Om os

Vores familie består af Jeanette Larsen 49 år, Asbjørn 56 år, Mai-Britt 26 år, Maja 22 år og Julie 17 år, ja og så en hel flok dejlige hunde. Vi er pr. 01.11.2006 flyttet ud på en dejlig nedlagt landejendom, hvor vi har fået MEGET plads til alle hundene. Ca. 1.000 m2 bygninger og 15.000 m2 jord. Al denne dejlige plads har vi  lavet om til en dejlig hundepension med god plads til fysisk udfoldelse for alle hundene, vores private hunde, vores brugshunde og vores gæstehunde i pensionen.
">

Lidt om os

Jeanette har beskæftiget sig med hundetræning siden sin barndom og har siden 1992 arbejdet på fuldtid som selvstændig autodidakt hunde-“psykolog”(adfærds behandler), blindeførerhundetræner, narkohundetræner, hundeinstruktør og opdrætter mv. Jeanette har bla. været bosiddende i Grækenland i 7 år, hvor hun (jeg) naturligvis også arbejde fuldtid + fritid med hunde 😉

Nye billeder og videoer fra 28.8.2022 af vores ejendom.

 

Gamle billederne af vores ejendom på Vittaprvej 7 i Ølgod og er taget i Juli 2014 Se meget mere under “hundepensionen” og “Blog”

Vi ejer endnu en ejendom på Haulundvej i Ølgod på 19 ha. Der er ingen dyr på den ejendom, men vi bruger de skønne naturområder til jagt og træning.

Jeanette, Asbjørn og de andre 3 ansattes hverdag:

Jeg syntes lige jeg vil skrive lidt om “vores” hverdag.
Nogle af jer ytrer at I ikke helt kan forstå hvordan vi kan “nå det hele” med så mange hunde og så stort område som vi har.
Jo vi har da nok at se til, men det har jo nok lidt med organisation at gøre eller at man skal kunne multitaske.
Feks. Vi sætter os så på knæ i hundegårdene med det rigtig antal hundeskåle og en spand foder barf og så øses der op til hver enkelt hund og jeg holder øje med at ingen stjæler, hundene skal jo ikke have lige meget foder, men hundene heruden spiser ca. 30% mere end normale hunde gør hjemme hos jer, da hundene herude bevæger sig meget og de er meget udenfor. Efter ca. 2-5 minutter er hundeskålene tomme og så går vi videre til den næste gård. Så uden for højsæsonen tage det ca en 1/2 timer at fodre alle 40-50 hunde under opsyn. Hvalpene spiser af fælles skåle, da de jo må spise alt det mad de vil 2-3 gange dagligt i 10 minutter, så hos dem kan man samle hømhømér mens de spiser. Når vi har mange pensionshunde inde i højsæsonerne, så bruger vi noget mere tid på at fodre. Der går oftes to hunde eller flere sammen i de store bure på pensionsområdet og der skal vi ofte også stå og holde øje med at hver enkelt hund får spist sin mad, så der kan der godt bruges ca. 2 timer på at fodre hundene.

Vi går jo ikke lange ture med alle hundene dagligt for at motionere dem, derimod er der masser af plads til at løbe i hundegårdene og hundene nyder faktisk at lege med hinanden dagen lang. Og bliver dagene for kedelige så er det altid spændende at få nye hunde kammerater at lege med, så bytter vi bare lidt rundt på hundene. Vi leger dog også en del med hundene, de har nemlig en del legetøj inden i hundegårdene som vi kan kaste med, men det ender jo ofte med at en hund tager et stykke legetøj og de andre løber efter den istedet for, skøn leg. Vi kan dog også aktivere dem med at gemme kød elller hundeguffer i hundegården, ja så bruger de gerne timer på at finde det igen. Hundene får også rå-ben flere gange om ugen, som en del af deres barf fodring. Vi bruger også vores hunde på jagt, vi har selv nogle store skov og eng områder hvor vi også kan træne jagt. Man som sagt går vi ikke ture med hundene for at motionere dem, da det klare de selv i de store hundegårde, dog kun fordi de har hinanden at lege med. De gravide tæver skal dog ofte holdes i gang i den sidste del af gravidliteten og så er det jo altid godt med en tur i skoven eller en cykeltur. Når vejret tillader det går eller cykler jeg dog 6 km dagligt på det grusvejsystem der omgiver os og jeg har selvfølgelig hunde med, men det er nu først og fremmest for mit helbreds skyld. Vores hunde er altid i super fysisk form og det er mere vores opgave at give dem nogle mentalte udfordringer i hverdag, men det er jo det sjove ved at have hunde, altså arbejde /lege /træne med dem.

