Hundebur og hundegård

”HUNDEBUR”

Vi anbefaler at man anskaffer sig et hundebur til sin hvalp.

Hundeburet bliver også kaldt et transportbur, natbur eller udstillingsbur. Der findes flere forskellige typer for bure, nogle er lavet af formstøbt plastik og andre er lavet af metal gitter. Metalgitter burene kan klappes sammen så de kun fylder ca. 10 cm. i højden og det er da praktisk i forbindelse med transport at buret, feks i bilen. Burene skal være så store at hvalpen også kan ligge i det når den bliver voksen og det kan evt. ikke være ”opslået” i bilen pga. sin store størrelse.
Vi sælger disse metal bure med cover i vores butik og onlineshop.

 

 

Metal bur med cover på. (vores cover er nu helt mørkegrå og ikke med sort.)
Str small L.66 H.53 B.44 til hunde under 40 cm. ” Til mini doodles eller ligende”
Str medium L.77 H.57 B.48 til hunde under 45 cm.  ” Til mini/medium doodles .”
Str Large L.92 H.66 B.57 til hunde under 55 cm.  ” Til Retriever tæver” og mellem doodler
str XL. L.107 H.79 B.70 til hunde under 68  cm. ” Til Retriever hanner” og mellem og store doodler

Vi har også bure der kan være i bilen, altså bure med en eller 2 skrå sider eller i plast mv

Man kan godt bruge et lidt mindre natbur til biltransportbur, vi taler om det når vi ses 🙂

Burene kan købes på vores webshop.

Fordelen ved et hundebur:
Hunden hvalpen bliver meget hurtigere renlig om natten. Hvis den ikke bliver lukket inde i et bur vil den blot besørge på gulvet og det bliver så til en dårlig vane, det er altså for nemt for hvalpen blot at besørge på gulvet i stedet for at prøve at holde sig til om morgenen. Hvis den er lukket inde i buret/hulen så vil den ikke besørge der inden, da hvalpene fra naturen ikke vil svine deres hule til. Hvalpene bør dog om alle omstændigheder luftes en´gang om natten indtil de er ca. 10 uger.

Endvidere forhindre det lukket bur hvalpen i at tillægge sig dårlige vaner, så som at være destruktiv om natten, når den ikke er under fuld opsyn. Det bliver hurtig til en dårlig vane at bide i div. mens vi sover.

Hundene kommer meget hurtigt til at elske deres hule, det kan ikke sammenlignes med en alm. hundekurv, buret/hulen giver meget mere tryghed.

Har man lært sin hund at være i buret, kan man med fordel medbringes buret når hunden feks. skal være alene et fremmed sted, feks i campingvognen, i sommerhuset eller ved familiebesøg.

Hvem kender ikke til problemet med at man ikke kan tage på restaurant eller i biografen, når man er i et lejet sommerhus eller lig. pga. at hunden jo ikke bare kan efterlades et fremmed sted uden at det gør den urolig, buret giver hunden ”tryghed” lige meget hvor I placere buret.

Man har umiddelbart ikke brug for en alm. kurv hvis hunden har sit bur. En kurv kan bruges i stuen som hyggeplads.

Ulempe ved hundeburet:
Buret skal have en størrelse der passer til hunden, så derfor er det jo lidt af en monster at have stående. Endvidere kan det være et problem at buret er for stort at kunne bruges opslået i de fleste almindelige biler, metalgitter buret kan dog klappes sammen så disse buret kan medbringes i de fleste biler.

“Det er da synd”:
Mange syntes det er synd at putte hundene i et bur, vi syntes derimod det er synd for de hunde der ingen bur/hule har at føle sig tryk i. Det er også synd for de hunde der ingen bur har, at de skal have skæld ud over at de har været en “hund” om natten og at de derfor har bidt i div. ting mens deres mennesker sov. Hundene der er i bure kan kun bide i deres egne ting og de får kun kærlige ord når deres mennesker står op om morgenen.

Den rigtige størrelse, indretning og placering af buret:
Buret skal have en størrelse der gør det muligt for hunden at ligge fuld udstrakt i buret. Så er hunden feks 60 cm i skulder højde som voksen, bør buret være min. 65-70 cm i bredden. Er bredden i orden, vil højde og længden normalt også passe.
3 ud af 4 sider på buret bør ALTID være tildækket af noget stof eller lignende (Vi bruger et “Cover”), det gør at hunden føler at den har en hule!!

