Labradoodle F1 nr 1

Billeder / historier med labradoodle hvalpe

Denne siden indeholder billeder og historier om vores labradoodle hvalpe, alt matriale er tilsendt til os af hvalpe ejerne.
(Gerne billeder og en lille historie som I sender til min mail hunde@specialdogs.dk

Bliv evt medlem af Facebook “doodler – sjælland” der er mange gode billeder mv og man kan evt aftale div træf mv.

…………………………………………………………………………………………………………………………

Labrador Maya og Toy puddel Persy’s mini/mellem labradoodles hvalpe født den 29.9.2011 (8 sorte hvalpe)

Den 3.7.2013
Hej Jeanette,

Vi har mailet om trimning så jeg tænkte at jeg lige ville opdatere dig. Molly har en pels der skal trimmes, helt sikkert. Jeg har senv gjort det, lidt sporadisk om med fingrene. Men i går var hun hos en hundefrisør der trimmede hende. Hun er bare blevet så flot (det var hun nu også før). Jeg sender et før og et efer billede med til dig.

Molly er en fantastisk dejlig hund. Hun svømmer meget, og ret langt efter en bold. Og så en rulletur i sandet med bolden og så skal bolden graves ned, og op igen. Og så er hun klar til en ny svømmetur. Hun har et meget roligt gemyt og klarer alle typer udfordringer i stiv arm. – Du har givet hende en god start med din måde at opdrage på og vi har kunnet bruge hvad vi lærte af dig. Tak for det! Og så er hun meget glad for børn.

Mange hilsner
Jytte


Trimmet af Amager Hunde- og Kattesalon, Amsterdamvej 1, 2300 KBH S.

Den 4.10.2012, Molly
Hej Jeanette,

Molly, vores lille labradoodle er lige blevet 1 år (d 29 september) så jeg synes det er tid at sende dig lidt nyt om hende. Hun er en fantastisk dejlig hund, rolig men samtidig meget, meget aktiv og så er hun fantastisk sammen med andre hunde og med mennesker, voksne såvel som børn. Hun nærmer sig hunde hun ikke kender på en stille og rolig måde, nogle kaster hun sig ud i leg med andre snuser hun lige til og så er det nok. Og så har jeg bemærket at hun har et helt specielt forhold til labradors hvor hun slikker dem i mundvigen og bare kan lide at være tæt på dem.

Hun er fantastisk let at træne og nyder at lære nye ting. Og selvom hun ikke er perfekt i sin opførsel er hun trænet sådan som vi gerne vil have hende. Vi havde tidligere problemer med at gå i snor med hende men det går ok nu.

Vi bor meget tæt på Amager Strand hvor jeg går med hende lidt over en time hver dag. Hun er meget glad for vandet og for at svømme. Vi har hende også med på vores sejlbåd og det klarer hun fint, faktisk kan hun godt lide at sidde med næsen i vinden og indfange alle de gode dufte der er på havet.

Hun blev steriliseret for en uge siden og i stedet for krave har hun en dragt på der dækker kroppen og hvor ben og hale stikker ud. Det har virket fint men er lidt hårdt for pelsen. – Jeg har lige set dine nye videoer om trimning af labradoodles og det fik mig da til at indse at Molly skal trimmes. Hun fælder rigtig meget og ser lidt rodet ud i pelsen. Så når pelsen er kommet sig over en uge iført bodystocking vil jeg prøve om jeg selv kan ellers tager jeg hende til en trimmer.

Den 6.5.2012, Albert.
Kære Jeanette,

Tiden flyver afsted, foråret er over os, og vi kan se på din hjemmeside, at Alberts søskende har vokset sig store og ser ud til at have det godt. Dejligt.

Albert – eller Mr. Albert Doodle, som vi ynder at kalde ham – stortrives. Han har nu foldet sig helt ud som den kærlige, kloge, egensindige, sjove og sociale hund, vi ønskede os – endnu en gang tak for dit storartede match. Vi er alle enige om, at indlemmelse af ham i vores familie, er noget af det bedste vi har gjort.

Albert kan mange ting. Det meste er selvlært. Han skelner mellem familiens medlemmer: far kan man tillade sig at lege vildt med, Rosa (som er fuldstængigt kureret for sin angst for hunde) skal man være lidt mere forsigtig med, Alma skal man holde øje med – for hun er ret så rundhåndet med snolder – og mor/direktøren skal man ikke løbe for meget om hjørner med. Han mestrer også forskellige former for opmærksomhedsskabende foranstaltninger:man kan løbe ud i haven med en barbiedukke og give sig til at bide hænderne af den, man kan stjæle en helt ny børnesko og tygge stroppen af, man kan tygge strandlegetøj af plastic i en million stumper eller bare drysse vasketøjet rundt i hele haven. Mulighederne er utallige – hele verden ligger åben!

Morskaben var dog til at overse en nat, han gerne ville sove i mors seng. Noget man godt ved ikke er tilladt. What to do? Joh…. man stiller sig op og gør mor ind i hovedet til hun står op for at lukke én ud i haven. Og mens hun står og hænger ved hoveddøren og ikke kan forstå, hvor man bliver af – hopper man op i den dejlige varme seng. Snydt! Det virkede hele to gange…..

Vi overlader det trygt til Albert at få Rosa og Alma op om morgenen. Ingen sure miner. Kun latter og kram, når der skal slikkes, klappes og nusses. Igen – han venter pænt til de vågner. Ofte med snuden 2 millimeter fra deres ansigt. Og hver dag når pigerne kommer hjem fra skole/fritidsklub, en velkomst som havde de været væk i flere døgn.

Albert har også fået en legekammerat, et hjembragt græsk gadekryds ved navn Monty, sandfarvet, i nogenlunde samme størrelse. Bor 3 minutter herfra. De er utroligt glade for hinanden og tonser rundt i haven når de har “legeaftale”. Stor kærlighed.

Ture i skoven og på stranden, helst med hele familien, er bare det bedste! Forleden gik vi de 10 km rundt om Gurre sø, med pigerne cyklende, og Albert i line. Gik fint, men Mr Doodle var seriøst træt da vi kom hjem!

Som du vil se af billederne har han en dejligt krøllet og tæt pels. Den var blevet vel lang med lange tynde døde totter, som ikke lod sig karte af, og vi har derfor klippet ham for første gang, hvilket han tog ganske roligt. Som han gør med alt andet. Synet af en ko på naboejendommen ved den jyske vestkyst efterlod ham dog helt stum, og da den endelig sagde ‘Muuuuh’ blev han synligt imponeret.

Imponeret blev vi også – og faktisk temmelige mundlamme – da det en dag gik op for os, at han havde hugget en blok parmesan på 125 g og fortæret den. Med skorpe. For derefter at vralte usikkert rundt resten af aftenen.

Vi vedhæfter et par billeder. Han er stadig sort/mørkebrun, men har nu fået et meget nydeligt rødligt fuldskæg og enkelte hvide hår på ryggen. Hvad kan det ikke ende med?

Kærlige hilsener

Familien Gundelach

Den 1.5.2012

Her er Bella, det er Søren Jensens hund.

Søren og Bella går til hundetræning her hos Specialdogs.

De har gået her en gang om ugen i 13 uger nu og de allerede super dygtige.

Når vi træner her hos os så har vi målet at hundene skal lystre uanset hvad der sker omkring dem, de skal altså også kunne koncentrere sig selv om der er hunde og børn omkring dem. Så kan det nemlig også bruges ude i det virkelige liv.

Søren køre 1 time og 35 minutter hver vej for at deltage i hundetræningen her hos specialdogs.

1,35 køretur + 1,3 træning + 1,35 køretur = 4 og en halv timer hver tirsdag i 20 uger = super dygtig og meget meget lydig hund 🙂

Den 13.3.2012, Sally, 5,5 mdr.
Hej Jeanette

En lille hilsen fra Sally her den første rigtige forårsdag. Vi glæder os begge over at det er havetid, og arbejdet derude bliver til leg, i hvert tilfælde for Sally. Hun har lige været til frisør så håret ikke længere faldt ned for øjnene.

Sally har nu boet her i næste 4 måneder og er på alle måder blevet hele familiens kæledægge. Hun er meget aktiv – kaldet ’krudtuglen’, elsker at lege med vennerne i parken og mine børnebørn, specielt Arthur på 6 år. Vi har været på skovtur med hundeklubben sammen med ’kammeraterne’ fra lørdagstræningen. Det går fint og hun er holdets absolut hurtigste, både til løb og læring.

Hilsen fra os
Marianne & Sally

Sally 5,5 mdr
Sally med nyklippet ansigt.

Den 6.2.2012 Messi
Hej Jeanette
Hermed lidt nyt fra Messi – og dens glade ejere. Han er efterhånden blevet 4 måneder gammel og vi kan roligt sige, at den stortrives her hos os. Se billederne jeg har vedhæftet. Den er glad, kælen, legesyg og imødekommende overfor både voksne, børn og andre hunde, vi møder på vores vej. Den elsker at være udenfor – så vi får travet en masse lange ture ved vandet og i skoven. Ynglingslegene er at hente pind, at “tonse rundt”, bestige skråninger og bakker og jagte blade der hvirvler i luften. Aller sjovest er det dog når vi møder andre hunde, og de kan løbe rundt og lege sammen. Det sjoveste vi har oplevet var da sneen faldt for nylig. Den gik helt besærk i haven og borede snuden ned i sneen, gøede af det og hoppede og sprang rundt som en fjeder. Et syn for guder.

Den er nu 35 cm høj og vejer ca. 7,5 kg. Den trives fint med dagsrytmen – den er alene i ca. 6 timer, som den tilbringer i bryggerset. Natten går også fint, takket være natburet. Hvad skulle vi gøre uden?? Vi har forsøgt med åben dør til natburet i nogle nætter, fordi den var begyndt at bide i tremmerne. Den åbne dør resulterede i massiv nattevandring i hele huset – trip trip. Den fik også dårlige vaner med at besørge indenfor – så det fik hurtigt en ende. Nu sover den for lukket dør igen – og det fungerer perfekt. Den er ikke renlig endnu – men det bliver bedre for hver dag.

Vi er super glade for ham – og det føles som om han altid har været en del af familien.
Mange hilsner fra Messi og fam. Bech Pedersen

(Jeanette: Husk at mentalstimulere hundene nok så de kan sove heeele natten, måske skulle han lede efter sin aftensmad i haven)

Messi 4 mdr
Messi 4 mdr.

Den 18.1.2012 Molly
Hej Jeanette,
jeg sender lige nogle billeder af Molly. Hun er en dejlig hund, let at opdrage og har meget energi. Hun er rigtig god sammen med andre mennesker og hunde, – vi sørger for at hun kan lege med så mange af begge slags som muligt. I søndags var vi på tur i Hareskoven hvor der er et stort fritløbsområde for hunde og der mødte vi Walter fra sommer kuldet. Sjovt at se en lys af slagsen og så meget større en Molly nogensinde bliver.

Mollys pels er dejlig, lang og lidt bølget. Hun går ud i saltvandet hver dag når vi er på stranden men udover at hun tager brusebad sammen med os har vi ikke haft hende i et egentlig bad med sæbe og det hele. Hun bliver børstet ofte og det ser ud til det er godt nok. Er du enig i at det ikke er nødvendigt at sæbevaske pelsen endnu?

Peter var jo lige forbi igår og købe lidt godbidder – han var lige i nabolaget.

