Voksne hunde søger nye hjem

Vi har nogle gange voksne hunde som søger nye kærlige hjem. Hundene kan ses på denne her side.

Vi skriver ikke nogle op på venteliste til voksne hunde.

……………………………………………………………………………………………
VOKSEN HUNDE

Curtis Konge puddel ca 28 kg og 65 cm, søger egnet hjem hvor han kan tilbringe deres otium.
Han er friske ældre drenge på ca 10 år, men der er mange gode år i ham endnu, jeg forventer da at de bliver ca 14-16 år. Han er søde og rar og omgængelige, men kræver som alle hunde at menneskerne vil være deres ledere og ikke blot overlade ansvaret til dem. (altså ikke blot max frihed)
Jeres have skal være forsvarlig indhegnet. I skal have overskud til at træne lege og gå tur hver eneste dag. Vi ønsker ikke de skal ud til småbørns familier da de ikke er vant til små børn der kravler på dem mv.
De skal spise Barf resten af deres liv og Curtis spiser for ca 600,- pr mdr hvis Barf skal sendes til jer og ca 500,- hvis i afhenter hos os (Dette er halv pris af hvad barfen koster, dvs 50% i forhold til normal pris som ville være 1200,-/1000,-). Han kan ikke spise tørkost og man forpligtiger sig til at fodre ham barf resten af hans liv.
Pudler kræver en del pelspleje incl klipning.
Prisen er kr 0,- men udleveres absolut kun til den helt rigtige familier. Ikke familier med mindre børn, det er ældre hunde. Børn skal have unge friske aktive hunde som vokser op med dem.

Frances, som er en meget stor Golden Retriever på 9 år, hun søger et roligt hjem, hvor hun også kan få lov at ligge uden dørs i den friske luft. Hun er god som dagen er lang og nok det vi kalder “lidt kedelig”. Hun vil gerne nusse og hygges med, men kræver ellers ikke så meget andet. En ikke alt for lang gåtur, er hun også frisk på. Hun har boet på landet hele livet og er evt ikke super trafiksikker. Hun elsker mad, men må desværre ikke få så meget som hun kunne ønske sig, for så bliver hun nem overvægtig.
Så er der en ældre familie med have, som ønsker selskab af en 100% venlig tæve, som bare ønsker at hygge, så ring og få en snak.
Frances spiser Barf, men er meget billig i kost da hun ikke må spise ret meget, da hun så bliver for tyk. Forvent omkostninger til barf på ca 350,- pr måned incl vitamin og fiskolie.


Anette overtog vores avlshan “Balu” Golden Retriever i januar 2011. Her er hendes historie:

Valg af voksen hund? Er du i tvivl?

”Er det ikke lidt modigt at vælge en voksen hund”?
Det spørgsmål har jeg svaret på et par gange.
Men nej! Vores voksne hund fra Specialdogs er en sand fornøjelse.

”Balu” har levet sine første 4 år hos Jeanette. Vokset op blandt mange andre hunde, Har været mest udendørs både sommer og vinter, og ikke levet som en typisk indendørs familiehund.

Nu bor han hos min datter og jeg i Strib. I et ganske almindeligt hus med have til. Alene hjemme imens vi er i skole og på arbejde. Gåture ved strand og i byen, med os på indkøbsture, og i alt hvad vi nu som familie foretager os.
Det er sikkert en kontrast til hans tidligere tilværelse? Men det kan vi ikke mærke på ham.

Vi havde længe ønsket at anskaffe os en hund. En golden retriever som det store ønske. Jeg havde bare ikke rigtig mod på at starte helt forfra med en lille hvalp. Derfor var jeg ude efter en voksen hund til os.
Jeg blev anbefalet at kontakte Specialdogs v/ Jeanette, og det var da den bedste opringning jeg længe havde taget!

Vi tog op og så ham, – og blev sendt godt afsted igen, med ”Balu” i bilen, og med hovederne fulde af indtryk og gode råd.

I starten derhjemme kaldte vi ham ”Skyggen”, for han fulgte hvert et skridt vi tog. Ikke bange eller nervøs, men skulle måske lige være sikker på ikke at miste sine 2 nye holdepunkter ud af syne.
Han har hele tiden været nysgerrig på sit nye liv og er meget tillidsfuld. Han har mødt de nye udfordringer med et åbent sind. Han går fint i snor, og bliver ikke bange for trafikken. Han venter pænt udenfor hos bageren når jeg er inde efter morgenbrød. Han er alene hjemme uden at ødelægge noget som helst.

Jeg kan ikke tage æren for alt det ”Balu” kan. Det har Jeanette lært ham, og han er utrolig velafrettet og lydig.
Jeg kan kun glæde mig over hvor nemt det er for os.

Hvis du overvejer? Så lyt godt til alle de guldkorn der bliver givet om din måske kommende hund. Det er virkelig nyttigt. Den er jo netop ikke et ubeskrevet blad.

For os har det været en ualmindelig fin oplevelse at få en voksen hund som ”Balu” med hjem fra Specialdogs.

Mange hilsner fra
Emma og Annette Sandhøj Jørgensen i Strib v/Middelfart
Jeanette bad om også at høre lidt om det “besværlige” ved at få en “brugt” hund og Anette tilføjede:
En ting vi øver meget er det her med forskel på fortorvet og vejen. For ham er der ikke forskel, derfor er han stadig i snor her. Vi er ved at lære ham det ved at sige ”stop” når vi når kantstenen og ”værsgo” når vi går over vejen. Det går den rigtige vej. Han er opmærksom på større biler, lastbiler, men ikke bange, snarere nysgerrig. Jeg er startet roligt op i Strib, men i går havde jeg ham med ind til Middelfart i gågaden da jeg skulle købe en gave. Synes han var klar til at prøve det. Her gik han på plads ved siden af mig. Meget opmærksom på mig og jeg skulle snakke rosende til ham hele tiden. Han gik flot tæt ved mig, og var meget lalleglad bagefter.
Soveværelset er hundefrit område! Her brugte jeg din kommando ”det er nej” og viste ham tilbage i stuen og roste. Hvis han følger helt med hen til soveværelset siger jeg ”bliv” og markerer med håndfladen mod ham.
Det lærte han hurtigt, og går ikke over dørtrinnet. Han kan godt stå og kikke ved dørtrinnet, men han går ikke ind.
Når han får et kødben indenfor vil jeg have at går op i sin kurv. Det har han lidt svært ved. Han vil gerne snige det med ud midt på gulvet. Så siger jeg ”op i kurven” og går hen og viser ham kurven. Her skulle jeg ”skrue bissen på” et par gange i starten. Nu ved han det godt kan jeg se på ham, og jeg behøver bare lige at rømme mig lidt.
Måske er han specielt eksemplariskJ Jeg synes simpelthen han er så lydig og lærenem, og vil så gerne gøre os tilpas.
Knus Annette

Balu i han nye hjem.