Fabias’ store Flatdoodles

Fabias’ store Flatdoodles født den 31.3.2013

3 hanner og 4 tæver.

Alle hvalpene er solgt.

Vi har fået vores første kuld Flatdoodle F1, og nok også Danmarks første kuld.
Moren er vores sorte Flatcoated Retriever Fabia og faren er vores hvide Konge Pudel Curtis.
Hvalpene bliver store, ca 55-67 cm og ca 25-37 kg, hannerne bliver nok størst.
De kommer til at ligne sorte Goldendoodles, med store bløde krøller og vil kun fælde minimalt, hvis de fælder overhoved.
Man skal dog forvente en del børste og klippe arbejde som ved vores Goldendoodles, se mere under “pelspleje“.
Vi forventer nogle rimlig rolige hvalpe, der dog gerne vil hygge, lege og evt dyrke hundesport.

Reserveret:
Vi skal selv beholde en tæve 🙂 “LOTUS” Lysrød
Fam. Schou-Nielsen, tæve… “Zoe” Orange
Fam. M. Allerup, tæve steril… “Zoe” (nr 2) hihi Rød
Fam. Mattissen, tæve. “Mango” (Blå..tæve)
Fam Löser, Kast han. “Einstein” Grå
Fam. Søndergård, kast han, “Lobo” grøn/brun
Fam Boysen, kast han, Blå

Prisen på hvalpene er kr. 9.000,-. Depositum på kr. 1.000,- bør indsættes på konto 5990 0004006232 når hvalpene er fødte, rest beløbet betales ved afhentning feks med dankort. Men i prisen er sundhedsundersøgelse hos dyrlægen, chip mærkning, 3 ormekure, 4 timers undervisning ved afhentning + livslang hjælp til opdragelse mv.

BESØG

I naturen holder moderen hvalpene skjult for omverdenen indtil hvalpene er ca 3-4 uger. Så her hos os er moderen og hvalpene også “fredet” indtil 3-4 ugers alderen. Efter 4-5 ugers alderen er i velkommen til at besøge os ofte, hvalpene er dog nok først lidt sjove efter 5 ugers alderen. Giv os blot besked om hvilken dag i har lyst til at besøge os, hvalpene kan dog kun klare et besøgs-tid pr dag, dog gerne af flere familier samtidig incl. alle børn. Besøg modtages gerne kl 11.00.

UDLEVERING AF HVALPE:

Vi vælger hvilken hvalp der skal bo hos hvilken familie når de er ca 6-7 uger.

Hvalpene er 8 uger den 26.5.2013 og vi udlevere hvalpene søndag den 26.5.2013…. Mødetid kl 11.00 + 4 timers undervisning, afrejse ca kl.15-16.00. Hvalpen er klare til at være alene fra ca om onsdagen, vi informere jer om hvordan “alene-træningen” forgår når vi underviser jer i forbindelse med afhentningen af hvalpene. Vi underviser i div. vedr hvalpen og dens opdragelse/opvækst. Vi har ikke mindre børn med ved afhentninger pga undervisningens varighed. Husk at få læst det tilsendte matriale inden afhentning (Mail). Afhentning/undervisning på andre dage koster kr. 1.500,- extra.

HUSK at vi skal have et navn fra jer til hvalpen så vi kan lave et stamtræ! Forslag til navne 

Vi tilbyder at få hannerne kastereret lige inden de flytter her fra, prisen er kr. 800,- mod de normale ca kr. 2.000,- ved en ældre hund. Hvalpene skal heller ikke gå med krave på eller ligende, der er overhoved ingen pleje i forbindelse med denne meget tidlige kasteration pga hvalpenes størrelse. Jeg mener at en hanhund der ikke skal bruges i avl, får et bedre liv ved at blive kastereret, ved ikke at skulle bøvle med “drifterne” som de alligevel aldrig må/skal bruge til noget seriøst. De bliver iøvrigt kun fede hvis i fodre dem for meget. Vi fjerne blot de hormonel styrrede instinkter så som at opsøge tæver, provokere hanner, markere teritorium og være mental fraværende i de perioder hvor tæverne i omgivelserne er i løbetid. Det er dog ganske frivilligt om man vil bruge “tilbudet”.

Som noget nyt er vi begyndt at tilbyde at sterilisere tæve hvalpene inden de flytter hjemmefra som 8 ugers. Prisen for denne operation er kr. 3.700,-, mod de normale ca 4.500,-. Vi mener ikke at der nogle kendte ulemper ved at sterilisere dem som hvalpe, det er feks helt normalt i USA. Fordelene kender de fleste…ingen løbetid mv. Se mere på siden her.

Man kan bestille et metalbur med cover hos os (Natbur). Se mere her… husk at give os besked i god tid.

Overvej lige hundegård og natbur, se mere her.. Husk at mange fortryder at de ikke får startet med natbur og hundegård fra starten!!

I vores hunde-butik uden i hallen, forhandler vi div legetøj, bure, skåle, tyggeting, tæpper, plast kurve, snore og halsbånd mv. Alt hvad man har behov for til en lille hvalp og til meget rimelige priser, billigere end internettet og butikkerne! Se evt vores webshop.

Vi har altid hunde foder på lager, prisen for vores 1 kvalitetes hvalpefoderer kr. 365,- for 13 kg eller kr. 650,- for 2 sække a 13 kg (26 kg). Hvalpene spiser ca 150 gram dagligt i 8 ugers alderen, og de spiser ca 4-600 gram dagligt når de er 5-6 mdr. Foderet kan holde i min 12 mdr. Se mere om hundefoder her..


