Ally’s mellem Goldendoodles 2012

Ally’s mellem Goldendoodles født den 1.4.2012

Alle hvalpene er solgt.

Golden Retriever Ally er parret med den lys-abrikose mellem puddel Ozzy.
Disse hvalpe kommer til at ligne hvalpene fra Tikkas sidste kuld, se Tikkas kulds første 8 úger her og se billeder mv af dem efter de blev 8 uger under “Lyse og gyldne Goldendoodles“, på den side kan I også se hvalpe fra Allys sidste kuld.

Reservations listen:

 • Vi skal selv beholde en tæve….”Lærke” RØD
 • Fam. , tæve…bur…”Milou” RØD/HVID
 • Fam. Lund, kast han…bur…”Zimba” BLÅ
 • Fam. Sørensen, tæve LILLA/GUL
 • Fam. Husted, kast han…bur…”Sparky” GRØN (ikke kast)
 • Fam. Normand, kast han…bur…”Luffe” SORT
 • Fam. Steffensen, kast han…”Milton” LYSGRØN
 • Fam. Stall, kast han…”Buster” GUL (ikke kast)
 • Fam. Nielsen, han … “Sofus” GRØN/RØD
 • Fam. Thyme, kast han…”Bob” LYSBLÅ
 • Fam. Lyngby, kast han…”Simba” LILLA
 • Fam. Olsen, kast han…bur…”Felix” UDEN

Depositum på kr. 1.000,- bør indbetales på konto 5990 0004006232 når hvalpene er født. Husk jeres navn på indbetalingen.

BESØG:

I naturen holder moderen hvalpene skjult for omverdenen indtil hvalpene er ca 3-4 uger. Så her hos os er moderen og hvalpene også “fredet” indtil 3-4 ugers alderen. Efter 4 ugers alderen er i velkommen til at besøge os ofte, hvalpene er dog nok først lidt sjove efter 5 ugers alderen. Giv os blot besked om hvilken dag i har lyst til at besøge os, hvalpene kan dog kun klare et besøgs-tid pr dag, dog gerne af flere familier samtidig incl. alle børn. Meget gerne kl 11.00. Vi lukker for besøg kl 17.00.

UDLEVERING AF HVALPE:

Vi vælger hvilken hvalp der skal bo hos hvilken familie når de er ca 6-7 uger.

Hvalpene er 8 uger den 27.5.2012 og vi udlevere hvalpen Søndag 27.5.2012. Mødetid kl 11.00 + 4 timers undervisning, afrejse ca kl.15-16.00. Hvalpen klart til at være alene fra om onsdag, vi informere jer om hvordan “alene-træningen” forgår når vi underviser jer i forbindelse med afhentningen af hvalpene. Vi underviser i div. vedr hvalpen og dens opdragelse/opvækst. Vi har ikke mindre børn med ved afhentninger pga undervisningens varighed. Husk at få læst det tilsendte matriale inden afhentning (Mail). Afhentning/undervisning på andre dage koster kr. 1.500,- extra.

HUSK at vi skal have et navn fra jer til hvalpen så vi kan lave et stamtræ! Forslag til navne 

Vi kastrerer alle hanner inden de flytter her fra, det er med i prisen på 11.000,-. Jeg mener at en hanhund der ikke skal bruges i avl, får et bedre liv ved at blive kastreret, ved ikke at skulle bøvle med “drifterne” som de alligevel aldrig må/skal bruge til noget seriøst. De bliver iøvrigt kun fede hvis i fodre dem for meget. Vi fjerne blot de hormonelt styrrede instinkter så som at opsøge tæver, provokere hanner, markere territorium og være mental fraværende i de perioder hvor tæverne i omgivelserne er i løbetid.

