Læsehunden Joe

Kære Specialdogs

Vil bare lige igen sende jer en varm tak for vores skønneste “lille” vovse Joe!

Joe er en stor Flatdoodle fra 2014 (70+ cm, 36 kg, bror til Specialdogs’ Tesla), og han er den dejligste, mest fjollede, men også mest rolige, tillidsfulde og kælne hund, man kan ønske sig. Ikke bare for vores egen lille familien, men også for andre børn… Faktisk i sådan en grad at han og jeg arbejder frivilligt som læseteam for Foreningen Læsehunde på Ballerup Børnebibliotek (www.læsehunde.dk).

Arbejdet som læsehund består i al sin simpelhed i, at børn, der har svært ved at læse eller har mistet lysten til læsning, læser højt for en hund. Når Joe arbejder, ligger han bare ganske stille og hygger, mens barnet læse højt, og han hverken retter eller dømmer, hvis barnet læser lidt forkert eller langsomt. Til gengæld giver Joe barnet ro, nærvær og en situation, hvor tryghed og hygge er i højsædet, så dét at læse igen kan blive forbundet med noget godt og trygt for barnet.

Joe og jeg har efterhånden læst sammen med en del børn (i alderen 6-12 år), men fælles for dem er, at de alle elsker ham for hans åbenlyse glæde, når vi mødes; hans ro og tålmodighed, mens vi læser; hans lydighed og meget milde og medgørlige væsen, der tolerer, at vi rykker rundt på ham, som vi har lyst til; og naturligvis også hans bløde, lækre pels, som bare INDBYDER til, at man stikker hænderne i og nusser J

Og det VIRKER! Børnene bliver bedre til at sidde stille og læse og dermed også mere stabile læsere. Børnenes selvværd styrkes, fordi den STORE hund gør, hvad de siger, og dertil vinder børnene en masse positiv opmærksomhed på deres skole, fordi det jo kun er særligt udvalgte, som kan have en læsehund J

Det blev til en lang historie om Joes virke. Bottom line er, at vi er SINDSYGT glade for vores dejlige bamse, og at vi aldrig havde forestillet os, at familieforøgelse i form af en hund ville kunne skabe SÅ meget glæde i hjemmet – og tilmed gøre en stor forskel for børn med vanskeligheder.

TAK, Jeanette, du har beriget os den skønneste hund, man kunne ønske sig J

Knus,
Familien Holm Andersen