Narkohunde

De hunde vi bruger som narkohunde kommer fra privat personer, som af forskellige årsager ikke længere kan beholde deres hund.

Det er oftes Labrador Retriever, der bliver brugt som narkohunde, men andre racer med gode anlæg kan også komme i betragtning, så som div. andre Retriever og Spanieler.

De overordnede krav til en egnet narkohund er….hundene skal have extrem lyst til at finde et stykke legetøj som er blivet gemt uden-/indendørs. Endvidere bør hunden ikke lade sig forstyrre i dens søgearbejde af div. andre lugte eller gener i omgivelserne. Hunden må ikke være nervøse eller frygtsomme af natur.

Lydighed er ikke en krav…det kan vi selv lære hunden!

Mod og arbejdsiver er rigtig godt at have!

Hundene bliver efter ankomt testet et par uger og underøgt for HD/AA og øjenlyst på Varde Dyrehospital.

De hunde der ikke findes egnede til brug som narkohunde, kan vi med omhu finde et nyt egnet hjem til. Altså en ny familie, som kan leve op til hundens krav/ønsker til livet.

Har I en hund der skal ompladseres så kontakt os endelig og giv derved jeres hund en chance for at blive midtpunkt i sit eget liv.

Vi uddanner selv narkohunde til det danske marked, feks. til brug på diskoteker. Uddannelsen af en narkohund tager ca 6 mdr og vi bruger kun hunde er der fri for HD/AA. En færdig uddannet narkohund incl. uddannelse af hundeføreren koster mellem kr. 80.000,- og 130.000,- incl. moms. Vi har pt. 2 færdiguddannet narkohunde til salg, de kan arbejde over alt og kan finde alle typer narko.

Har i til tider brug for en narkohunds færdigheder, så ring og hør hvad vi kan tilbyde.

Endvidere sender vi mange hunde til det Tyske told politi, hvor hunde så bliver uddannet af det Tyske politi til narkohunde. Se feks. på denne hjemmeside under menu-punket “GR-spurhund” den sorte labrador er “Emil” som i sin tid er hentet her hos os.

——————————————————————————————————————————————————————————-

Den 10.12.2007

Bamse og narkohundefører Bernd Hansen fra det Tyske politi var på besøg! Bamse blev hentet hos Specialdogs i dec. 2006. Bamse har bestået alle prøver ind til videre med resultatet “fremragende”.


 

Jeanette med “Ingo”.
Ingo var en livlig hund der elskede at lege med bold…men han var ikke godt til at ligge stille der hjemme i 8 timer, ja nu bliver han leget med hele dagen hos det Tyske politi.

 

I vores 300 m2 lager bygning bliver hundene testet om de har lyst til at være narkohunde.
Hundene skal vise at de virkelig har lyst til at finde den bold vi har gemt.

 

Vaskerummet kan også bruges til at træne i. (“Dingo”)
Denne modige hund fandt sin bold oppe på de kørende vaskemaskiner!!

 

Tyske toldbetjent Bernd og “Bamse” har i juli 2007 bestået deres prøver med max. resultat og tilsendt
os dette dejlige billede.

 

Narkohund på arbejde ved det Tyske politi.