Hilsen Carl, Jesper og Lotte

Ole ( Goldendoodle F1B, mini/mellem, Choice/Ozzy født 6/2 2014)

Jeg vil gerne fortælle om vores oplevelse af, at få hund fra Specialdogs.

Vi er en familie på 3 personer og vores søn var 10 år, da vi besluttede, at han var stor nok til at lufte på egen hånd og at vi derfor kunne anskaffe hund, der ikke skulle være alene hjemme for meget. Vi bor i lejlighed i København og kan derfor ikke lave hundegård. Min mand var ikke den store tilhænger af at få en hund, med de bindinger det giver i hverdagen og i ferier. For at få projekt hund til at lykkes, har jeg derfor væbnet mig med tålmodighed og ventet nogle år.

Selvom vi egentlig bedst kan lide store hunde faldt valget bevidst på en i mellemstørrelsen. Ole vejer som 8 mdr. ca. 11 kg og skulle ikke blive mere end højst 15 kg. Perfekt størrelse at gå med, når man er 10 år og ingen pladsproblemer i hverken bil eller lejlighed. Inden vi bestilte hund havde vi ligeledes garderet os med hundepassere. Personer i vennekredsen der gerne ville træde til og passe i weekender og nogle aftener. Det er nødvendigt! Efter Ole kom og fedtede sig ind hos alle, er der også flere naboer der også gerne træder til, hvis vi har brug for pasning.

Nok om forberedelserne. Endelig kom der hvalpe og det var fedt at kunne følge med på hjemmesiden og se dem allerede samme dag. (Jesper fik undrende blikke på sit job, da han en morgen bekendtgjorde på jobbet, at han var blevet far i nat!!) Så kom det spændende tidspunkt hvor vi kunne hente Ole (som han hedder efter farfar) og hold da op en dag! Fuldstændig proppede med info, udstyr fra shoppen og lille uldtot på 2,5 kg kørte vi 350 km hjem i streg. Heldigvis var det påskeferie, for det er også hårdt at have en lille en. Vi ”boede” i køkken/alrummet og luftede ham konstant. På et tidspunkt var jeg i tvivl om dyrlægen både havde kastreret ham OG fjernet blæren! Superhårdt at skulle op om natten. Desværre fik vi lavet en dårlig vane med, at han i længere tid kunne pibe og så skyndte vi os ned med ham om natten. Jeg ringede til Jeanette, fik gode råd og lavede et par ændringer, der løste problemet på et par dage. Jeg har ved flere lejligheder haft brug for gode råd og er dybt taknemmelig for, at vi har en livline og at man altid må ringe og spørge om ting ang. hunden. Det er guld værd.

Nu er Ole blevet 16 mdr. og vejer 13,7 kg. Han har en god mellemstørrelse og den store fordel ved det, er at han både leger med mindre og større hunde. Han har udviklet en skubbe med rumpen teknik til de større samt en ”jeg går efter benene”, hvis ikke han kan helt kan følge med. Han er bedste ven med alle dem der gider i vores andelsforening, men heldigvis har vi også lært at gå forbi folk, der er ligeglade. Nu behøver han ikke at hilse på alt.

Vi har haft stor gavn af at tage til et par træningsdage hos Jeanette. Så kan man lige få genopfrisket teorien og få rettet nogle af de fejl man får sneget ind i hverdagen.

Vi synes, at vi har verdens bedste hund. Ikke verdens bedste vagthund men en blød, glad, legesyg, tillidsfuld hund, der næsten lystrer hver gang og det er perfekt for os.

Han var supersocialiseret allerede da vi hentede ham, hoppede ikke op, var vænnet til en masse lyde, børn osv. Der var selvfølgelig stadig et stykke arbejde i at miljøtilvænne, men det er nu også sjovt. Nu er vi nået til at planlægge sommerferien og det er fedt at vide, at Ole skal holde sin sommerferie i pensionen hos Jeanette, da vi i år ikke kan tage ham med. Så ved vi, at der er styr på foder, legekammerater og i det hele taget gode ude- og indeforhold. På Facebook-gruppen kan vi desuden se, at der kommer flere legekammerater i samme periode. Facebook-gruppen kan bruges til meget, både hyggelige ting, men også med spørgsmål. Jeg har sparet mindst en gang til dyrlægen, fordi jeg lagde fotos op af noget, jeg var i tvivl om. Held og lykke til alle kommende Doddleejere.