Nogle af vores egne unghunde skal vi dog også træne lydigheds øvelser med da det jo også er nødvendigt, for når man har mange hunde er det jo endnu mere vigtig at kunne styre dem ordentligt og de skal jo også præsentere sig godt overfor vores kunder, vi er jo nok et slags “forbilled”. Men som mange af jer nok ved er jeg Jeanette ret effektiv i min træning, det tager mig jo ikke ret lang tid at lære en hund hvad den bør kunne, og det vedligeholdes så i den daglige omgang med hundene. Jeg sammenligner mig gerne med en bil-mekaniker. Det vil jo ofte tage en almindelig person uendelig lang tid at finde ud af hvad bilen fejler og så få rettet fejlen, ja det ville da tage mig mange måneder, men det tager den rutineret mekaniker meget kort tid at finde fejlen på bilen og lige så kort tid at reparere den, ja måske bare nogle timer. Ligeså tager det mig (den rutineret hundetræner) kort tid at træne en hund, hvorimod almindelige mennesker skal bruge utrolig megen tid på at opnå det samme resultat med deres hunde. Sådan er vi heldigvis forskellige alle sammen.

Alle hundene skal jo også børstes og have ordnet negle og tænder mv. men det ordnes jo bare i de daglige hyggestunder med hundene. Men vi ønsker at alle hundene altid er velsorignerede og smukke at se på, selvom vejret ikke altid samarbejder med os.
Jer der har mødt vores hunde ved at vi lægger megen vægt på at alle hunde trives 100% både mentalt og fysisk. Vi kan dog også prale med at vi næsten aldrig har brug for en dyrlæge pga sygdom. Vi prioriterer hundefoderets kvalitet højt, råt kød/Barf og vi sørger for at hundene levet et fysisk aktivt og mentalt tilfredsstillende liv, et naturligt liv i naturlige omgivelser, så vores hundes immunforsvar er helt i top.

Der skal holdes helt rent i alle hundegårdene hver dag så man må “multitaske” for hundene forstår ikke at man bare skal gøre rent….spille fodbold, nusse, samle kilovis af hømhøm op i spande med en rive, nusse lidt mere og kaste bolden igen og igen…jo det kan man godt! Så når hundene ser en rive tror de at der skal spilles bold.

Der skal jo også gøres rent både inde og ude og slåes græs og vedligeholdes…..men det er altid rart med lidt afveksling i hverdagen. Og så har vi jo de flittige ansatte.

Og så der det jo “kunderne” de skal jo også plejes, multitaske….kunderne kan jo lige nusse et par hvalpe mens vi taler eller jeg taler i telefon gør rent eller leger samtidig. Kroppen skal jo også have lov at sætte sig ned nogle gange og så ordnes telefonsamtalerne og computeren mens kroppen hviler lidt. Det er i øverigt en del af fornøjelsen ved at besidde “viden om hunde”, at kunne give denne viden videre til andre hundejere og derved hjælpe div. hunde til at få et bedre liv. Vores weekender er ofte ret besat af kunder og det er helt okay for det har vi jo selv valgt og vi kan godt sige fra når det er nødvendigt. Det drejer sig igen også om at organisere hverdagen og om at prioritere. Vi holder naturligvis også ferie indimellem og så tager vores 3 store børn sig af hundene.

Hvalpene er jo et helt kapitel for sig. De tager meget tid, men hvem ville ikke ønske sig et arbejde hvor man skulle lege/nusse med hvalpe i flere timer hver dag?! Vi får jo også en del hjælp fra familie, venner, de andre ansatte og jer kunder, til at socialisere hvalpene, alle har jo lyst til at hygge med hvalpene og besøgende har vi jo mange af hver dag.. Ja og os der bor her, hvor hvalpene opholder sig i det mest centrale rum i ejendommen, skal være ret så seje for bare at gå forbi dem uden lige at skulle nusse lidt….Vi har endvidere indrettet vores hvalpe område så praktiske at det er noget nemmere for os at renholde end hvis vi bare havde hvalpene i et alm. bryggers eller ligende og hvalperummet er indrettet som en almindelig stue så vi har lyst til at opholde os derude i mange timer dagligt.

Hundene og hvalpene er vores LIV. Vi laver ikke andet og vi ønsker ikke at lave andet. Al vores tid, fritid, penge og hele vores område incl haven bruges på hundene og deres velbefindende og det er ikke et job med en livsstil og en drøm. Hvor mange af jer ønsker ikke at bytte plads med os på trods af de mange arbejdstimer?! Arbejdsdage er slut når sidste hvalpefodring og rengøring er gjort ca kl 23.00.

Og husk så har jeg jo Asbjørn, han er jo stærk som en arbejdshest, han er altmuligmand og tager al det tunge arbejde og får han virkelig noget fra hånden. Det er Asbjørn der har bygget alle hundegårdene og det er ham der har lavet alt arbejdet i alle hunde rummene mv. Hvor heldig har man have lov at være, uden Asbjørn kunne det ikke fungere! Asbjørn tager sig oftest også af ind og udlevering af pensionshunde og betjener kunde i butikken mv mv.

Vores 3 unge ansatte hjælper med alt, det er fantastisk hvad de kan de unge mennesker kan få fra hånden.

Det var lidt om vores dagligdag.

I skal ikke have medlidenhed med os og vores arbejdsbyrde, for vi laver lige præsis det vi har lyst til her i livet og intet andet og hvor mange af jer kan sige det?!

Kontakt oplysninger

Specialdogs
Vittarpvej 7
DK-6870 Ølgod

Vores telefonnumre og email finder du her

Bank oplysninger

Konto nr 5990 4006232
Mobil pay 
IBAN kontonr : DK7659900004006232
SWIFT-adresse/BIC : DANBDK22