Det eneste egentlige problem vi har er at få hende tila t gå i snor uden at trække. Hun vil helst være flere meter foran. Det er meget lidt vi har hende i snor – jeg sætter hende i cykelkurven (forsvarligt sikret) frem og tilbage fra stranden og der løber hun løs (indkaldet fungerer næste perfekt) men det kunne være rart hvis hun kunne gå pænt ved siden af den der har hende i snor. Jeg har valgt at udskyde det lidt ved at lade være med at gå hvor hun skal have snor på men vil gerne have et råd. Jeg kan evt ringe til dig hvis det er lettest.

Med venlig hilsen
Jytte

(Jeanette svarer: Vask med sæbe vand er kun nødvendigt når i selv syntes det er tiltrængt, de fleste af mine hunde bliver aldrig vasket med sæbe.
Vedr. træk i linen, kontakt mig omgående da det jo ikke er ønskeligt og det hurtigt bliver en vane der er svær at komme af med)

Molly 3,5 mdr
Molly 3,5 mdr

Den 3.1.2012
Kære Jeanette,
en lille opdatering fra Alberts familie er vist på sin plads. Ikke at vi har glemt dig, men december er og bliver december …

Albert har det rigtig godt, og vi er meget, meget glade for ham. Han vokser pænt – Tatjana sender nogle billeder – og er en meget selskabelig ung herre. Han tager alle med storm – selv et par af vores gode “hunde-det-er-ikke-lige-mig” venner er faldet pladask for ham, og så er der masser af andre hunde man kan møde på turene i skoven eller på stranden, så han får også socialiseret en hel del. De daglige gåture, ikke mindst på stranden, er højt skattede.

Han finder sig nogenlunde i at blive børstet/kartet, og det første bad kom lidt bag på ham (“Hm, far og mor virker ikke urolige, så det her får vel nok en ende”) Han bliver nu meget pænt stående i baljen mens det varer. Det var i øvrigt ret skægt at se ham efter det første bad, pludselig så han betydelig mere pudlet ud.

Han tog nytårsaften i stiv pote, var ikke det mindste urolig over fyrværkeriet, og er det i hele taget både sindsligevægtig og modig. Og ret nysgerrig! Og meget, meget kærlig.

Vi er jo så heldigt stillede, at vi begge arbejder hjemme, og det har givet os mulighed for at køre ham ind i nogle trygge rutiner. Han har spist godt hele tiden, og det bedste er selvfølgelig det lejlighedsvise nøgleben eller marvben. Han er glad for fisk indimellem, men rå lever … Hmmm . Et blik op på far – “Er det her noget man SPISER???”

Han bryder sig ALDELES ikke om regn, men det går bedre nu (i begyndelsen ville han end ikke ud i haven for at tisse, eller også galoperede han hen under trampolinen).

Rosa nærmer sig stille og roligt. Hun er meget glad for ham, men har stadig ikke helt vænnet sig til hans krudtuglehumører.

Vi er som sagt frygtelig glade for ham – han har et dejligt sind, og passer rigtig godt ind i vores familie. Og vi gør god brug af dine mange gode råd.

To spørgsmål: Var det ved 16 uger han skulle genvaccineres, og: har du nogen erfaring med at lugten af tang kan gøre en hundehvalp helt kulret?

Håber I har haft en fredfyldt og god jul, og er kommet godt ind i det nye år.

Mange kærlige hilsener,

Frants, Tatjana, Rosa & Alma

(Jeanette’s svar: Ja de skal vacc igen som 16 ugers. Og tang lugten er jo det rene parfume for en hund, uimodstålig, ikk´?!)

Den 11.12.2011, Messi
Hej Jeanette

Så har Messi efterhånden boet hos os i 14 dage. Han stortrives stadigvæk og er en fantastisk hund at have i familien. Han er kvik, nysgerrig, legesyg, glad og rigtig kælen. Elsker at ligge i sofaen og nusse med os. Det er selvfølgelig også hårdt arbejde, men det var vi forberedt på. Natburet fungerer perfekt! Når han bliver lagt derind, ved han at der er godnat tid, og han ligger sig traks til at sove. Han kan nu klare en hel nat uden tisse-ture. De første 10-12 dage var jeg ude med ham hver nat ved 2 tiden. Men nu fungerer det perfekt, og jeg ved præcis hvor han er i nattetimerne og kan få min nattesøvn. Han har stadig “uheld” indenfor, men det bliver mindre og mindre for hver dag. Vi har endnu ikke helt lært hans signaler 100 % at kende – og nogen gange sætter han sig bare og tisser/laver helt uden varsel! Men det går som sagt den rigtige vej.

Han er stadig småt-spisende, men det går også fremad. Jeg gjorde den fejl, at jeg efter 1½ uge lod madskålen stå fremme hele dagen (ikke smart – men den skulle jo have mad, synes jeg) hvilket resulterede i en omgang tynd mave, av. Den fik lidt A-38 og blev hurtig frisk igen. Og nu får den mad morgen og aften, og skålen står fremme højst 10 minutter, hvorefter den fjernes. Og det virker meget bedre. Nu spiser den som den skal – dog en smule mindre end efter dine mål.

Den er enorm social – og er imødekommende overfor alle, børn som voksne. Vi har også introduceret den for 2 hunde i vennekredsen. Stor succes! De leger og hygger sig, og har stor glæde af hinanden.

Den elsker naturen i vores område og kan allererede “hente pind”. Vi øver i at gå uden snor i et afgrænset område, hvor den flyver og farer rundt og hopper og springer, og undersøger ALT.

Så kun lutter gode erfaringer herfra.

Mange hilsner fra Mors
Fam. Pedersen

Den 28.11.2011; Sally
Hej Jeanette
Bare lige lidt nyt fra Sally (det belv det straks til da mit mellemste barnebarn så hende)
Vi var begge meget trætte da vi kom hjem fredag kl.22.30 i blæst og regn – så vi sov godt.
Hun trives, er legesyg både inde og ude, er kærlig og dejlig nysgerrig. Vi har været ude at gå første tur i snor som hun klarede perfekt.
Mange hilsner
Marianne

Den 27.11.2011, Messi

Hej Jeanette
Det går rigtigt fint med Messi – han er glad og er faldet godt til i sit nye hjem. Vi er helt pjattede med ham, og nyder virkelig at få ham som nyt familiemedlem. Hjemturen gik ok – han peb noget de første 20 minutter, hvorefter han faldt i søvn på skødet af Fie, der i ren solidaritet også faldt i søvn resten af vejen hjem. Det var et hyggeligt syn med to sovende “børn”. Han har accepteret sit natbur – omend der kommer nogle protester fra ham. Han er ude 1-2 gange i løbet af natten og tisser pænt med det samme, så vi kan komme ind i varmen igen. Han virker enorm tillidsfuld, og møder alle med logren. Må nok indrømme, at han blev lidt overstimuleret i går den første dag herhjemme, da der var mange, der havde glædet sig til at se ham. I dag har vi til gengæld fuldstændig ro på, og det nyder han. Er meget spændt på hvordan han tackler i morgen, hvor han skal være alene nogle timer. Vi skal til at øve om lidt, hvor vi forlader ham en times tid.

Eneste tvivl spørgsmål indtil videre er – han spiser næsten ingenting. Maden interesserer ham nærmest ikke? Er det bare for spændende alt det nye? Jeg har prøvet både at bløde det op med lidt lunken vand og i almindelig tør form. Når han har spist 5-6 mundfulde går han bare væk… dog med logrende hale. Han er generelt bare glad! Men spiser altså meget lidt. Skal vi være bekymrede?

Mvh
Lise (og resten af fam. Pedersen)

(Svar fra Jeanette: Husk at forlade ham mange gang om dagen i kortere tid i de første dage.
Det er 100% normalt at der ikke er noget appetit de første 3-6 dage, det er helt naturligt at de ikke har tid til at tænke på mad. I skal intet gøre, blot fjerne maden efter 10 minutters mad-ro og så give ham noget nyt efter ca 12 timer, appetitten skal nok komme og han tager ikke skal af de dage uden meget mad. Husk maden skal påblødes i ca 60-70 grader varmt vand i en varm kop i ca 15-25 minutter og serveres lunt, ja eller helt tørt…det står på de papir i fik med hjem.)

Den 27.2011, Albert
Kære Jeannette,
Albert opførte sig eksemplarisk på hjemturen, tissede nok så nydeligt i blomsterbedet på vej ned til huset. Og det med at spise bliver vist ikke noget problem med ham. Han virker i det hele taget som en stout,fremmelig og meget nærværende lille herre, der gør tingene i sit eget tempo. Her til aften, mens jeg puttede pigerne, var der tryghed og overskud nok til en gang ramasjang med mor i køkkenet, men selv når han leger, sker det på hans egen sindige måde.

Alt har været så nyt og spændende, at det først er sidst på dagen i dag at han simpelthen er segnet om af træthed og ligger nu midt på køkkengulvet i dyb søvn.

Det var ordene lige for nu – endnu en gang tak for alt dit gode arbejde.

De bedste hilsener,

Frants, Tatjana, Rosa & Alma

……………………………………………………………………………………………………………………………………..
Labrador Unique og stor puddel Curtis´s store labradoodle hvalpe født den 22.7.2011 (8 stk lyse hvalpe)

Den 3.3.2014, Smukke Nellie,

1.12.2013 Alek, billeder fra Facebook

Den 29.5.2013

I dag havde vi besøg af Fifi og hendes familie. Hun er jo en skøn hund, sød, rar og ret rolig og ret godt opdraget 😉
Hun havde en lang pels, som dog dryssede lidt og derfor var klar til at blive trimmet….så i dag var hun ca 8 cm lang håret og i morgen vil hun være ca 2 cm korthåret. Hun vejer vel ca 23-25 kg og er ca 50-53 cm høj over ryggen.

Den 16.12.2012, Fibie

Den 21.10.2012
Vi havde Balder i pension og tog disse dejlige billeder af ham.
Han er en glad og legesyg hund og dog ret rolig.
Han var sååå forelsket i den dejlige brune Labrador Gipsy og det var gengældt.

 
“Kom nu Gipsy”

Balder

Balder er af den type Labradoodle der skal trimmes lidt.

Han har ikke såååå meget pels, men lige her på billederne er de lange lyse hår døde og lidt løse.

Se hvordan de selv er faldet af på forbenene og lidt på siderne af ham.

Jeg trak selv en hel del af de løse hår af ham, bla på ørene, i ansigtet og på lårene, bare for at vise hans ejere hvordan det bør gøres, hvis man ønsker at de døde hår ikke senere skal drysse ned på gulvet. Jeg bruge bare mine finger til at trække de lange døde hår af ham og han havde ikke noget imodt det 😉

Balder
 
 
Balder

Den 21.7.2012
Vi havde Walder i pension denne sommer. Sikke en stor dejlig dreng. Sød og rar ved alle hunde og egentligt en ret rolig dreng.
Han er altså kæmpe stor, ca 67 cm i skulder højde. Walder fælder ikke.

Vi havde besøg af hans bror Zulo, han fælder og havde været ved hundefrisør og havde fået “trimmet” pelsen af, altså rykket pelsen af!

Walter
Walter

Den 5.4.2012 Alex 8,5 mdr

Så er der billeder af den smukkeste hund 🙂

Det hjalp at trække den lange pels af med fingrene!

Den korte bølgede pels indenunder er nu vokset længere, blødere og endnu smukkere.

Alek og jeg har nogle fantastiske ture bl.a. i skoven, som vi begge nyder.

