og narkohunde mv.