Vi steriliserer også alle tæverne hvalpene inden de flytter hjemmefra som 8 ugers. Prisen for denne operation er kr. 3.000,-,og prisen indgår i prisen på kr 14.000,-. Vi mener ikke at der nogle kendte store ulemper ved at sterilisere dem som hvalpe og det har være helt normalt i USA i 20-30 år. Fordelene kender de fleste…ingen løbetid mv. Se mere på siden her.

Overvej lige hundegård og natbur. Husk at mange fortryder at de ikke får startet med natbur og hundegård fra starten!!
I vores hunde-butik i hallen, forhandler vi div legetøj, bure, skåle, tyggeting, tæpper, plast kurve, snore og halsbånd mv. Alt hvad man har behov for til en lille hvalp og til meget rimelige priser, billigere end internettet og butikkerne! Se evt vores webshop.

Så har jeg fundet nogle “sider” på internettet og her på min hjemmesiden, som jeg syntes I skal læse rigtig godt på inden I kommer til afhentning/undervisning, så vi ikke behøver at bruge til på disse emner….

Vacciner

Moderen er godt/ny vaccineret, så jeres hvalpe skal have første vaccine når den er ca 10-12 uger og igen 4 uger efter. Den er altså ikke vaccineret tidligere, da den bære sin mors antistoffer til den er ca 10-12 ugers alderen.
Læs mere om vacciner her.

Ormekur

Vi har behandlet jeres hvalpe med Milbemax hver 2-3 uger siden fødslen (3 gange).
Læs mere om ormekure her.

Hundefoder

Læs mere om emnet her
Info ved “før hunde kommer hjem“.

—————————————————————————————————————————————————————————–

Den 21.5.2012
Så var alle hvalpene ved dyrlægen og blive sundhedsundersøgt og de fik isat deres chip. 8 af hennerne skulle kastreres, men “gul og grøn” manglede den ene sten i pungen ENDNU, så de kunne ikke blive kastereret, det må gøres om et par måneder når begge sten er på plads i pungen.
Ellers var alle sunde og raske og tog det hele i stiv arm.
Senere på dagen hyggede vi med kødben, se mange billeder nedest på siden…

Den 17.5.2012
Så blev det fam. Senderovitz tur til at besøge hvalpene og deres lille Milou. De sendte disse dejlige billede til min mail. Hun er den mindste af alle hvalpene men ikke en der holder sig tilbage for de store hvalpe og så er hun bare sååå klog, hun skal nok blive en udfordring 😉

 

Den 16.5.2012
Den længe ventede dag er kommet og vi har delt hvalpene ud….
Se flere billeder nederst på siden

 
Grøn/rød SOFUS (der hænger en tynd rød tråd fra hans halsblåd)
Grøn SPARKY
Rød/hvid MILOU (Nyt rød/hvid halsbånd)
Lilla SIMBA

Gul BUSTER
Lysblå BOB
Gul/lilla  ??? (Brunlig snor + ny lilla halsbånd med skrift)
Sort LUFFE
Lysgrøn prik MILTON
 
Uden halsbånd FELIX
Rød Lærke

Den 15.5.2012
Fam. Lund og fam. Nordmand var på besøg igen. Deres hvalpe var denne gang lidt kedelige da de var meget trætte efter en lang dag med mange oplevelser i haven. Men sovende hvalpe er da også søde 😉

Den 12.5.2012
I dag havde hvalpene besøg af fam. Nielsen og deres 2 piger og Fam. Husted og deres 2 drenge.
Vi hyggede os med hvalpene, de var desværre lidt hurtig trætte, da vores Julie og en venninde havde brugt lidt af deres energi lidt tidligere på dagen, vi undskylder 😉

I øvrigt overlevede den 99% døde kylling, så er alle glade igen.