Han er vokset meget og er blevet en stor hund, ikke kun fysisk ca. 27kg., men også mentalt. Han er overhovedet ikke bange for at tage kontakt til andre hunde og være den, der tager initiativet til leg. Super fedt at se!

Han er god til at dele, ingen kamp om mad, legetøj (kun for sjov), seng, vandskål osv. osv.

Vi har haft “legeaftaler” med en lille mops, en Cocker (Alek var på ferie i en hel uge og det gik over al forventning). Vi har haft besøg af “fætteren” en labrador/hyrdeblanding og så har han fået en rigtig god veninde fra hundetræning – en Leonberger! Alek kan sagtens være med. De er skønne sammen! Jeg vil prøve at skaffe nogle billeder af dem også.

Her er en masse billeder. Så må du tage dem, du kan bruge 😉

Jeg sender dem af flere omgange.

Rigtig god Påske!

Birgitte og Alek

(Jeanette: Alek er nu 27 kg og vi forventer han bliver ca 35 kg som 2 årig. Vi plejer at kalde alderen fra 7-10 mdr for “grimme-alderen” for der bliver de store hunde super høje og tynde, jeg syntes nu han er smuk, også lige nu!)

Ben efter pelsskift
Ben før pelsskift
Efter pelsskift, pelsen er rykket af med fingerne som hos en terrie.
Før pelsskift
 
 
Se lige hvor høj han er …

Den 15.2.2012
Nellie skifter den lange del af pelsen. Det nemmeste er at bruge fingerne til at fjerne de lange helt løse hår med, de sidder helt løse og kan fjernes i kæmpe tottet, inden under sidder en tæt jævn bølget ny pels. Hjælper man ikke hunden med at fjerne de døde hår så drysser de af og ligger på gulvet.

Nellie fælder/skifter pels lige som lille Paris som ejes af Jeanette (Specialdogs). Vi ved endnu ikke om denne type pelsskift er noget de vil gøre 1-2 gange årligt eller blot denne ene gang pga skift fra hvalpe pels til voksen pels.

Den 19.12.2011, Alek
Hej Jeanette

Her går det simpelthen super!

Alek trives og spiser godt. Han er helt cool ved larm med bl.a. potter, pander, støvsuger, løbende børn med meget mere. Han er også super god, når der kommer gæster, både børn og voksne. Han er ikke så glad for vanter, men når de kommer af, så er der ingen problemer 🙂 Han gør ikke (kun første gang), når naboens hund gør, men han letter lige hovedet og kigger. YES! God hund 🙂 Han er også super god til at apportere!

Alek er meget forsigtig og gemmer sig lidt bag mig, når vi møder en fremmed hund på fortovet, men når jeg så snakker med den anden hund og taler med Alek om den, så bliver han glad og vil undersøge den. Men vi må se at få lavet nogle “legeaftaler”, for der er jo ingen hundeskole-hold her før efter nytår. ØV! Vi skal dog være sammen med en dejlig labrador/hyrdeblanding “fætter” Balder her i Julen. Det glæder vi os til!

Aleks pels er blevet meget ulden og lidt krøllet, så jeg sender lige et par billeder. Han fælder nu, men jeg tror, det er fordi, han er ved at smide sine lange hvalpe”fe”hår. Jeg reagerer desværre også lidt på ham med snue og nys og lidt kløe 🙁 så han sover ikke i soveværelset mere. Det var ellers hyggeligt, men det er ok.

Søren skal snart til Jylland i nærheden af jer, så han kigger nok ind og køber mere fiskeolie og gode snacks 🙂

Med ønsker om en Glædelig Jul
Familien Kjølby

 

Den 30.11.2011, Alex
(Alek boede hjemme hos Specialdogs til han var næsten 4 mdr)
Hej Jeanette

Jeg har det godt her hos min ny familie!
Turen hjem gik super godt. Jeg lå i min sele med sikkerhedssele bag i bilen lige ved siden af Birgitte, min ny mor. Jeg lå med hovedet og den ene forpote på hendes skød HELE vejen 🙂

I weekenden legede jeg med alle i familien på skift og vi var rundt i haven også. Når jeg virker, som om jeg trænger til pause, så går de bare kedeligt rundt og snakker! Så finder jeg bare et sted at tisse. Så bliver de så glade og siger: “Tis”. “Dygtig Tis”. “Hvad er det for noget, jeg er jo i gang?!” 😉

I går gik de mange gange ud og ind af dørene? Jeg ved ikke om de skulle noget, men jeg holdt hele tiden øje med, om der var nogen i nærheden af mig. De talte noget om, at jeg måske skulle have heddet “Følgesvend” i stedet for? Når de alle sammen var væk, så hylede jeg lidt, og den ene gang gøede jeg også meget lidt, men når jeg så var stille, så kom der én ind igen og gik rundt og snakkede med sig selv?

I dag var jeg alene hele dagen, men far kom hjem til middag og gik ud i haven og spiste frokost med mig. Det var dejligt, for så jeg havde slet ikke problemer med at holde mig.

Jeg har allerede lært en masse nye lege. Bl.a. gemmeleg ude i haven. Det er sjovt, når jeg finder én, der sidder og siger: “Alek, kuk, kuk”, for så bliver de også så glade, og så bliver jeg nusset! Jeg er helt vildt med at blive nusset.
Jeg blev altså lidt skræmt og bange, da naboens hund begyndte at gø af mig, men så satte mor sig på hug ved siden af mig og begyndte at tale om, at det dog er en fjollet hund, at den skaber sig sådan, når det nu bare er os. Så slappede jeg af, og vi gik videre, da hun sagde: “Kom”.

Jeg spiser både om morgnen og om aftenen, men jeg kan altså ikke spise mere end halvdelen af portionen. Det er helt klart bedst, når det er blødt op, for det er jeg vant til 😉 Mor giver drengene lov til at give mig de der lækre energi snacks om eftermiddagen. Dem er jeg helt fjollet med. Jeg kan lugte dem på lang afstand!

De har taget mange billeder af mig, så vi sender lige nogle af dem.

Mange hilsner fra
Alek

Alek med hans 2 nye bedste venner 😉

24.11.2011, Nellie
Hej Jeanette.
Her er lidt nye billeder af Nellie. Håber du kan se hvordan hendes pels forandrer sig. Den er blød og lækker. Hun har fået meget skæg omkring munden og på ”kinderne”
KH Lotte og co.

 

22.11.2011, Alek

Her er Alek på 4 mdr, en stor dreng på næsten 15 kg så han følger vægten på en almindelig labrador, altså ca et lille kilo pr uge.
 
Jeg har taget et nærbilled af hans pels, den er noget længere en en almindelig labrador og bølger også en del, dog ingen rigtig krøl. Jeg forventer at pelsen bliver længere i løbet af de næste måneder.

20.11.2011, Zulo

Hej Jeanette,

Nu er Zulo tæt på at være 4 måneder, og han er en ordentlig krabat, på 13,5 kg. Hans pels bliver mere og mere krøllet, så det bliver spændende at se hvordan den ender med at blive.

Zulo er en meget glad og nysgerrig hund med rigtig meget energi og ikke bange for noget. Han har et dejligt sind og er også meget kærlig og virkelig legesyg.

Det går godt med hundetræningen, jeg har dog lidt svært ved at lære ham ikke at trække, men det skal nok komme, han bliver da lidt bedre for hver gang. Sit, plads, dæk og stå er han super til. Når vi øver indkald til træning er han også super god, men der kniber det lidt herhjemme…

Han er meget fræk, og vi skal ikke glemme et par sko eller en taske på gulvet, så bliver der hurtigt tygget i det.

Han er også meget glad for vand, så vi skal være lidt påpasselige, da han lige har haft svamp i øret.

I dag har han været til hundeleg med 40-50 andre hunde i alle størrelser og aldre, men nøje sammensat efter temperament. Det er noget de arrangerer der hvor vi går til hvalpemotivation. Det synes han var mægtigt, og har sovet lige siden.

Jeg har vedhæftet lidt nye billeder

Mange kærlige hilsner

Fam. Gade

(Ps fra jeanette, husk at man altid kan komme på besøg hos os og få hjælp til de ting man bøvler lidt med, feks at trække i snoren)

Den 19.11.2011
Både Fibie og Alek’s pels bliver tykkere, blødere og længere en almindelig labrador, men nok ikke så lang som en Goldendoodle eller som visse labradoodles.

Fibie 4 mdr og 8,4 kg (Den meget lille tæve)
Alek 4 mdr og 14,6 kg, ca 43 cm i skulder højde.
(Den største han i kuldet)

Hej Jeanette, 31.10.2011

Vil bare lige fortælle, at Nellie ( pink stribet Uniqie+ Curtis ) har smidt hendes hvide fe hår. Nu har hun den flotteste gyldne bølgede pels på kroppen. Ansigtet og benene og halen er stadigvæk hvide. Det er så sjovt at se hvordan det forandrer sig. Vi børster hende lidt en gang i mellem og så kommer der lidt under uld af. Det går stadig rigtig godt med hende og hun er meget dygtig og lærenem J

KH Lotte og co.

Den 23.10.2011
Brormand “Alek” som stadig ikke har fundet et nyt hjem er nu 3 mdr og vejer ca 9,7 kg en stor robust dreng med en rigtig god appetit.

Søster “Fibie” var den lille i kuldet, hun vejer nu ca 6 kg og mangler også et nyt hjem. De er to dygtige børn, de går perfekt i snor uden at trække og kommer gerne når man kalder på dem.

Alek
Fibie

Den 13.10.2011 “Walter”

Hej Jeanette
Så har Walter (gul prik) været hos dyrlægen og blive vaccineret:)

Han er simpelthen en fantastisk hund, sjov og fræk, men samtidig meget rolig. Han er lynhurtigt blevet en del af familien og vi nyder alle tiden med ham. Han spiser godt og vejer nu 7,5 kg.. Så snart vi er i køkkenet, ligger han på gulvet og venter på der falder tomat, gulerod eller agurk af til ham. Han bider i alt, men har endnu ikke bidt noget i stykker:)

Jeg vedhæfter lige et billede af den dejlige Walter.

Hilsner
Lotte

Hej Jeanette

Så er der gået 3 uger siden vi hentede Zulo, og det er bare gået rigtig godt. (11 uger)

I dag har han været hos dyrlæge og blive vaccineret. Det synes han var mægtig sjovt, og ville da gerne have blevet der lidt længere – for der var jo mange herlige dufte;-))

Han tager pænt på og vejer nu 6 kg. Dyrlægen synes han var en rigtig fin hund, og det er han jo ogsåJ.

Han har en fin appetit og han er bare blevet SÅ fræk, man skal virkelig have øjne i nakken, og hold op hvor har vi grinet meget over de tosserier han finder på.

Vi har praktiseret ”det er Nej” og et ubehageligt klem lige fra start og det virker, men han må have en 6 sans for at husets gæster ikke vil gøre det…..

Vi har en dejlig labrador som nabo, den plejer vi at passe i sommerferien m.v. og den kommer og leger med Zulo næsten hver dag,

Om en uge skal vi begynde på hvalpemotivationshold, det glæder vi os til.

Zulo er en meget glad og legesyg hund og har et fantastisk dejligt sind og så er han virkelig nysgerrig. Jeg er bare så spændt på hvordan hans pels bliver, for den bliver bare mere lækker for hver dag der går.

Det går også fint med at være alene hjemme.