Vores egen Lutus som unghund 🙂

……………………………………………………………………………………………………………………………………………
Den 23.6.2013
De to drenge på 12 uger…der er egentligt ikke så stor forskel i størrelsen på dem, som det ser ud til på billedet 🙂

Den 14.6.2013
De to drenge er nu blevet næsten 11 uger og er derfor nu også 99% renelige. De er allerede ret velopdragene, springer ikke op og bider ikke i tøj og finger.
De vil gerne sidde stille og hygge og nusse (Putte trolde)…og elsker at fange et tøjdyr eller ligende. De er stadig ret rolige af gemyt, men dog legesyge og friske når tiden er til det.

Den 8.6.2013
Så er der to store drenge tilbage. Det er blå og grøn. Blå er allerede kastreret. De er begge nogle ret rolige hunde, dog vil de stadig begge gerne lege når tiden er til det.

Den 27.5.2013
Så er der de 3 hanner tilbage.
De er bare 3 skønne drenge, imødekommende, legesyge, kærlige og ret rolige af hvalpe at være.
Se en lille video med dem her: 


“GRÅ” Solgt “Einstein

GRÅ Solgt

GRØN han, solgt “Lobo” Kastreret

GRØN Solgt

BLÅ han. kastreret, Solgt

BLÅ. kastreret

Den 22.5.2013
Så er der endelig en video …

Hvalpene er blevet store frække og modige. De vil putte, hygge og lege. Nu er de ved at være klar til at flytte hjemmefra og komme ud og opleve den store verden 🙂

 

Den 7.5.2012 (37 dage)

En lille video hvor de hygger sig med ben…

Den 4.5.2013 (34 dage)

Endnu en video:

Den 2.5.2013 (32 dage)

En lille video:

Dejlig vejr, ikke 🙂
Hvalpene nyder det varme vejr, de kommer nu ud hver gang det er muligt, så bliver de hurtigere renelige 🙂 De går endnu ikke ret langt væk fra huset, instinktet holder dem hjemme 😉
De er stadig meget blanke, noget indsmurte i fiske olie, selv om vi er begyndt at fodre dem i en såkaldt hvalpebar, hvor hver hvalpe har deres egen skål, så er der ikke så meget skubberi og joggen i maden. På billedet her under snupper de lige lidt ag Fabias mad.

Hvor blev blå af? Hun gik ind…

 

Den 25.4.2013 (27 dage)
Hvalpene trive og bliver mere og mere mobile. De er stadig nogle ret rolige hvalpe, men der skal nok komme gang i dem.
Se videoen fra i dag, de er IKKE våde de er bare smurt ind i fiskeolie, for når de spiser er det lidt ud over det hele og så tørre de mund i hinanden.

Den 20.4.2013 (22 dage)
Hvalpene er flyttet, de er kommet ind i hvalpe rummet. De er begyndt at få lidt opblødt tørkost mums 🙂 Det går dog ikke så godt med at spise noget endnu, da tungen tror den skal drikke/suge, men de skal nok få det lært.
Se videoen fra i dag:

Sådan ser de ud når de har spist mad med fiskeolie i, så undre i jer nok ikke over hvorfor de fremover er sådan lidt extra fedtet i pelsen.:-)

Se nederst i galleriet, der er lagt mange nye billeder ind…

Den 18.4.2013 (19 dage)
Nuhr hvor bliver de søde 🙂 De er stadig ikke sådan rigtig i gang, der går nok lige en uge endnu…

 


Brun, han (efter 8 uger grøn)

Brun, han

Grøn, han (efter 8 uger blå)

Grøn, han

Laks, tæve Lotus

Laks, tæve

Sort, tæve Mango

Sort, tæve

Grå, han

Grå, han

Lysrød, tæve (ingen pt) senere Rød Zoe 2

Lysrød, tæve (ingen halsbånd pt)

Orange, tæve

Orange, tæve

 

Den 14.4.2013 (14 dage)
Hvalpene har nu fået øjne og ørene er ved at åbne sig. De kan endnu ikke rigtig se og høre noget, det tager faktisk ca 4-5 uger inden de ser bare sådan nogen lunde godt. De kan godt komme op på benene gå tage nogle hurtige skridt, men de gør det kun for at komme en til mor Fabia. De laver stadig ikke andet end at spise og sove 95% af tiden. Det er først omkring 4 ugers alderen de begynder at udforske deres omgivelser og os.

Den 1.4.2013
Vi valgte at aflive en af hannerne, da han ikke var helt i orden, det var den største i kuldet. Resten af flokken trives fint 🙂

Den 31.3.2013
Kl 15.55 så kom den først hvalp og kl 03.30 var de alle ude, der var 10 hvalpe i Fabia, men kun de 8 levede, 4 hanner og 4 tæver.
Fødslen trak lidt ud da de 2 døde hvalpe lå i vejen og var svære for Fabia at føde, men hun klarede det 🙂
Hvalpene virker meget robuste og stærke, og mor Fabia har det rigtig godt.
Se flere billeder i galleriet nederst på siden…

Kl.13.00 Intet nyt…vi venter 🙂

Den 31.3.2013 kl 11.00
I dag sker der vist noget. Fabia er ved at gøre de sidste forberedelser til hendes fødsel. Hun har været ved at grave et hul ude i gårdspladsen og så har hun lagt nogle bamser der i, lidt sødt syntes vi, legetøj til hvalpene? Nu har vi dog valgt at lukket lågen ud til gårdspladsen og derved tvinge hende til at føde hvalpene indenfor i varmen 🙂 Vi forventer at hvalpene kommer i dag, vi skriver her inden når der sker noget….

Billeder fundet på internettet: Vores blive sorte!!

 
Flatdoodle, hybrid dog, designer dog, cross-breed
 

 

Fabias hvalpe 2013