Hunde aktivering / Mental stimuli

På denne her side finder man oplysninger om div. hunde aktiverings muligheder, dvs “hunde lege” der udfordre hvalpe og voksne hunde mentalt.

Hunde har behov for at blive aktiveret flere gange dagligt, for at få et liv med indhold. Hvis hundene ikke bliver tilbudt “aktivering”, så finder de selv på noget at bruge deres hoved på, og deres “ideeer” er ofte til gene for menneskerne. Hunde der er mentalt understimuleret laver ulykker! Man skal altså “træne” sin hund i nye øvelser flere gange dagligt, det er selve indlærings-fasen der er mentalt krævende for hunde, og det er imens de lære noget de bliver mentalt stimuleret og dejlig trætte. Hunde bliver ikke stimuleret af at udføre en meget kendt øvelse. Feks bliver den ikke mental træt af at udføre “en sit” hvis den har kunnet den øvelse i flere uger, så må man finde på nye øvelser at lære hunden.

Det er vores kunder og os selv der kommer med forslag til hunde aktivering og evt med link til hjemmesider med gode aktiverings forslag.

Send jeres “hunde aktiverings forslag” incl forklaring til min mail hunde@specialdogs.dk og så sætter jeg det her ind på siden.

På vores Facebook gruppe “Specialdogs Doodler” kan i se vores egne træningsvideoer og vores kunders mange træningsvideoer. Gå ind under menupunktet “Medier” + album …der ser i alle træningsvideoerne.

1. Put nogle guffer eller tørkost i en 1/2 eller 1 1/2 liter plast flaske uden låg og hunden skal så få dem ud igen.

2. En plast flaske med låg. Bor nogle huller i flasken og put guffer/tørkost i. Låg på.

3. Læg en guf under et kraftig plast krus eller en skål som står på hoved og hunden skal vælte kruset med poten eller snuden for at få guffen. Når hunden har forstået opgaven kan man gøre det svære ved at lægge guffen under feks en flad tallerken, der skal vægen eller ligende nok bruges som hjælp til at vende tallerkenen.

4. Lær hunden at gå på line på feks træstammer eller cykelfangere eller ligende. Støt hundens krop så den ikke falder ned. Hunde kan lære at vende om, sitte og dække på “linen”. Giver også god balance.

5. Bog : “Hundeaktivering” af Jan Nijboer, udgiver 14. dec. 2010

6. Info ved aktivering fundet på nettet …

7. Lidt mere sjov

og her

og her

8.
Her er det Karen og Sigurd (mini/mellem Labradoodles f1) der træner i Dansk Civil Hundeførerforening.:

 
 
 

Læs mere om Sigurd på siden “Labradoodles
Han er hvalpe af Coco og Persy.
Her på billederne er Sigurd 15 mdr.

Hej Jeanette
Jeg gik lige på hundeaktiveringssiden – længe siden jeg sidst var det nemlig…. Sigurd og mig er da meget beæret over at vores træningsbilleder ligger der Da jeg lå med mega dårlig ryg i foråret i 2 måneder, og Sigurd var godt og grundig frustreret over manglende træning, lånte vi for det første nogle aktiveringsplader.. Men han havde faktisk mere glæde af at vi gemte guffer rundt omkring i huset. Først i allrummet indtil han vidste, hvad han skulle, og derefter også i stue og forgang. 10-15 stk af gangen, og så blev han lukket ud mens næste “portion” blev gemt. Når han havde været inde og lede 2-3 gange, kunne vi tydelig se forskellen på en rastløs lille hund og en hund, som derefter slappede af og tog sig en lur.
Vi gjorde det faktisk igen den anden dag, hvor det regnede fælt. Og han kunne sagtens huske proceduren:-). Og vi er blevet mere kreative med gemmestederne, så næsen virkelig kommer på arbejde = “brugt” hund !!
Mvh Karen

9. Her er en hjemmeside der sælger bøger meget billigt, se feks bogen “Leg med din hund” af Christina Sondermann 100,- kr…

10. Se lidt på denne video med Cesar Millan og mange mange andre videoer han har lavet til youtube, jeg er måske ikke 100% enig med ham omkring alt hvad han siger og gør, jeg syntes han gør noget godt for hundene og deres ejere.
Måske skulle alle starte med at se denne video og mange mange flere, så ville der opstå meget færre problemer med hunde.