I sidste uge skulle jeg plante nogle blomster om, og han fulgte meget spændt med i hvad jeg lavede, han var dog af den opfattelse at ”at plante om” måtte betyde at det jeg plantede skulle han grave op igenJ

På et tidspunkt var han nærmest kravlet helt ned i plantesækken med jord – hold op hvor så han sjov ud. Desværre havde jeg ikke fået kameraet med ud, men jeg har lige vedhæftet et par andre billeder.

Mange hilsner

Fam. Gade
(Zulo…Blå prik)

 

…………………………………………………………………………………………………
Labrador Coco og Toy puddel Persy’s små Labradoodle hvalpe født den 10.6.2011. (9 stk, lyse og gyldne)

Den 16.10.2012, Rosa
Hej Jeanette. Her er lidt billeder af Rosa og Info om, hvordan det går med hende. Rosa er stadig en utrolig glad, social og tryg hund. Hun elsker at være sammen med sin familie, ligger rigtig gerne i arm, over fødder, bag ens numse osv rosa ELSKER kontakt. Hun blev steriliseret i juni og blev lidt bred over ryggen, så nu har vi skiftet fodder og blevet mere restriktive m godbidder. Turene i skoven er et hit, gerne suppleret med en tur i vandhul – og bagefter en tur badekarret. Hun er generelt rigtig lydig, det har været godt med de to kurser, vi har deltaget i. Det eneste, der stadig er en udfordring er hendes nysgerrighed, som gør at hun kan finde på at stikke af. Nu har vi investeret i et nyt højt raftehegn, hvilket holder hende inde. Men hun forsøger stadig at grave sig ud (der bor en flok lige overfor, som er en MEGET stor fristelse). Vi slås med en del fælderi, hendes pels er nok mere lig en labrador end en puddel. Vi har købt en meget tæt kam, som får fat på en del, men der ligger stadig meget pels hist og pist. Tænker det lige pt er hendes vinterpels, hun skal have “på”. Så på nær fælderiet, så har vi det godt her i Virum og nyder at have en glad og harmonisk hund, som er social overfor alle andre levende væsner. Mvh Mette Johansen

September 2012.
Vores egen hund Paris.
Paris var med os i Århus, hvor hun var med i en lille film 🙂

 

Den 10.9.2012, Sigurd

Hej Jeanette!

Lige en lille hilsen fra os igen!
Sigurd er nu 15 mdr. Han måler 45cm over skulder og vejer knap 16 kg.Sigurd fælder ikke, jeg klipper ham hver anden måned og friserer ham en gang om ugen.

Han er stadig en fantastisk dejlig hund, som jeg er rigtig glad for. Han er også en utrolig rolig hund på en aktiv måde. Herinde går han stille omkring og ligger sig i sin kurv eller ved mine fødder. Han er en mega social lille fyr, og han vil helst være meget tæt på mig eller mennesker i det hele taget.

Det med at være stille inde – det gælder mest når han er “mentalt brugt”. Dvs hvis der er gået en dag uden nogen form for træning eller lang gåtur, så bliver han rastløs, går omkring og prøver at få opmærksomhed konstant (og den opmærksomhed bliver ofte negativ, fordi han enten finder noget at bide i ,jagter katten, går i skraldespand på tolilet, gør af ingenting mm).
Men han er den mest venlige hund, jeg nogensinde har haft. Især i forhold til mennesker og hunde han ikke kender.. Skønt!! Uanset hvem han møder på sin vej, vil han bare gerne hilse og lege. Hans ivrighed resulterer i , at han af og til springer op af andre, fordi han er så glad, så glad, men vi arbejder på det og alle i klubben hjælper med at afvise ham,når han gør det.

Sigurd er oftest “mentalt brugt”, da han bliver trænet en del. Han går spor 2-3 gange ugentlig. Feltsøg også ugentligt. To øvleser, som han netop næsten har lært er rundering (halsgivning, men hvor han først løber til tomt skjul) og så er det fremadsendelse med dæk…Sigurd kan nu en del af alle de 10 øvelser, som findes i DcH s B-program. Så nu skal vi bruge det næste halve år på at får det hele lært, så vi forhåbentlig kan starte konkurrence til foråret.

Med hensyn til træning, så har han været utrolig hvalpet i utrolig lang tid ( i forhold til mine andre hunde). Faktisk er det først de sidste par måneder, der rigtig er sket ændringer. Nu tar han virkelig imod udfordringer, og det er bare blevet så meget sjovere at træne med ham. Han er dog stadig meget hvalpet og folk tror tit, han er en stor hvalp. Når han leger med andre hunde er det også som at se en hvalp løbe rundt og fjolle – og han elsker det. Han har aldrig været i konflikt med nogen, for han smider sig på ryggen, hvis der en enkelt gang er optræk til noget!

Men netop pga hans venlige og imødekommende væsen får han jo en masse kæl og snak….. Alle skal lige sige hej til Sigurd, og det gælder bestemt også i hundeklubben.

Jeg har fået en træningsven til at tage nogle træningsbilleder denne gang, og de er helt nye. Et, hvor han går spor. Et, hvor han træner fri ved fod. Et, hvor han træner feltsøg (30 x 30 skridt og 2 genstande) og et, hvor han træner spring med appport!

Det var alt for nu
Hilsner fra Karen og Sigurd i Thy

Hej Jeanette og familie, Konrad 10 mdr.

Her lidt nyt fra Konrad i Hjørring, første fødte hvalp i Coco og Persy’s kuld fra 10.06.2011.Hej Jeanette og familie, Konrad 10 mdr.

Pt. vejer Konrad 11,5 kilo og er ca. 50 cm høj. Jeg tror ikke han vokser ret meget mere. Ikke nævneværdigt i hvert fald. Han har en meget passende størrelse til os og vi er rigtig glade for ham. Hans pels er ikke blevet klippet – vi børster ham ind imellem, og han fælder ikke noget af betydning. Vi har haft en sele til ham, som desværre har hevet alle de små hvide spidser af hans pels, så det ser ud som om han har fået klippet et bælte rundt om ryggen, hvilket folk også ofte spørger til. Som jeg har skrevet før, så ligner jeres Paris og Konrad hinanden som to dråber vand, det kan I nok også se på de billeder jeg har vedhæftet.

Vi startede med at gå på et socialiseringshold med 6 andre hvalpe, hvor vi har været forskellige steder i Hjørring og omegn for at hvalpene skulle lære at begå sig. F.eks. på stranden, i skoven, i byen (gågaden mellem mange mennesker), på banegården (lære lyde mv. at kende). Det har været rigtig fint for os ”førstegangs-hundeejere” at finde ud af hvad der kunne være udfordringer for en hvalp. Efter det har jeg gået til lydighedstræning, hvor vi har lært at gå pænt i snor, sitte/dække mv. Han har lært en del kunster, da han rigtig gerne vil – bare der følger en godbid med… Som du vil kunne se på et af billederne, kan han gribe vældig fint. Vi spiller fodbold med ham i haven, hvilket han er helt vild med. Nu er vi lige startet på agility. Det virker til at han er vældig glad for at få opgaver og det er skægt at lære ham noget nyt. Han er dog en lille kylling en gang imellem. Især hvis han skal gennem tunnelen der er meget mørk og farlig… J

Konrad er en meget glad hund. Når der kommer besøg kan han næsten ikke være inde i sin egen krop af bar glæde. Den intension jeg havde med at han skulle sidde og vente i baggrunden før gæsterne kom ind i huset, er fuldstændig mislykket. Jeg har virkelig forsøgt, men selvom han er ved at blive kvalt kæmper han for at komme hen og hilse. Jeg er klar over at det er min egen skyld, men vil dog sige at det er blevet meget bedre efter han er blevet lidt større. Det med at være en glad hund viser sig også når vi møder andre hunde. Uanset størrelse og køn, er han helt vildt glad for at se andre hunde. Han gør ikke ad dem, men danser rundt om sig selv. Heldigvis vil næsten alle gerne hilses på og så er han lykkelig.

Han har en empati overfor mennesker som jeg er blevet meget overrasket over. Hvis der er en af os der er syge, ligger han lige så stille ved siden af og ”passer på” os. Små børn og ældre tager han fint hensyn til. Min mor har lige fået opereret sin skulder og har den fastlåst i en skinne. Når hun er her sidder Konrad lige så stille ved siden af hende og slikker hånden på den opererede arm. Det er underligt – ligesom om han ved at han skal være forsigtig. Det synes jeg er fantastisk.

Desværre gør han en del – og det kun, når vi er hjemme. Det er ligesom om han vil passe på os. Kommer der en bil eller hører han en dør smække, gør han. Vi forsøger at sige nej – har endog forsøgt (som du foreslog) at sprøjte med vand på ham i det øjeblik han gør, men det virker ligesom ikke. Han er faktisk vild med vand og synes det er sjovt det vi gør… L Faktisk synes jeg det er ok at han gør, hvis der kommer nogen til huset, men vil ikke have at han gør af alle biler der kører forbi… Det er en svær balancegang og jeg synes måske hans gøen er ved at aftage lidt, derfor ved jeg ikke helt om jeg skal gøre yderligere ved det, eller om han ”bare” skal have lov til at passe på os.

En ting jeg godt kunne bruge et råd om, er hans destruktive væremåde overfor bamser, bolde, tyggeben og deslige. Jeg ville gerne at han havde noget at tygge i bla. for at styrke hans tænder, men hvis han får en bamse eller et andet legetøj, går der kun få minutter før han har ødelagt det. Jeg har prøvet med mange forskellige emner men lige lidt hjælper det. Jeg har købt aktiveringsbolde til hans mad, men han ”spiser” sig vej ind til maden ved at bide det i stykker, selvom jeg har vist ham mange gange, hvordan det virker med at vippe/skubbe til den. Han forstår det godt, men det er ligesom om han ikke gider… Det er sjovere at ødelægge det… Det er måske meget normalt?

Han sover stadig i buret vi købte med til ham- Han er ikke ked af at ligge i sit bur – tværtimod. Når han har været ude og ”aftentisse” går han hen og stiller sig foran buret og venter pænt til at vi lukker op. Så lægger han sig med det samme og synes egentlig at vi bare kan gå. Det er vist vores egen samvittighed der har det lidt træls med at han skal ligge lukket inde og derfor får han ind imellem også lov til at ligge i sin kurv ved siden af min seng. Buret er helt klart en fordel, især når han skal overnatte hos andre.

Det var alt for os nu.

Mange hilsner fra familien Prangsgaard

Jeanettes svar:
Hej med jer
Tak for den rigtig gode mail med de gode informationer i.
I skal da vist have lidt hjælp og det er jo derfor jeg er her. Jeg syntes vi skal tage det hele ved et besøg eller pr telefon og at der skal følges op ad flere gange. Men det er jer der skal tage de næste skridt 😉
Tingene hænger sammen vil i finde ud af når vi får talt sammen. Der er virkelig ingen grund til at gå at bøvle med de små problemer når der er en løsning at hente ,-)
Jeg sætter den lange gode mail ind på hjemmesiden så alle de andre kunder også kan se at det ikke er 100% nemt at have en hund/Doodle og så de kan læse at der er hjælp at hente. Håber det er okay eller så sig til og jeg sletter det igen.!!!
På genhør
Mvh Jeanette
Ps husk at det er betydeligt nemmere at løse et problem inden det bliver til en vane, så spørg nu når problemet starter.

De lyse hår er oftes døde hår som man kan fjerne ved at rykke i dem med fingerene, hvis man vil. Husk hver mand sin smagt også mht udseende 😉

   

 

Den 19.2.2012, Rosa
Hej Jeanette.
Her kommer nogle data på – og billeder af Rosa.
Vi har vejet hende til at være 10,1 kg tung og hun er ca. 37 cm over skulderen.