 
 

Den 10.5.2012
Sikke et møj vejr. Godt at vi har indendørs plads man kan lege på. I dag har de rigtig været på tur med mig i bygningerne, alt skulle undersøges også skraldet. Alle hvalpene følger mig 100% fra rum til rum, som om jeg virkelig var deres mor. Vi var også ud og besøge nogle af de små pudler og deres hvalpe i det “blå rum”. Efter 20 minutter var hvalpene udmattet af al det nye og var klar til et par timers middagslur. Vi arbejder nu meget med lyde, forfærdelige støjende lyde. Hvalpene skal vænnes til disse lyde for at de er bedre forberedt til at komme ud til alle jer hvalpe køber og jeres naturlige larmende verden.

Hvad er vigtigt at hvalpene skal vænnes til inden de flytter her hjemmefra: Håndtering, altså at blive holdt, løftet, leget fysisk med og alt andet menskelig håndtering incl underlig fastholdelse. Lyde, så mange underlige lyde som muligt også de grimme høje larmende lyde. Omgivelser, alle mulige forskellige omgivelsr inde og uden for. Det er kun hvalpenes udholdenhed der sætter grænser for hvad vi kan nå at give dem med som erfaring. HUSK i skal følge op på alle disse oplevelser når de kommer ud til jer, ellers så kan de faktisk glemme dem igen og feks blive bange for hunde, lyde eller mennesker med tide. Vi taler om det ved afhentning. Se maaange flere billeder nederst på siden…

Den 6.5.2012
Der sker virkelig meget med hvalpene nu. De bliver modigere og frækkere fra dag til dag. Omgivelserne skal udforskes og alting skal da en tur i munden.

Vi prøver at lære dem hvad der er rigtigt at bide i, feks bamser og div. naturlige tyggeting og IKKE vores finger og tøj. De er også begyndt at møde de andre hunde lidt på tæt hold. Mennesker kommer der jo nok af her hos os, så dem er de såmen allerede vant til. Vi laver også en del fysiske håndterings øvelser hver dag og udsætter dem stille og roligt for mange nye sjove og høje lyde. De er dog stadig ikke vågen sååå mange timer hver dag endnu, ca 6-8 gange a 15 minutter.

Den 6.5.2012
Så var det Fam. Thyme og Fam. Steffensen der kom og hyggede sig lidt med hvalpene. Husk er der er flere billeder nederst på siden…+ 9 skønne billeder indsendt af familie Thyme.

Den 5.5.2012
Fam Sørensen og Fam. Olsen nød lidt tid med hvalpene.

Den 1.5.2012
Besøg fra fam. Nordmann og Fam Lund.
Se flere billeder nederst på siden…

Den 30.4.2012
Sikke en varme der var i luften i dag. Vi måtte da have hvalpene udenfor i det fine vejr. De syntes egentligt det var lidt uhyggeligt, men også spænnende.
Vi lod døren stå åben hele dagen, dejligt. Se flere billeder nederst på siden.

 

Den 28.4.2012
Hygge 😉
Se flere billeder nederst på siden…

Den 24.4.2012
Hvalpene har fået nye halsbånd på.

Den 23.4.2012
Nu er hvalpene blevet 3 uger gamle. I dag er der sket meget nyt, de er kommet ud af hvalpe kassen og de har fået opblødt tørkost for første gang og de har fået deres første ormekur. Det med maden var da et hit. Maden bliver her i starten serveret på en avis på gulvet om nogle dage kommer det op i et stort fad.Ellers sker der ikke så meget hos hvalpene, de sover stadig det meste af tiden, de er kun vågen ca 5 min ca 5-8 gange dagligt, og tiden bruges på at spise hos mor.
Se mange flere billeder nederst på siden….

Den 19.4.2012
Nååå hvad siger i så, er de ikke bare nuser?
De er nu begyndt at gå lidt rund i kassen, bare nogle få minutter dagligt, men der begynder da at ske noget. Om ca 3-5 dage kommer de ud af fødekassen og får lidt mere plads og udforske. Men de sover stadig 95% af tiden. Se flere billeder nederst på siden…

Den 14.4.2012
Hvalpene bliver store og flotte. Ally klare det hele super fint, der er 100% ro i kassen, aldrig noget piberri.
Hvalpene er ved at åbne øjne og øre nu, det var dog noget endnu inden de kan begynde at se noget rigtigt. I naturen vi de først kikke lidt ud af hulen ud i den store verden når der er ca 3 uger.