Mens hunden er hvalp bør man kun ligge et tæppe eller lignende i halvdelen af burets bund, det giver hvalpen mulighed for at ligge på materialer af forskellige temperature.
Husk endelig at hunden og dens bur ikke må stå et sted hvor hunden kan få træk. Men det frarådes også at sætte buret på gulvvarme hvis muligt!!
Pas på med varme, sørg for at der ikke er gulvvarme under buret og at sove rummet ikke er for varmt, gerne under 18 grader. Doodler har tyk pels, ala skidragt på 24/7. 

Tilvænning:
Hvalpen vænner sig hurtigt til buret, da det er et hyggeligt sted at være. Burets placering i huset er ikke så vigtigt, så man kan altså flytte rundt på buret uden at forvirre hvalpen af betydning. Jeg ville starte med at have buret i et centralt rum når hvalpen ankommer i hjemmet. Nu skal vi bare vise hvalpen at buret er et godt sted at opholde sig, dvs. at vi selv opholder os inde i buret når vi skal hygge med hunden og børnene er også rigtig gode til at hjælpe os med denne tilvænning. Hvis hvalpen ligger sig til at sove uden for buret, bære vi en forsigtigt ind i buret hver gang og vi bliver hos den indtil den atter er falder i søvn. Den kan også få serveret sin mad og div. snoller inde i buret. HUSK aldrig at lukke buret i dagtimerne!!

De første nætter er det en fordel at placere buret ved siden af jeres seng, også selvom at hvalpen senere ikke er velkommen i soveværelset, bær blot hvalpen ind og ud af soveværelset. Hvis hvalpen, i denne første tilvænnings periode, skulle blive urolig om natten kan man så blot lægge sin hånd ned til buret og derved berolige hvalpen. Tilvænningsperioden vare normalt ca. 3-6 dage. Man kan også vælge at sove ved siden af hvalpens bur på en madras. Husk at lufte hvalpen en gang om natten til den er ca. 10 uger

Misbrug:
Buret bør kun lukkes om natten. Det er ikke forsvarligt at lukke hunden inden i buret i dagtimerne, da den trænge plads hæmmer hundens udvikling. Et par timer i en nødsituation er nok okay.

Kundernes erfaring:

Hej Jeanette. feb. 2013
Nu er vores dejlige labradoodle Molly ved at blive 2 år. Da vi købte Molly anbefalede du nat bur. Først tænkte jeg, pjat hvad skal jeg med det. Efter lidt overvejelse besluttede vi det måske var en god ide. Vi boede ikke længre på landet men i en villa i byen. Vi bestilte natbur, det er nok det bedste vi har gjort. Molly går selv ind og ligger sig om aften, hun er meget tryg og meget glad for sit bur. Jeg har købt et bur mere som kan være med når vi er i Hornbæk hos børnebørn,som vi er hos tit. Når jeg sætter bur op har Molly et “Helle” . Jeg bruger også bur når vi er til agility, når Molly er i buret har hun fred og kan lade op til næste omgang. Jeg kan kun anbefale at købe et bur til din hund, du får en tryg og glad hund.
Hilsen Annette Stage

Maj 2015 (Fra vores Facebook gruppe…en hvalpeejer spurte til råds ved hans 4 mdr hvalp der hver nat besørget på gulvet)…..

Mia Lykke Jacobs: Sikke en tålmodighed I har, vi prøvede tre dage uden bur og så var min kvote for gulvvask om natten brugt opbur eller dejlig tryg hule om man vil, virkede bare perfekt og vi brugte det indtil hun var knap et år, og har stort set aldrig haft uheld indenfor efterfølgende.

Christine Andersen: Vores hund sover også i gangen, men det har han først gjort efter at han var 6 måneder og fuldstændig renlig. Vi brugte bur i de første 6 måneder. Selvom vi ikke var vilde med det, så virkede det altså. Måske i skulle give buret en chance. Vores hund har været alene fra starten om dagen pga arbejde (og der var han ikke i buret) og vi havde vi kun meget få uheld, hvor han tissede inde når han var alene. Jeg ved ikke om det er fordi han var nem eller om der er forskel på nat og dag.

Trine Lindhardt Kristiansen: Vi har Louie (d. 26. januar) og var heller ikke vild med ideen om natbur, men brugte det fra start og har været SÅ glade for det. Han er ude ved 23-tiden og sover til 6-7 tiden hvor han kommer ud igen (mest fordi vi er oppe, ellers ville han sove videre) og så åbner vi derefter for buret hvis vi evt. sover videre men synes han skal have lov til at komme ud. De gange vi har haft uheld indenfor er det i vågen tilstand hvor det er os, der ikke har været opmærksom på at få ham ud, det skete 2-3 gange lige i starten. Så kan klart anbefale natbur, det er trygt og når han bliver overtræt virker det til Louie finder ro ved at blive “tvunget” i burOg han sover gerne videre til kl. 9-10 stykker om morgenen, så er han til gengæld virkelig klar når vi står op.