Billederne er taget for nylig, så de afspejler meget godt hvordan hun ser ud lige nu.

Vi har fået et godt nyt familiemedlem i Rosa. Hun er utrolig lærenem, vi har gået på hvalpekursus med hende, hvilket var en super oplevelse og klædte os godt på i forhold til opdragelse og stimulation. På kurset var hun absolut en af de hurtigste til at respondere på øvelserne og var glad for at lære en masse hunde at kende. Vi fortsætter på et udvidet kursus d. 10. Marts, så vi kan bygge lidt på i forhold til at sikre og fastholde den fine udvikling. Om Rosas temperament kan vi kun sige positive ting. Hun er kærlig, glad, rolig, glad for andre dyr og mennesker, ret lydig, elsker at ligge i arm eller på skødet, hun gør ikke særlig meget (ofte er det bare lidt lyd af naboens katte eller hvis det er mørkt og nogle passerer forbi). Vi arbejder stort set dagligt med at træne hende, bl.a. På vores gåture,som hun får morgen og eftermiddag. Om morgenen bliver hun luftet i 30-45 minutter og om eftermiddagen i ca. 45-55 min. En af turene er altid hvor hun kan løbe fri og oftemøde andre hunde. På gåturene træner vi meget kontakt, på plads, indkald og sporlege. Hun har lige været i løbetid og vi har sammen med vos dyrlæge besluttet at lade hende steraliseret til juni. Vi har fået tid på Københavns Universitetshospital, som skulle være rigtig dygtige. Hvis vi skal nævne udfordringer så har det bl.a. Drejet sig om hendes mad. Vi forsøgte at være meget konsekvente i forhold til kun at tilbyde hende det tørfoder vi købte med hjem fra jer, men hun spiste minimalt af det og tog derfor ikke særlig godt på. Så forsøgte vi andre typer foder, men det meste uden held. Hun er dog rigtig glad for kallun, som hun får en gang om ugen (fik at vide hun ikke måtte få det for ofte) og så faldt vi over et produkt som er nær barf produkter, men som tørfoder. Det spiser hun, dog ikke med den største begejstring.

Så har hun i perioder yndet at finde huller i hegnet eller selv lave dem, så hun kan gå på eventyr. Det har selvfølgelig resulteret i dårlige nerver hos os, og nogle noget alternative løsninger i forhold tilat holde inde i haven. Vi har sørget for at der er ben, grene og legetøj til hende i haven.

Den sidste udfordring gælder fælderi, som hun altså gør en hel del. Vi giver hende stadig olie og børster hende et par gange om ugen, men der ligger stadig pænt meget hår. Det blev rigtig slemt lige op til hendes løbetid og mængden har ikke ændret sig.
Så som du kan høre er vores liv med Rosa overvejende positivt,hun eren dejlig hund som giver rigtig meget kærlighed til sin familie. Vi møder rigtig ofte folk,som spørger ind til hende og vil vide,hvad hun er for en. Responsen er altid positiv og vi har rigtig tit reklameret for racen og for jeres kennel. Håber du kan få glæde af vores oplysninger og danner dig et billede af vores dejlige hund Rosa.
Mvh Mette

Rosa 8 mdr.
 
Rosa 8 mdr.

Den 9.2.2012, Sigurd.
Hej Jeanette!
Så er der nyt fra Sigurd i Thy
Sigurd er nu 8 mdr. Han måler ca 44cm og vejer 14kg.Stadig en lille bred type – med labradorkrop og bevægelser og med halv puddelpels og halvt puddelhoved)) Han er stadig en fantastisk lille finurlig hund, som vi alle er glade for og som selv er glad for alle – både to og firbenede! Han er ofte hos os i alrummet, hvor han de første mdr mest boede i baggangen – det har betydet, vi måtte sætte ind over for hans jagt efter katten…….og det går heldigvis meget bedre! Katten vil ham jo gerne, hvis bare han sætter tempoet ned ))

Sigurd har et ret aktivt liv her. For det første er matriklen stor eftersom han bor på en gård. Han går frit omkring sammen med “storesøster” Selma. Gåtur hver dag + løbeture sammen med mig. Og så træner jeg med ham. Han er efterhånden god til spor – og feltsøg er vi også startet på, og det går rigtig godt fremad.Og så selvfølgelig de andre øvelser som stå,sid,dæk fri v fod mm. I nogle af de øvelser bruger jeg klikker. Klikkeren er også blevet brugt til at lære ham andre småting såsom at gå op og sætte sig i en skuffe, gå zig-zag ml ben, gå hen omkring en dunk mm….

Sigurd er en rolig hund. Men hvis ikke han bliver mentalt stimuleret med træning, så bliver han rastløs og finder på unoder såsom f.eks at bide i ting…..især vasketøj (undertøj), sko, måtter og hvad han ellers finder. Så det er bare med at få ham “brugt” hver dag….. Han sover stadig i buret om natten, det går fint. Om dagen foretrækker han gulvet.

Mht pels, så friserer jeg Sigurd en gang om ugen med en speciel kam. Der kommer en stor klump hår af hver gang (hårdt sammenpresset fylder det som en tennisbold)Til gengæld fælder han ikke. Dejligt. Han står på et lille bord når jeg ordner ham, og han står/sidder rigtig pænt imens. Jeg har ham efterhånden mistænkt for at nyde det…

Jeg har klippet ham nogle gange. Det gør jeg med en saks – jeg er mest til det rimelig korte “bamse-look”. Praktisk her på landet. Sigurd er aldrig blevet vasket – og det er ikke fordi han ikke har været beskidt – men efter et par timer drysser det hele ligesom af, og han er fin igen.

Ham og Selma tager nogle ordentlig legeture og han elsker hvis han kan få hende til at jagte sig, mens han løber med et eller andet i munden. Og så er han rigtig god til at undgå at hun får fat i det, selvom hun er den hurtigste i løb…..men han har en “puddelhurtigevne” til at få hovedet vendt væk, når det gælder :)) Han elsker i det hele taget at løbe med noget i munden – og herinde flyder det med bamser i alle størrelser, det er hans foretrukne legetøj…..

Han elsker at være ude – i al slags vejr. Så af og til er han ude alene, da Selma er en rigtig “indehyggehund”. Nogen gange fortrækker han ligefrem at ligge på en madras i garagen – og der er koldt nu – men han er en hund, som nemt får det varmt!

Dette var vist alt for denne gang. Jeg sender nogle helt nye billeder med!

Mange hilsner fra Sigurd og familien Jepsen i Thy

Den 20.1.2012 Kuldet er nu 7,5 mdr.
Paris vejer 9,7 kg og er ca 38 cm i skulderhøjde.
Sigurd vejer 13,2 kg og ca 43 cm i skulderhøjde.

Den 30.11.2011
Her er lige lidt flere billeder af vores egen Paris, altså bare fordi vi syntes hun er så dejlig, ja og smuk på hendes helt egen måde. Måske er det også sjælen der skinner ud af hende, for hun er sådan en venlig og kælen hund, og rolig når vi hygger og livlig når vi leger. Man kan også se hende smukke gyldne farve på disse billeder. I dag vejede hun 8,9 kg. 5 mdr og 20 dage gammel. Hun var med på by-tur i dag og alle roser hende for hendes væremåde, hun er rolig og behærsket, hun er glad for mennesker men hilser på dem ved at sætte sig ned helt tæt ind til dem, også dem hun slet ikke kender, men husk det er en tillært adfærd, altså det er mig der har være 100% konsekvent og hjulpet hende til at sidde helt stille når hun snakker med mennesker og alle kommentere hendes pæne opførelse og hun får extra kærlighed ud af det.

Paris og Julie (julie er 11 år, små 40 kg og 163 høj)

Den 19.11.2011.
Paris er nu 5 mdr og en super mental stærk og modig lille pige. Hun er nem at træne og meget klog og lærevillig.
Hun elsker at lege og er super atletisk og en meget sporty hund, med fuld fart på.

At nusse gider hun også i timevis. Dejligt med en hund der gider at leget meget, men som også kan slappe af og nusse.

Paris 5 mdr, 8,5 kg
Paris på 5 mdr og Goldendoodlen London på 4 mdr
Paris 5 mdr og 8,5 kg.
 
Og smuk og harmonisk er hun også den lille Paris.
 
Hendes gyldene pels bliver tykkere og længer for hver dag.
Hun er meget blød og har altså ikke labrador pels, pelsen er blødere
og længere en hos en almindelig labrador.
Hun spiser lige så meget som hun vil 2 gange dagligt og er i okay
foderstand selvom hun ikke har en særlig stor appetit.

Den 13.10.2011
Jeg syntes lige jeg vil dele lidt med i andre hvalpe ejer. Vores “Paris” er begyndt at ændre pels, dvs at de lange lyse tjavset hår er begyndt at falde af, ikke at vi syntes at hun fælder, men de forsvinder i ansigtet og på benene. Under den tynde tjavset lyse pels er der en mere gylden tyk pels. Jeg er ret sikker på at denne nye pels bliver mindst lige så lang som den gamle “hvalpepels”. Se på billeder herunder, korthåret forben og ansigtet er næsten korthået.

Paris Labradoodle 4 mdr, far Persy…Toy Pudel ca 4 kg, halvsøster Molly (Mini/mellem Goldendoodle 10 mdr, ca 13 kg.)
Paris bliver nok på størrelse med Molly.

Den 13.10.2011

Hej Jeanette! 
Så er Sigurd blevet 4 mdr. Han vejer nu godt 8 kg og måler ca 35cm! Han er stadig en lille bred hund, hvilket han må høre for engang imellem i hundekredse)))). Men han er ret adræt og vældig aktiv på en dejlig rolig måde. Han elsker at være med, hvor tingene sker – uanset om det er havearbejde, støvsugning eller vask af vinduer.Han bor stadig fortrinsvis i baggangen, men kommer dog på besøg af og til inde hos os. Der er han også meget rolig medmindre han får øje på katten….så går den vilde jagt! Renligheden fortsatte perfekt – buret bliver brugt om natten og hvis han en enkelt gang bliver meget træt om dagen. Sigurd er stort set vågen det meste af dagen, han snupper måske lige en time på øjet et par gange. Til gengæld sover han fra 20 tiden og til næste morgen…

Han er begyndt at få noget “Percy” farvet hår i bunden, men er lys i spidserne. Jeg friserer ham grundigt 1-2 gange om ugen – der er ingen filter-knuder nogen steder, så det er nemt.

Mht træning, så har jeg valgt at klikkertræne Sigurd. En træningsmetode, som jeg prøvede på Selma i foråret og som jeg synes, er lidt sjov. Så han kan nogle små “ting” og efterhånden også delmomenter af øvelser,som jo gerne skulle blive til hele øvelser med tiden. Og han synes, det er rigtig sjovt…. Han prøver ihærdigt om han kan regne ud, hvad han skal gøre for at udløse klikket og tjene en godbid. Han går stadig jævnligt spor på marken – det elsker han også, og er lige rigelig ivrig ind imellem!
Ham og Selma er “best friends”. De leger utrolig meget sammen og ligger også ind imellem i ske. Sigurd elsker også at lege med andre hunde og har en del hundevenner efterhånden – og de store af slagsen skræmmer ham ikke så nemt længere!
Eneste minus er, at han gør ret ofte, og det har han lært af Selma……Hver gang der høres noget eller nogen kommer har jeg nu ikke en men to hunde, der gør, og Selma er ind imellem noget voldsom i sin gøen……..

