Fodermængde regnemaskine

Her har vi lavet et regneprogram der kan hjælpe jer med at regne ud hvor meget kød og ben i skal tage op af fryseren og hvor meget vitamin og fiskeolie i skal tilsætte.

1: Vælg om jeres hund er en “hvalp under 12 uger” eller en “hvalp over 12 uger” eller en “Voksen/færdigudvokset”. Hvis hunden er tynd, så skriv den vægt den “burde” have og er den for tyk så skriv også hvad den burde være i kilo.

2: Vælg hvor mange kilo hunden vejer lige nu.

3: Vælg hvor mange dage du ønsker at tage mad op til. Husk at optøet Barf kan holde min 7 dage i køleskabet. Ådselsæder.

= Regnemaskinen fortæller nu hvor meget hunden skal have pr dag (hvalpes foder deles i to portioner) og alt efter hvor mange dage du har valgt, så fortæller den hvor meget du skal tage op af fryseren ialt, delt i kødrulle med hakkekød og kødfuldeben så som kyllingfødder/kyllinghalse/lammeribben. endvidere regner systemet ud hvor meget Smartbarf vitamin og hvor meget fiskeolie i skal tilsætte den potion i har taget op af fryseren.

Husk at ikke to hunde har samme forbrænding. Så det skal du selv tage højde for. Maskinen beregne en ca mængde for en gennemsnitlig hund. Så hold øje med hundens foderstand og skru op eller ned for fodermængden.

– Så er din hund meget aktiv eller er den bare for slank og har den svært ved at holde vægten oppe, så læg nogle extra kilo på i “vægt”…feks hunden er 10 kg og for slank eller forbrænder meget energi, så skriv feks at den er 11-12-13 kg i “vægt”, så beregner regnemaskinen en større mængde mad pr dag til din hund.

– Er din hund lidt buttet eller har den tendens til at blive det, så skal du blot fortælle regnemaskinen at din hund er letter end den i virkeligheden er, …feks hunden er 10 kg og lidt for buttet eller den har bare nemt ved at blive buttet, så skriv 9-8 -7 kg i “vægt”, så beregner regnemaskinen en mindre mængde mad pr dag til din hund.

 

Jeg har lavet en lille video hvor jeg fortæller om “Foderstand”…for tyk / for tynd.

 

Hvalpe under 12 uger har behov for ca 10% af deres kropsvægt pr dag, når hvalpen bliver omkring 12 uger, får det stille og roligt behov for lidt mindre mad pr kilo og går derfor ned på ca 5% af sin kropsvægt. Det betyder dog IKKE at du skal sætte foder mængden ned, blot at mængden ikke stiger så meget mere i en periode.

Hvalpe over 12 uger har behov for ca 5% af deres kropsvægt pr dag

Hunde der er færdige med at vokse op af, har ofte behov for 1,5% af deres kropsvægt pr dag…husk at nogle hunde har høj forbrænding eller motionere meget og bør have feks 3-5% pr dag, så kan i ikke benytte denne foderberegner !!!!

 

Her er et skema hvor du kan se hvalpes ca foder behov (Klik)

Her er en oversigt og Barf foder priser for hvalpe (Klik)

 

Fodermængde regnemaskine

 kg
 dage
Ingrediens Dagsmåltid - dage
"Kødkrulle" med hakkekød/fedt - gram - gram
”Kødfuldeben” med ca 50% knogle og 50% kød/brusk/fedt. - gram - gram
SmartBarf (Vitamin, mineraler mv) - gram - gram
Lakseolie ml ml

Her er et link til vores webshop hvor I kan købe “Komplet Barf pakker” med fars og kødfuldeben i en korrekt harmonisk fordeling. Komplet Barf pakker, og her er link til SmartBarf vitamin, og her er link til fiskeolie.