Lone Damgaard Donslund Husted: Sidst Diego blev passet af min bror besluttede de sig for ikke at bruge buret første nat. Men han tullede hjemløs rundt en del af natten og var meget interesseret i hvad der foregik ude i skoven. Næste nat sov han i buret og var rolighele natten, han gik selv ind i buret og lagde sig kl 22. Så nu er de også overbeviste om at bruge natburet.

Charlotta Thörn: Bliver nødt til at kommentere her: vi syntes også, at det virkede hårdt med natbur da Jeanette Larsen først begyndte at snakke om det, men brugte et alligevel fra dag 1. Det var det bedste tip vi over hovedet fik! Eddie er nu over 1 år og hun bruger sit bur hver nat og også rigtigt flittigt om dagen. Hjemme står buret altid åbent (også om natten, men hun ligger der alligevel) men sover ved venner lukker vi, bare for at være sikre på, at hun ikke vandrer rundt om natten. I starten gav vi hende altid gnave-ben inde i buret og hun lærte hurtigt at selv løbe der ind når hun fik noget at gnave i. Vi opdagede så, at når vi var steder uden buret og gav hende gnave-ben, så løb hun rundt og ledte efter sit bur, for at kunne gå der ind og gnave! (Har vi ikke bur med, så for hun nu et tæppe der er “hendes” hvor hun så går hen og gnaver i sine hundeben.) Vi er virkelig glade at have det bur, det var smart da hun var helt lille og ikke helt stueren, da hun var større og lidt vild og nu hvor hun er næsten voksen og bare ser buret som sin hule – kan bruges både til at lukke hende væk for vores og hendes skyld – genialt! Vores venner har endda lagt mærke til hvor fint det har fungeret, så to af dem har spurgt ind til hvordan vi har gjort for at lære hende at være i buret og har brugt det samme til sine hvalpe.

“Gitter til døren”

Vi har oftest også disse hunde gitter på lager, men sig gerne til hvis i ønsker at resevere et til afhening.
Højde 107, brede 75-84 cm. Pris kr. 475,- (Listepris 575,-)

Bur til bilen: Vi sælger også bure til bilen her hos Specialdogs. Det er dog ikke sikkert at hundens “natbur” kan stå/passe ind i jeres bil, så måske bør man anskaffe en special bur til bilen. Man kan også vælge at give hunden et seletøj og sikkerhedssele på…haves på laget i butikken. Se mere om kæledyr og biler her.

“Hundegård”

De fleste hunde/hvalpe har stor gavn at en hundegård. Det bliver hundens værelse, altså ligesom at børnene har deres egne værelser. Det er et fristed, et sted hvor hundene ikke kan gøre noget forkert, et sted hvor de virkelig kan være en hund, grave og bide i det de har lyst til!!

I hundegården bør hunden have tilbudt store nye grene og div. knogler og kødben at bide i.

Der er også masser af frisk luft i hundegården og det er da meget mere naturligt end at ligge inde i vores kunstig opvarmet huse dagen lang, hundes pels bliver meget sundere af at opholde sig udenfor. Hunden skal naturligvis have adgang til et isoleret hundehus eller lig. evt med opvarmning om vinteren og så kan den til gengæld være ude i dagtimerne hele året rundt uden problemer.

Vi bliver jo ofte irreteret på hunden når den har været en “hund” og lavet div. ulykker inde i vores hus mens den var alene, så lad dog hunden være en “hund” ude i dens hundegård. Hundegården kan også bruges hvis vi skulle få huset fyldt med gæster, som evt. vil stresse os og vores hund, eller hvad med en børnefødselsdag med gæstebørn der er bange for hunde!?. Eller hvad hvis vi ind imellem skal i byen en hel dag, ja så kan hunden da godt passe sig selv feks med et skønt kødben i hundegården.

Husk: Aktiver altid hunden mentalt inden i forlader den, uanset om den skal være alene hjemme indendørs eller i hundegården. Så kan man godt lade hunden være i hundengården imens man er på arbjede uanset vejret, den kan jo gå ind i hundehuset for at hvile eller for at komme i læ for regn. Hvad mon den skal lave indendørs heeele dagen?!