Sigurd har været og er stadig en utrolig nem hvalp at have i huset, og så er han dejlig at træne med, så jeg håber, han bliver en dygtig Dch hund med tiden. Der er lidt billeder, som er helt nye!

Dette var vist alt for nu….Mange hilsner fra Sigurd og fam Jepsen i Thy.

 
 

den 8.9.2011

Hej Jeanette, 

Jeg synes lige du skal have en lille hilsen fra os i Hjørring, så du ved at Konrad har det godt.

Turen hjem til Hjørring gik fint. Han var lidt betuttet over at skulle sidde i bunden af bilen men fandt sig i det og sagde ingenting. De første dage i sit nye hjem gik fint. Kun den første nat var jeg ude med ham – herefter har han været det nemmeste ”barn” – har sovet natten igennem og har ikke haft uheld i boxen. Genialt med den box (Natbur). Han er blevet meget glad for at sove i den om natten, men kan også finde på at kravle ind i den i løbet af dagen.

Det var lidt turbulent for ham i den første weekend hos os, da vi havde en 15 og 18 års fødselsdag, der skulle fejres. Det betød mange nye mennesker og ikke mindst et stort telt i den lille have han netop havde vænnet sig til var hans toilet… Det var ikke så nemt at få ham til at gøre hverken det ene eller det andet, men det lille frimærke af en græsplæne der var tilbage blev til sidst accepteret som toilet og så gik det endda. Generelt er han fuldstændig renlig – der er dog nogle dage hvor vi er kommet sent hjem hvor jeg tror han simpelthen ikke har kunnet holde sig og det er der jo nok ikke noget at sige til, når han ikke er ældre.

Vi er ved at lære ham at gå med snor. Det er svært at lade være med at springe og være glad – især når man møder andre hunde og mennesker, men det er ved at lykkes os at få sat skik på ham. Han er simpelthen sådan en dejlig hund og vi er alle meget glade for ham.

Sidste torsdag var han til dyrlæge for første gang. Han var eksemplarisk og sagde ikke en lyd til at blive vaccineret. Dyrlægen var helt vild med ham og mente det måtte være den første labradoodle i Nordjylland. Hun syntes dog han var lidt for tyk, så vi passer lidt på med foderet.

Jeg er ved at lave en blog på vores hjemmeside, hvor jeg har tænkt mig at skrive lidt om hans liv og så selvfølgelig sætte en masse dejlige billeder ind af ham. Dem er der nemlig mange af. Du får selvfølgelig et link når det er kommet op at stå.

Men ind til da vil jeg bare sige tak for en dejlig hund. Han er det dejligste nye familiemedlem vi kunne ønske os.

Mvh Fam. Prangsgaard.

(Konrad er kastereret og endvidere Fam. Prangsgaards første hunde)

Konrad
Konrad

Den 31.8.2011, “Paris” er vores egen hund.

“Paris” er nu 11 uger gammel, og meget uskyldig….
Hun er er en skøn menneske glad hund, der elsker at lege med alt og alle.

Paris spiser lamme ben….13 uger

Paris på13 uger og Soffie´s mellem labradoodle “Blackie” på 9 uger.

Den 24.9.2011
Paris 15 uger hygger med mor Jeanette

Den 23.10.2011..
Paris er ca 4,5 mdr og vejer kun 6,6 kg, hun holder den slanke linie, hendes appetit ligger ikke hos maden nok mere hos legen.

den 19.8.2011

Hej Jeanette, 
Lige en hilsen fra “Sigurd”. Han er jo i dag 10 uger – måler ca 25 cm og vejer 4.1 kg. Sigurd har været en nem lille hvalp at få i huset. Jeg sov på en madras ved siden af buret de første 3 nætter. Han startede – og bor stadig i baggangen – ved siden af køkken/alrum og soveværelse. Den første uge boede vi mere eller mindre hos ham, men nu er han alene ind imellem – med åben dør til os (og gitter) – og det går fint. Vi er dog meget ude, selv i dag i regnvejr har vi gået ude en times tid og rykket ukrudt op mm. Og han er en ivrig hjælper…. De sidste dage er han begyndt at gå i buret om dagen og sove, jeg har flyttet ham derind masser af gange, men han havde det varmt i starten og ville gerne ligge på det kolde gulv i stedet. Men nu er det rigtig blevet hans “hule”. Mht Selma så har hun været meget tålmodig med ham og burde nok sætte ham noget mere på plads ind imellem, men når de er udenfor, har vi de sidste dage set dem lege stille og roligt sammen – oftest trække/tumleleg. Hun får dog lov at gå for sig selvind imellem, men jeg tror det er gået op for hende, han er kommet for at blive!!

Sigurd er startet på hvalpehold – han elsker andre hunde – dog er det eneste der kan gøre ham betænkelig større hunde, som leger voldsomt… Så kan han hurtigt finde hen til “mors” ben. Når han så har siddet der lidt kommer han frem igen og bliver mere og mere modig. Han elsker alle mennesker….vi har været i gågaden 2 gange, og han deler flittigt ud af sin kærlighed. Han har gået sine første bitte små spor på marken og det kan han li. Han er med en tur i marken hver dag, oglader sig ikkeslå ud af ujævnt terræn og høje planter. Han moser bare igennem.

Sigurd er en meget rolig hvalp – har selvfølgelig – og heldigvis for det – sine mega aktive perioder, men så kan han også nemt snuppe en middagssøvn på 3 timer. Jeg har aldrig været oppe hos ham om natten. Erik lufter ham inden han går i seng kl ca midnat og så har han hver nat sovet til vi kommer ved 7-halv 8 tiden. Han har været uheldig med en tissetår inde ganske få gange, hvor vi ikke lige har været obs nok, men ellers har han tolilette udenfor. Han har et ret aktivt liv her, så han får brændt sit krudt af. Har masser af bamser og diverse sager, så der er nok at lege med både for ham og for os med ham. Dog skal vi ikke lade sko stå – dem har han en svaghed for.

Dette var vist ordene for nu, der følger flere senere og også billeder på et tidspunkt !
Mvh Sigurd og Karen

———————————————————————————————————————————————————————–
Labrador Sally og Toy Puddel Persy´s Labradoodle hvalpe født den 17. marts 2011 (8 stk, gyldne og sorte)

August 2014
…Molly vinder agility konkurrencer 🙂

Den 1.4.2013
Jeg har snuppet et par billeder af Anette Stages hund Molly, fra facebook. Hvis i vil se flere billeder og små historier fra div doodler på facebook så søg om at blive medlem i gruppe “Doodler-Sjælland“. (hunde fra hele landet)

Den 24.2.2013 Mango
Her er lidt billeder Fam. Manik har sendt til os af Mango, fra han var lille til han er blevet en stor dreng 🙂

Mango vejer ca 12 kg og er ca 35cm høj (et skøn, da jeg ikke lige har noget målebånd) (Jeanette: han er nok nærmer 40 cm) Han fælder ikke og jeg klipper ham ca hver 3.måned og ellers får pelsen lov til at passe sig selv (får bad eller en svømmetur i havet/søen ca en gang hver måned). Han blev kastreret inden vi fik ham og havde i starten nogen problemer med forhudsbetændelse, men det gik heldigvis over igen.. Han er så sød og kærlig.. Ekstrem lærenem og meget kvik og legesyg.. Han er let med alle mennesker og dyr vi møder, med vores børn og katte – han finder sig i alt;) Han er også en rolig og velafbalanceret hund, selv i perioder hvor det står lidt sløjt til med ture og anden aktivering. Generelt bliver han nu sat til at “arbejde” for maden og tror blandt andet også det er med til at gøre ham så harmonisk, udover han har et meget kærligt hjem , nogle gode gener og har fået en god start på livet hos dig;)

Håber els dit helbred er godt igen og at dig, familien og alle hundene har det godt,
kh Sacha:)

 

den 17 marts 2011

Hej Jeanette
Molly efter Sally 

Her går det forrygende, Molly er den sødes og venligste hund der findes ;-). Jeg træner agility med Molly en gang om ugen, det er hun rigtig god til.

Molly fælder ikke, men jeg kæmmer hende ca hver 14 dag og der kommer de døde hår af. Nu lever vi et meget aktivt liv med heste og hos os er der ikke noget der hedder dårlig vejr, så jeg vasker hende når hun er beskidt, nogle gange bliver hun bare skyllet. Dyrlægen siger hun har en meget fin hud uden nogen hudproblemer. Jeg syntes hun er dejlig med det lidt vilde look, hun trænger til at blive kæmmet på billeder som er taget idag.

Knus fra Molly og Annette Stage håber du kan modtage billeder ellers skriv.

   

Den 28.4.2012

Hej Jeanette. 
Vi har købt Zimba søn af Sally født 17-3. 2011.

Han er en fantastisk hund, der er bare et stort men, han fælder virkeligt meget, han smider bogstaveligt sin pels. Han gjorde det også i efteråret, da tænkte jeg bare at det var hvalpe pelsen som skulle af, men nej vi har bare hundehår over alt Øv øv. Han blev valgt af den grund at han ikke skulde fælde. Bortset fra dette minus er han bare verdens bedste hund. Alle vi kender står i kø for at passe ham når vi skal noget. Datteren er stadigvæk til hundetræning en gang om ugen og er utrolig glad for det og tager sig tid til det, dejligt.

Mange hilsen
Tea, Claus og Jette

Zimba der har fældet på nederste del af ryggen.

Den 11.2.2012, Molly
Hej Jeannette
Kunne ikke lade være, du må se min lille sprinter Molly og når bare har overblik over området. Vi har et stort militær område hvor man kan lade Molly ræse derud ad, der er mange dufte, mange lufter hund der. Alt vel her det går godt. Billeder taget den 10 februar 2012 Molly snart et år .
Hilsen Annette

Den 28.1.2012, Molly
Hej Jeanette og familie
Håber i har haft en god jul og godt nytår. Lidt nyt her fra det sydsjællandske.
Molly vejer 13 kilo og er 43 cm høj. Meget tyk og krøllet pels, meget ulden underpels. På billede jeg sender med, har jeg håndklippet lidt med saks, samt taget meget underpels med en lille kniv som jeg har købt hos dyrlægen, men der er stadig meget som skal trimmes.

Først i december fik hun kødben som hun ofte får, på dette ben var der en del brusk, hvilket jeg desværre ikke havde set, da jeg kommer hjem har hun næsten spist hele benet. Jeg undrer mig og leder efter rester, da jeg bliver opmærksom på at Molly ikke er som hun plejer. Vi får tid hos dyrlægen med det samme og der bliver taget røgten, hun har slugt en del brusk som har sat sig fast i spiserøret. Vi bliver sendt til Fakse dyrehospital, hun kommer i narkose og de får brusken ned i maven. Hun er hurtig over dette og jeg både klogere og næsten 8.000,- fattigere. Aldrig kødben uden jeg har tjekket hvordan de ser ud.

Molly har været i den første løbetid først i december, jeg har valgt at hun skal steriliseres og det bliver hun den 31/1-12.
Sidst skrev jeg hun gøede en del af alt hvad der rør sig, det gør hun ikke mere. Hun er meget opmærksom og holder øje med biler som at parkere, hun skælder ud hvis der er nogen der kommer ind i vores indkørelse, det syntes jeg er ok, så er jeg også advaret.