Se vægten længere nede i skemaet og se nu det nye “galleri” nederst på siden.

Den 8.4.2012
De spiser og vokser….

Den 6.4.2012
Alle hvalpene og mor Ally har det super godt;-) Man kunne godt forstille sig at der var trangsel ved mælke baren, men det er der nu ikke. På billedet er det såmen mig der lige har lagt alle hvalpene hen til mor Ally. De ligger der normalt på skift, ellers ligger de spredt rundt mkring i kassen. Fordi der er så varmt i kassen med stuetempratur på nogle og 20 grader og endvidere 2 varmelamper, ja så behøves de ikke ligge hos Allys krop for at holde varmen. Og der er 100% ro i kassen, ingen piben eller klynken, og det er tegn på at alle er glade og tilfredse 😉 Se vægt længere nede på siden.

 
 
 
Hvalpe er født uden farve på næse, læber og trædepuder, men nu
begynder der at komme sort farve.
 
Øjnene og ørene er 100% lukket. De åbner sig efter 14-17 dage. Derefter
går der endnu nogle uger inde de kan bruge synet ordentligt.

Den 1. April 2012 Hvalpene blev født!!
Det er vikelig nogle store hvalpe 10-20% større en forventet, så alt det lækre mad giver da pote.

Hvalpe
nr 1. kom kl 16.50.
nr 2. kom kl 17.45.
nr 3 kom kl 18.15.
nr 4 kom kl 18.50.
nr 5 kom kl 19.20.
nr 6 kom kl 19.35.
nr 7 kom kl 20.10.
nr 8 kom kl 21.10.
nr 9 kom kl 21.25.
nr 10 kom kl 21.55.
nr 11 kom kl. 22.10.
nr 23.35 kom nr 12

En hel flok lækre hvalpe. Mor Ally klarede det jo fint. Nu krydser vi finger for at alle hvalpene klare det. Det hænder jo at vi mister en hvalp inden de er 8 uger, oftes ved at moderen fejlagtigt lægger sig på en af dem. Vi håber dog på det bedste. Vi har et par extra varme lamper over hvalpene selv om hvalperummet er over 25 grader varmt. Der kommer ikke så mange billeder og informationer her de første 3 uger, for der sker egentligt ikke rigtigt noget, hvalpene sover og spiser og intet andet. Så hav tålmodighed til de er 3-4 uger, så sker der lidt mere….

 
 
 

 

Nr et meget lys og nr to meget gylden.
 
Jordmor frisure kl 01.15. Made by Julie.

Den 27.3.2012
Ally har ikke rigtig plads i maven til tørkost, appetitten er ikke så god, så der må special kost til, æg og lammekød/ben og kylling…rå, ja så glider da der da noget ned. Et kilo kylling dagligt kan hun så godt spise incl knogler, det er et godt naturligt kalk tilskud. Maven vokser stadig helt vildt.

Den 24.3.2012

Den 24.3.2012.
Jo Ally er der mange hvalpe i.
Hvor mange ved vi ikke, vi kunne godt bruge ca 32 stk 😉
Men vi bliver super glade hvis hun laver i nærheden af sidste gang,
hvor hun fik 13 hvalpe, 12 overlevede!
De fleste store hunde føder ca 7-9 hvalpe.
Hvalpene behøves ikke spise samtidig, så der er patter nok, mælke
mængden er vigtigst og den reguleres efter efterspørgslen.
Ally kan nedkomme fra ca den 27.3.2012 til ca den 8.4.2012.
 
 
 

 

Kato er “mellem” str fra Tikkas sidste kuld.
Freja er en mini/mellem fra Allys første kuld.

Ally’s hvalpe født den 1.4.2012