Det er ikke meningen at hunden skal kunne motionere sig i hundegården, men der skal dog alligevel være plads til både toilet, grave område, og hygge område. En hundegård bør være mellem 10 og 100 m2, 30-40 m2 er godt, husk at lave lidt læ og skygge i gården. Det vil også være godt hvis man laver et let hævet område, lavet af feks. høvlede træbræder, hvor hunden kan ligge fri fra jorden og slappe af. Højden på hundegården bør nok være min. 160 cm over jorden og gerne 10-20 cm under jorden = 180 cm højt hegn. Man kan bruge “rivnet” eller ruller med hegn der kan købes i trælasthandlen, eller galvaniseret sektioner der feks kan købes hos “Hakon”…man kan evt også købe en brugt hundegård på nette feks. “Den blå avis” og”guloggratis”.

Mangler I ideer til hvordan man bygge en hundegård så kontakt os bare.

De træ hundehuse i kan se her på vores hjemmesiden under menu punkt “hundepension” , køber vi hos:

Niels Højmark
Lindholtvej 6
7830 Vinderup
97443838
www.nielshoejmark.dk

Det er nogle fantastisk godt lavet hundehuse, der er fuld isoleret og med vindfang og evt vindue og med metal beskyttelse på de udsatte steder. De kan bestilles i alverdens farver. Husk at bestil jeres hundehus direkte hos Niels i god tid, da han er en travl ældre herre !! Hundehusene skal afhentes hos Niels Højmark i Vinderup.

Str. Small passer til mini og mellem Doodler og koster kr. 2.300,-
Str. Medium passer til store doodler og koster kr. 2.600,-

Huset kan opvarmes ved at ligge en “gulvvarme måtte” i en hjemmelavet trækasse .Husk regulator/termostat.
Eller hæng blot en “Varmelampe” feks 35 til 100 W, op. Husk at skjule el-ledningerne for hunde.
Eller køb en “varmeplade” , feks 44 x55 cm med 20w til 800,-. (Den har vi dog ikke prøvet)

Her er et eksempel på hegn til hundegården, husk at hegnet ikke må have for store masker (brug 5x10cm).

Hegn til indhegning af haven. Det er en go ide at klippe hækken kraftigt ind og så sætte trådhegnet ind i hækken og så gror hækken ud igen og man kan ikke se hegnet 😉 Husk at grave lidt jord væk så hegnet kommer ned i jorden. Hegnet bør nok være 120-150 cm …jeg ville bruge 150 cm for at være sikker.
Husk maske størrelse 5x10cm.

Ring blot til os hvis i har brug for gode råd til at få lavet noget af det ovennævnte, vi har rigelig erfaring 😉

Her er en sød video af Goldendoodle F1 “Flicka” som efter lidt fravær er kommet tilbage til hendes dejlige hundegård. Hun viser lidt om hvad hun bruger sin hundegård til. I hundegården er alt tilladt, også ting der ikke er tilladt i haven mv.

HAVEN

At have haven forsvarligt indhegnet, er et must.
Hegnet skal sørge for hundens sikkerhed og giver hunden frihed til at bevæge sig frit uden snor på.
Hegnet skal også give jer mennesker ro i sindet… for hunden kan ikke komme ud.

Lav et sikker hegn.

De fleste hunde kan springe eller kravle, over eller under et hegn hvis de virkelig vil det.
– Hvis haven er lille er der større chance for at hunden vi prøve at komme ud på den anden side at hegnet.
– Hvis hunden keder sig, er der større chance for at hunden prøver at komme ud i den sjove verden.
– Hvis der er synligt sjove aktiviteter på ydersiden, er chancen for udbrud større. (hunde, børn der leger mv)

Hegn mod ikke interessante områder:
Mit råd er at hegnet er min 120 cm højt (maske størrelse 5 x 10 cm) i de områder hvor man kan sætte hegnet ind i en høj hæk eller der hvor der ikke er noget spændende på ydersiden, af betydning.

Hegn mod interessante områder:
Er der noget spændende på ydersiden, bør hegnet være min 160 cm og gravet 20 cm ned. Så køb feks rullehegn der 180 højt og maske størrelse 5 x 10 cm. Eller rivenet.

Grave hegnet ned.
Hvis der er noget spændende på ydersiden eller hunden keder sig eller haven er lille, er der stor sandsynlighed for at hunden kan prøve at grave sig ud. At grave hegnet 20 cm ned i jorden, gør dette udbruds forsøg mere besværligt.

Brug først tid på at vise hunden, at i selv er trygge og glade i haven og vis den reglerne. Feks at dem der går forbi uden for haven ikke har vores interesse.
Sæt evt hegn om de områder i ikke ønsker at hunden benytter som legeplads.

Vel mental stimuleret :
Sørg altid for at hunden er mentalt velstimuleret, inden i forlader den uden i haven, så er der mindre risiko for ballade.