Molly er utrolig god til små børn, vi har et barnebarn på 1½ år, når de er sammen er det kærlighed fra begge sider.
Nu vil jeg slutte for denne gang.
Knus og håber i har det godt.
Annette Stage

(Jeanette: Vi har give rå ben fra ko, kalv, får, lam incl meget brusk og kød hver uge i 25 år og har aldrig haft problemer med vores mange hunde eller gæstehunden, så det var vist bare et rigtigt uheld Molly havde. Det er normalt at man sterilisere hundene ca 3 mdr efter løbetiden, altså midt imellem to løbetider.)

Molly

Molly

Den 23.11.2011

Hej Jeanette.


Jeg synes lige at du skal vide at Zimba fra Sally’s kuld var til hvalpe prøve sammen med datteren Tea i søndags og bestod med 115,5 ud af 120 point. Det har virkelig været en dejlig oplevelse, at være vidne til hvilken udvikling de to sammen har gennemgået. De skal fortsætte på lydigheds træning efter jul. Så her i Holbæk sker det ting og sager med opdragelsen.
venlig hilsen
Jette Terkelsen

Ps Han vejer 10,7 kg og er 42 cm (han vokser nok ikke mere af betydning i højden, men han bliver nok et kilo eller 2 tungere med alderen)

28.10.2011

Kære Jeanette, håber alt går vel hos dig? 

Her hos os går det godt.. Mango er bare så kærlig og klog.. Han er virkelig lærenem og kan en masse sjove tricks:) Han er så sød ved vores søn, Noah-Nilay – de er blevet hinandens bedste venner:) Kattene, som du vil ku se på billederne, blev han også venner med med det samme – og får mange timer til at gå med at lege med dem som om de var hundehvalpe, hvilket de finder sig i:)Kære Jeanette, håber alt går vel hos dig? (28.10.2011)

Vi har indhegnet vores terasse og lavet hundelem til huset (gang og bryggers), hvor han opholder sig når vi ikke er hjemme. Det fungerer rigtig fint. Han får kornfri tørfoder blandet med lidt forkelligt kød, som jeg alligevel fodrer kattene med, samt lammeben et par gange om ugen. Jeg træner intelligenstræning (klikker) dagligt og vi går en daglig tur med ham, der ca en gang om ugen går til havet, hvor han elsker at fange tang og svømme:)

Han er så heldig at have to halvsøskende (goldendoodles købt fra dig sidste vinter – Mille og Leika) han leger med flere gange ugenligt.. Leika bor på samme vej som Mango og vi er så heldige at have en stor agilitybane på vores vej, hvor vi kan mødes og lade hundende lege sammen. Mille er min mors hund, og de kommer og besøger os flere gange om ugen, så de får også rigtig leget en masse:)

Mango er jo fra kuldet d. 17/3, så må være ca. 7 mdr. nu. Han vejer 11 kg og er så 40 cm. høj (skulderhøjde).

Hans pels er dejlig tyk og krøllet og han fælder ikke:) Pelsen har ændret sig en del de sidste par mdr. Først var den stor og fluffy men uden rigtig krøl, så blev den pludselig kort og krøllet foran ved skulderpartiet og der kom en masse grå har ned langs ryggen. Jeg har nu fjernet de fleste, og så har jeg klippet hans pels ned så den blev lidt mere ensartet (det så lidt sjovt ud da han rendte rundt med den store fluffy numse) men jeg håber nu at pelsen på et tidspunkt igen begynder at vokse ens ud, for havde nu egentlig ikke nogen plan om at klippe den – da jeg godt kan lide det der store bamsede look…. Som du nok også kan se på billederne, så er han jo sort, men har et brunligt skær i meget af pelsen – det ses tydeligere i noget lys end andet…

Jeg har lavet et link med billeder til dig af Mango, se nedenstående – Der er også et par billeder af Mille og Leika:)

Han bliver redt ca en gang hver 2-3 uge, hvor der kommer en lille håndfuld hår. Der er et par enkle filtre, men ikke mange. Han har kun været i bad én gang mens vi har haft ham, men da han er i havet ca hver 14 dag, kompenserer det vel for det? Hvordan ser man på pudlen at den har brug for bad (du skrev at de sku bades ofte). Mangos pels ser fin ud og lugter ikke, så derfor har jeg ikke gået så meget med bad i tankerne.. labrador har jo en underhud, der gør de ikke fryser selvom de svømmer i havet om vinteren… tænker hvordan jeg kan vide om Mango har har arvet denne.. eller er det noget pudler også har og derfor ikke noget jeg skal tænke på? Han har en del hår i ørene jeg hiver ud.. og klipper ham også ved numsen, da der ellers sætter sig lort i pelsen.. Ville du give ørerens (dråber) engang imellem også selvom man ikke kan se ørevoks? har ikke gjort dette.. tænker hunden fra naturens side selv kommer af med dette, pånær hvis man kan se at der er et problem?

Venlig hilsen
Sacha Manik.

Ps. Kan du give mig mail-adr på dem der har købt labra eller goldendoodels hos dig og bor på sjælland, så vil Anette (Leikas ejer) og jeg prøve at arrangere et hundetræf herovre på et tidspunkt..

(Svar: Pudlens pels er kun uld og kan ikke holde sig selv ren og vil blive meget beskidt og lugte hvis den ikke kom i bad ca hver 3-6 uger. Labradoren har lidt underuld og mange dækhår incl en slags fedt i pelsen som hjælper med at selvrense pelsen.
Det er en godt ide at rense ørene med “ørerens” ca hver 6-8 uger og selvfølgelig fjerne alle hårene nede i ørene, hvis de har nogle, hunde i naturen har ikke hår nede i ørene, men det har puddel genet)

den 13.9.2011

Hej Jeannette, 

Her lidt nyt fra Coca (rød). Hun er ca. 38 cm høj og vejer 8,5 kg.

Hun er simpelthen den skønneste lille hund, altid glad og klar til leg, men hun kan også snildt ligge og slappe af en hel dag.

Hun elsker at putte og nusse og er nok lidt magelig af sig, jo flere tæpper, puder eller dyner man kan ligge på des bedre 🙂

Vi er lige begyndt til hundetræning med hende, og det går rigtig godt, man kan virkelig se at hun nyder at skulle bruge sit hoved, og hun er helt udkørt efter hver time. Min store pige vil gerne gå til agility med hende, når hun bliver omkring 1 år, hvilket jeg tror hun ville egne sig storartet til, da hun har en fantastisk balance og så kan hun bare springe. Hvis hun fik lov, tror jeg hun kunne springe op i armene på os.

Hun nød virkelig sommeren og at have pigerne hjemme ved sig hver dag, det gav da lidt problemer da hun skulle til at være alene igen (med at bide i sko og hvad hun ellers kunne finde), men det er heldigvis gået over af sig selv igen.

Coca har den skønneste pels, den filtre stor set ikke. Jeg børster hende 1-2 gange hver 14 dag, og kun med kam, karten er slet ikke nødvendig. Jeg kan rede en del hår af hende, men vi finder aldrig hår rundt omkring i huset, hvilket jo er superskønt når manden ellers er allergisk over for hunde, men han har ingen problemer med Coca.

Hun elsker alle hunde og mennesker, hun er bare verdens bedste familiehund.

Hun gør nogle gange om aften, hvis hun syntes hun ser noget udenfor, hun gør ikke længe, kun lige for at fortælle at det er noget.

PS. Der kommer lidt flere billeder senere i dag

Med venlig hilsen

Lisa Odgaard Thomsen

den 6.9.2011.

Hej Jeannette og familie, 

Ja så er Molly snart ½ år. Hun vejer 9,6 kg og er 37 cm fra gulv til skulder. Hun er meget aktiv og meget kærlig hund, hun elsker børn og bliver totalt skør på den gode måde når vi har besøg af børnebørnene.

Vi er startet på hvalpetræning, hun er rigtig lærenem, men keder sig hurtig når hun skal vente på det er hendes tur. Holdet er meget stort så hundene må vente en del. Håber det bliver bedre J

Jeg strigler Molly hver dag ellers filter hendes pels og hun får store knuder, Jeg er meget i tvivl om jeg skal klippe hende, jeg syntes jo hun er meget sød med den lidt vilde pels.

Jeg sender et billede med hvor hun står på sandkassen det er taget i dag.

Stort knus fra Molly og Annette

Molly ca 6 mdr.
Molly ca 2,5 mdr

den 29.10.2011

Hej Jeanette. 
Ja her går det forrygende. Molly er en dejlig super hvalp på snart 8 mdr. Det er fuld fart fremad. Hun er blevet meget vagtsom gøer når hun hører lyde og når biler parkere på fortovet. Skal lige siges vi bor lige ved siden af en børnehave, så mange biler parkere i løbet af dagen. Nå det skal der så gøres noget ved, så når Molly begynder at gø siger jeg nej, så ser hun på mig som om jeg er tosset, så fuld skrue op for lyd, så siger jeg med bestemt stemme nej, så nu har vi fået en brummer J.

Molly er en super hval på hvalpe træning pladsen, syntes mor, det går rigtig godt, der er stoppet nogle, så ikke så meget vente tid. Vi er startet med at øve tunnel og komme gennem spring uden at springe. Hun er rigtig god og vi har besluttet at vi skal forsætte til foråret. Jeg kan sige bliv og gå væk fra Molly, hun sitter og dæk. Meget lærenem barn J

Jeg sender 2 billeder hvor du kan se hun er blevet mørkere, vejer nu 11,4 og ca 4o cm. Hun fælder en lille smule, men når hun bliver striglet 2 gange om uge er det meget lidt der sidder på tøjet.
Mange hilsner Molly og Annette Stage

(Svar fra Jeanette: Det bedste ville være lige at snakke om gøeriet pr telefon. Enten keder hunden sig eller så tror den at den skal tage ansvar, eller begge dele. Problemet kan helt sikkert løses. Husk stress, feks over at skulle holde vagt kan få hunden til at fælde unødvendigt)

Den 7.9.2011
Hej Jeanette og familie d. 7/9-11
Her er så lidt om Zinba som var den absolut mindste af hvalpene. han er vejet i dag og han sneg sig op på 8,1 kg. ikke dårligt. han er også blevet større ialt 38 cm over skulderne.

Zimba har været på camping hele sommeren ca 4 uger + det løse. Han er bare den dejligste hund at have med han er stille og rolig, campisterne på pladserne har spurgt til hvad vi gør ved ham da han aldrig gør, men det gør han altså bare ikke når der er senge tid..

Mine 2 børn var med på camping det første stykke tid af ferien og de har bare nydt Zimba, han har været og er stadigvæk bare det bedste som er sket for os som familie.

Vi er lige begyndt på hunde træning og det er Tea på 13 som går til træning, da mit helbred ikke tillader at være på så længe. Det går rigtigt fin,t Zimba er så tillidsfuld og er ikke bange for selv de store hvalpe..
Jeg sender et par billeder fra campingturen her i sommer,det sidste billede er taget her til morgen hvor Zimba ligger på sofaen som altid om morgenen.
Mange hilsen Zimba og familie


Den 7.9.2011..Ludvig 6 mdr.Zimba

Hej Jeanette

Her har du lige en hilsen fra det Nordjyske. Ludvig vejer nu ca. 9 kg og er ca.. 38 cm høj, ca 6 mdr. Han er ikke blevet klippet og han bliver kun børstet når han skal være ekstra fin J

Han smed lidt hvalpels lige i starten, men siden har han ikke fældet overhovedet. J

Ludvig er en fantastisk lille hund og have i huset.