……..flere gode videoer med Cesar Millan..

11. Træning med mad:

12. Hunde triks /dog tricks fra Youtube:

https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=3kkfNRrlEpA

13. søgelege…

14. Rigtig god video om at “slippe”..

15. Lidt ideer til hvad man kan lære en hund…

16. Trænings tips/ aktiverings tips til hunde der skal holde sig i ro eller bare til hunde der skal lære at holde sig i ro 🙂

17. Rigtig god “rør” video…
Se lige en sjov øvelse:-)
Lav et en anden øvelses udgange, hvor i har en postit blok i hånden til at starte med og kaldet det for noget andet feks “rør”. Så kan man senere ligge postit på gulvet og sende hunden hen og “Rør” og senere igen kan man sætte postit på en dør og hunden lære at lukke døren mv mv …men tiden gøres postit blokken papir mindre og mindre, til den kun er 1 x 1 cm, og til sidst siger man feks “rør dør” uden postit.

18. Her er en video med Michael Ellis, han er super dygtig til at få hunde til at forstå hvad man forventer af dem. Han bruger mad og legetøj som motivation/løn og ikke blot kærlighed, hvilket er okay. Han bruger ikke sin stemme til at hjælpe hunde til ro mv, med det er også primært “konkurrence-hunde” han træner. Super dygtig træner 🙂

19. Godt webside med ideer til leg og øvelser...

20. Spor-træning se her

21. Youtube “næse-arbejde

22. Youtube “Hunde søge arbejde

23. Bakke op ad noget…. Præs hunden forfra med din krop, når den tager skridt baglæns siger du “bak” og så stopper du presset og belønner kraftigt, gentag 5 gange. Forvent nu 2 skridt før du belønner, så forventer vi 3 skridt mv mv…..ja så stå ved en mur og forlanger 1 skridt…2 ….3… vupti færdig:-)Det svære er at belønne når den går lige bagud og ikke når den drejer til siden i bagøvelsen. vigtigt er at presse hunden til at gå lige bag ud, det er det vi kalder hjælp/sød tvang. Prøv at undgå fejl, da de forkerte billeder genere indlæringen.

24.

25.

26. Her er er liste med kommandoer forslag:
Sit, Dæk, Dør, Hent bolden, Plads, Kurv, Slip, Stå, Roter, Frys, Luk døren, Sit pænt, Søg, Spring, Hop, Helt ned, Hent en øl, Tis, Navn på alle bamser og legetøj, Rulle, Kik op, Kik ned, Bak, Pote, Rør, Touch, Gå væk

27. Øvelser med en skammel…Hop op, Ned, Sit på den, Dæk på den, Stå på den, Gå rundt om den, Den anden vej, Vælt den, Zik zak mellem ben, Læg hovedet på den, Gå rund om et ben, Kravl under den, Et ben rør, To ben rør

28. Camilla træner med hendes doodle Flica…”Bliv ved til det virker”…igen og igen og igen….godbidderne hjælper med at holde motivationen oppe, bruges ikke til at lokke hunden til at gøre en bevægelse.

https://youtu.be/LiAd2dfgyz4

29. Dansk Kennel Klub har lavet denne fantastiske side, hvor der er masser af info om sportsgrenen “RALLY” 

https://www.dkk.dk/kurser-prover-og-traening/aktiviteter-med-din-hund/rally/rallyskilte-og-%C3%B8velser

30. Apport – kom med den – kom med den