De fleste dage er Ludvig med os på kontoret – her er han rolig og ligger som regel i hundekurven og snorker. Når vi så kommer hjem er der fuld gas på. Mikkel (vores søn 9 år) og Ludvig er bedste venner og de kan få timer til at gå med at leje i haven.

Ludvig har taget alt i stiv arm. Han har været med ude i sommerlandet, været i pension, blevet passet af familie, været med på golfbanen, været på sejlerferie, været med når vi skulle overnatte hos venner og familie. Der er aldrig problemer med ham.

Han er fantastisk til børn både helt små og de lidt ældre og vi har aldrig set ham knurre eller blive gal.

Han er glad for andre hunde og vil meget gerne lege.

Han er glad for at sove i buret om natten og det er super smart at have med når Ludvig skal sove andre steder end hjemme.

Når han er alene hjemme foregår det i hundegården, (i starten gik han bare ud gennem tremmerne J) Jeg tror han har det fint med at være der og ligger som regel og sover i hundehuset når vi kommer hjem igen.

Jeg sender hermed et par billeder.
Med venlig hilsen
Charlotte Espensen

 

 
Ludvig ca 6 mdr
 

(Vi har valgt at offentliggøre denne mail fra Lisa, da vi mener at den indeholder nogle meget typiske problemstillinger som flere kunder kunne have gavn af at høre svarene på.)

Hej Jeanette

Lige lidt nyt fra Coca, hun vejer nu – 9 uger gammel- 2,8 kg.. (Sally og Persy´s “røde” tæve, den livligste!)

Vi har kun haft hende 1 uge nu, men vi syntes det går rigtig godt og er en eller anden grund virker hun ikke helt så ”speedy” mere, om det er fordi vi har vænnet os til hende eller om det bare er fordi vi ikke har de andre at sammenligne med ved jeg ikke, men vi ville ikke ønske os en anden eller roligere hund.

Hun er enorm lærenem, og har allerede fundet ud af, at når man har været ud at gå, skal man lige har tørret porterne af, så hun sætter sig pænt på håndklædet og venter – og så er det jo dejligt at blive nusset samtidig.

Vi har dog haft problemer med at hun tissede indenfor, selv om hun kom 1 gang i timen, så kunne hun tisse udenfor 2-3 gange, og når hun så kom ind gik der 10 min. så tissede hun igen. Men det ser ud til at være løst efter at jeg begyndte at vaske gulvet i klorin eller Rodalon, i stedet for ajax.

Hun er enorm selskabelig og man skal virkelig vænne sig til at man har en hund placeret ved sine fødder hele tiden uanset hvor man går. Selv under støvsugning og gulvvask skal hun være med J

Hun spiser desværre ikke så meget (tørfoder)- tror max 50 g. om dagen, men så tygger hun mange griseører og ben i sig, og forhåbentlig kommer det med maden så. Får hun til gengæld kød så er alt spist op.

Buret fungere rigtig godt om natten, men vi kan godt glemme alt om at ligge hende derind i dagtimerne, der er gulvet, hundekurven eller kurven med tasker altså meget bedre.

Med venlig hilsen
Lisa Odgaard Thomsen

Hej Lisa
Tusinde tak for div. info., det er altid spænnende at følge vores kunde og vores hundebørn.
Husk hun kan endnu ikke selv bestemme hvornår hun vil tisse, “holde-evnen” kommer først rigtig omkring 12 ugers alderen, så indtil da skal hun ud min. hver 1/2 time når hun er vågen + hvergang hun vågner, selv efter en lille lur + efter mad. Ja det skal nok være rodalon for at virke, meeen hold nu bedre øje med hende og ud med hende meget oftere.

Hun skal altså til at spise noget mere nu, ellers bliver hun underernæret. Hun skal op og spise de ca 200 gram sammenlagt om dagen, fordelt på 2 gange. Tag alt andet spiseligt væk, også kød, og tilbyd hende 2 måltider dagligt i 10 min. INTET andet, ellers bliver hun fejlernæret. Når hun bliver bedre til at spise kan hun få sit snoller tilbage igen.

Hun skal vænne sig til buret også nogle gange dagligt i dagtimerne, det har i brug for i længden, tro mig! Så læg hende i buret når hun alligevel er træt efter lege eller gå tur, hver dag, læg hende konsekvent derind selvom hun går ud igen, vær standhaftig det er jo jer der ved bedst og i skal ikke give op bare fordi det ikke lykkes de første gange. Hvis hun lære at hun ikke kan sove uden jer i dagtimerne så får i et stort problem senere, hun skal vænne sig til at være væk fra jer også når i er hjemme, alt andet er misforstået kærlighed. Hun skal finde ud af at buret er dejligt også i dagtimerne.
Håber i kommer på rette spor, det er jo ment som det bedste for hende .
Håber på opfølgning fra jer.
Knus fra os
Jeanette

Her er hvalpene ca 6 uger.

 
 
 

——————————————————————————————————————————————————————————————–
Labrador Sally og Toy Puddel Snuppi´s Labradoodle hvalpe født den 30.september 2010 (3 stk brune hvalpe)

Den 9.4.2013, Tilde

Tilde 13.6.2011

Tilde før klipning

Tilde før klipning

Tilde før klipning.

 

Her ser man at Tilde egentligt ikke er særlig stor….

 

Hej Jeanette

Tilde er nu 8½ måned. Hun vejer 10 kg og er ca.. 38-40 cm over ryggen. Hun er en glad og charmerende hund. Meget lærenem, der skal ikke mange stunder til, før hun har lært noget nyt. Hun er en hund med “glimt i øjet” ( som vi vælger at kalde det..!) Nogle gange, når men kalder på hende, skal hun lige regne ud, om det kan betale sig at komme eller ej, og står i sikkerhedsafstand og tænker opmærksomt over det. Bestemmer hun sig for at det nok ikke kan betale sig, er det umuligt at kalde hende til sig. Dette sker heldigvis ikke på vores gåture, men mere hvis vi skal gå, og hun skal i gangen, hvor hun er, når vi ikke er hjemme. Er hun stukket af fra haven, er hun næsten umulig at få til sig. Haven er dog sikret så godt nu, efter forstærkning af tre omgange, at hun ikke rigtig har muligheden mere. Hun er super-selvskabelig, viger ikke mange skridt fra familien og er altid opmærksom på om der sker noget spændende omkring hende, som hun bør være med i. Det resulterer så også i, at hun kan blive så træt, hvis vi andre er i gang, fordi at hun ikke får lagt sig ned og sovet. Nogle gange lukker vi hende for sig selv, og andre gange får hun bare lov til at køre sig træt. Vi er nu startet til hundetræning- lidt for sent desværre, så hun er stadig på hvalpehold :-). Troede at vi kunne lære hende det hele selv. Det vi ikke kunne lære hende, var at kunne give os opmærksomhed, når der var andre tilstede. Hun er en rimelig let-afledelig hund. Det går bedre nu, hvor hun er større og bliver trænet i det. Men hun er stukket af, mange gange, når hun har set mennesker, hunde mm. i det fjerne.

Vi har lige haft hende til dyrlæge og fået hende røntgenfotograferet, da hun er trækker en del på venstre bagben, når hun løber. Det kunne skyldes at der var en gammel lille skade i hofteskålen, og heldigvis ikke løs knæskal. Dyrlægen siger at hun nu bare skal gå ture, som vi har skånet hende lidt for. Det gør vi så, selvom vi nok stadig er lidt nervøse for det.
Vi er stadig en glad hundefamilie 🙂 Og hun har stadig en god størrelse til at hænge på armen indimellem!
Der er billeder af før og efter klipning…. hun er klippet med vores egen hårtrimmer.
Kh Tilde og familie.

Tilde
14.2.2011

 
 
   

Hej Jeanette.

Her lidt nyt fra Tilde. Hun er nu 4½ måned og vejer ca 6 kg. Hun er mørkebrun og bølget på kroppen, har (haft) langt og lysere brunt hår på brystet og i ansigtet. Vi har klippet hende med en hårtrimmer, da pelsen filtrede på benene.
Tilde er en glad, munter og tillidsfuld hund. Hun “knus-elsker” enhver der kommer ind af døren og er totalt kulret, men klarer sig langt på sin charme- de fleste synes at hun er meget sød. Nogle mener at hun ligner en legetøjshund. Vi selv synes at hun er meget køn og fin med sine dejlige farver. Vi bliver tit stoppet og spurgt, hvad hun er for en.

Tilde er særlig vild med børn og andre hunde. Er fuldstændig frygtløs overfor andre hunde, uanset størrelse. Har godt af at blive sat lidt på plads af dem og lære lidt hundesprog! Efter at have sat hegn op over to dage rundt om haven, skulle der bare et barn eller en hund til at bryde igennem. Men hegnet er nu forstærket og Tilde er blevet lidt mere “tilbagelænet” på det punkt. Kan nu gå i lang tid og nusse i haven og holde sig på den rigtige side af hegnet.

Tilde er klog og fræk, løber gerne lidt om hjørnerne med os, og er hurtig til at “regne den ud”, men er også nem at træne, kommer når vi kalder, kan “sitte” og “blive”. Hun har fået labradorens madgen, tror vi, kan ikke lade skraldespanden være, uanset hvor meget vi “nej”‘er. Der er det nemmere at huske at lukke skabet!
Vi er blevet en rigtig hundefamilie og elsker det, både børn og voksne!

Hilsner fra Tilde og hendes familie.

Ps. Ja vi har hænderne fulde af vores lille Tilde, der går utrolig meget tid med hende, og vi har vænnet os til at have et par øjne i nakken. Men det er god tid, og det hjælper at hun er så dejlig samtidig , og ungerne er helt forelskede i hende, ja det er vi andre jo også…

(Jeanette fortæller: da Tilde var lille hvalp her hos os havde vi også vores hyr med at holde styr på lille Tilde, hun formåede igen igen at blive væk, lave forsvindnings numre, altså smutte ud af en hver lille dørsprække, ud og opleve verden, intet kan holde Tilde tilbage, frygtløs.

(Hvis Tilde havde været en “ren” labrador ville hun have vejet ca 14 kg som 4,5 mdr, udtaler Jeanette)

Valde
Den 5.9.2011, 11 mdr. Brun mini/mellem labradoodle.
Hejsa.
Jamen det går faktisk rigtig godt.
Valde er en rigtig dejlig hund. Han har stadig den flotte, brune pels med enkelte hvide hår i. Vi bliver stadig af og til spurgt hvad det da er for en lille ruhåret blanding 🙂
Og han fælder stort set ikke.

Han går meget uden snor, og kommer faktisk altid når jeg kalder. Selv i fuld fart efter en hare stopper han, og kommer retur.
Vi har desværre ikke fået trænet så meget her hen over sommeren, men nu starter vi igen. Og heldigvis er han vild for at lære, elsker alle godbidder og er altid sulten.

Valde og Simba (goldendoodle) har det fint sammen. Når vi er steder, hvor Simba også kan komme af snoren, så spurter de rundt sammen.

Valde er stoppet med at sove oven på Simba, med de sover gerne ved siden af hinanden.
Lige nu lyner og tordner det. Simba kan slet ikke lide det, men Valde er helt upåvirket – dejligt at han ikke er blevet smittet af Simbas angst…

Vi er rigtig glade for Valde.
11 mdr 46 cm og 15 kg.
Anne Grete

 

 
 

 

Valde

Valde og han ven en stor Goldendoodle.

Valde