Allergivenlige hunde?

Hvor allergivenlig er “Doodlerne”?

Vi har vi har avlet Doodler siden sidst i 2009.

Vi har solgt rigtig mange Doodler til allergikere, eller til venner og familie til allergikere og tilbage meldingerne er ret positiv. 5 historier med negativ erfaring vedr allergi, ud af ca 500 solgte doodler.

Så det ser ud til at denne blandings mellem Pudler og Labrador eller Golden Retrievere, tåles rigtig godt af mennesker med allergi overfor hunde.

Selv vores Doodler af første generation (F1) tåles fint af de fleste allergiker, siger vores erfaring indtil videre.

“F1B”, altså første generations dooodle (F1) parret med en puddel, siges at skulle være endnu mere allergivenlig, så jer med ret kraftig allergi bør vælge en “F1B” doodle.

Oftest er det skel og spyt fra hunde som allergiker reagere på.

Husk der er ingen garanti for at en Doodle ikke fælder, med de gør de nu normalt ikke hvis man pelsplejer korrekt og der er ikke altid sammenhæng mellem allergi og fældning.

Man er meget velkommen til at komme ud og møde vores egne Doodler og se hvordan man reagere på dem. Bor man meget langt fra os kan man evt møde en af vores tidligere hvalpe/Doodler (solgte hunde) der bor hos andre familier rundt om i landet. Ring eller skriv blot til os, så finder vi ud af noget 😉

Der er nok ikke to allergikere der er helt ens og heller ikke to hunde man reagere helt ens på.

Vi håber at de af vores kunder der har erfaring, gode/dårlige, med allergiker og vores Doodler, gider at skrive en mail med lidt oplysninger om deres personlige erfaringer med Doodlerne. Vi har brug for mange “erfaringer” for at kunne danne os indtryk af Doodlernes allergivenlighed.

Pt må vi jo sige “Intet nyt er godt nyt”. Mon ikke vi havde hørt fra kunderne hvis der var allergiproblemer. De info vi har her under, er de eneste negative allergi-reaktioner på doodler vi har modtaget, det er jo meget meget få når vi har lavet ca 440 doodler, hvoraf rigtig mange bor hos familier der selv har allergi.

Kundernes erfaringer :

Vi har testet ca 70 kunder her hos Specialdogs. Vi plejer at lade kunderne sidde i deres lukket bil med en af vores Doodler, de skal lade sig slikke på huden af Doodlerne og de skal nusse dem kraftigt for at frigøre evt skæl fra Doodlernes hud. Vi har pt ikke fundet nogle mennesker der reagere af betydning på vores Doodler ved disse test. Nogle er blevet testet flere gange på forskellige Doodler. Alle de testet personer er i dag ejere af Doodler. Selvom vi ikke har oplevet at der er nogle der reagere på vores Doodler betyder det ikke at alle kan tåle Doodlerne. Alle mennesker er forskellige og nogle typer allergiker kan ikke tåle selv normal allergivenlige hunde racer.

KUNDERNES ERFARINGER MED VORES DOODLER :

————————————
Hej Jeanette
Jeg så at du har skrevet om Doodler og allergi på hjemmesiden og synes lige du kan få vores første erfaringer med.
Lucas vores ældste søn på 17 år er stærkt plaget af allergi, hans fødevare allergi er han heldigvis vokset fra, men han er stadig i behandling for pollenallergi, samtidig tåler han ikke kanin og støv. Han kan godt tåle hunde, men kan ikke tåle for meget omkringlæggende hår, derfor valgte vi i samråd med speciallæge, en allergi/lavt fældende hund – Lucas tåler Bille rigtig fint og har ingen allergiske reaktioner på hende. Derimod har vi oplevet at hans onkel slet ikke tåler Bille, han skal blot være her ganske kort tid før han reagere, og hun påvirker endda hans astma, faktisk bliver han så sløj at han inden besøg skal tage forebyggende medicin. Jeg synes det er en rigtig god idé at du anbefaler folk at besøge jeres hunde inden køb, hvis man har mistanke om allergi.

Vi er bare lykkelige for at Lucas tåler Bille så godt, at vi kan opleve glæden ved hund i familien 🙂

Knus Mia (Bille er en mini/mellem Goldendoodle F1)

————————————-

Mille som har mini/mellem Labradoodlen “Leeloo”og hun kan slet ikke tåle sin hund, hvilket hun er rigtig træt af da hun jo skal bo sammen men hunden de næste 12 år og tege medicin i de næste 12 år. Leeloo fælder også, æv æv æv. Mille vil advare andre allergiker mod at købe en Labradoodle f1 hvis de ikke er sikre på at de kan tåle den!!!! Mille var ikke testet på en Labradoodle inden køb af hvalpen, da Leeloo er fra en af vores første kuld Labradoodles F1. Specialdogs erfaring er at Labradoodle F1 ikke fælder, hvis man trimmer dem i tide.
————————————-

Steffani sagde på facebook: “hvor er jeg egentlig glad for at ha allergi, ellers havde vi måske ikke fået Boggy♥” (De har en mellem Goldendoodle F1 og ingen reaktioner på allergi)

————————————–

Vores søn har en klassekammerat der er meget allergisk over for kat og hund. Så meget at han ikke kan deltage i fødselsdage eller sidde ved siden af nogen der har kat i hjemmet. Han er også normalt udfordret af hunde, men der er ingen problemer når han er sammen med Vera. Line (Goldendoodle F1B)

_________________________

Min mor har astma og har ingen gener af hunden. De henter den hjem hverdag når vi er på arbejde, så det er bare lykken. Pernille (Labradoodle F1B)

__________________________

Min søster er allergisk, også overfor vores doodle… Desværre…
Hun reagerer på luftvejene og kløen i øjnene. Hun behøver ikke røre eller få “kys”. Hun har også reageret tidligere hvor vi kun havde rene pudler. Og hun reagerer også sådan i andre hundehjem… Pernille (Goldendoodle F1)

__________________________

Jeg er også allergisk over for pelsdyr, men har ingen gener i hverdagen med Joe, heldigvis. Kun når jeg klipper ham, og der er små, løse hundehår omkring mig, går næse og øjne amok (løber og klør). Hvis han er meget beskidt, reagerer jeg også, men det kan ligeså godt være støvet, der driller næsen. Leticia (Flatdoodle F1)

_________________________

Vores søn har astma og er lidt allergisk over for hunde, han kan heldigvis godt tåle vores Buller. Lisbeth (Godendoodle F1B)

_________________________

Min søster reagerer desværre på Walter (doodle). Men nysen, kløe og meget røde øjne. Det kan dog klares nogenlunde med en antihistamin. Tina (Labradoodle F1)

_____________________________

Vi har haft besøg af en familie, som skulle teste om deres meget allergiske datter kunne tåle Rumle. Det kunne hun desværre ikke. Vi har også haft en gæst, som ikke vidste at vi havde fået hund… Og som vi ikke vidste var allergisk. Hun måtte tage hjem før tid, da hendes allergi blussede voldsomt op. (Labtradoodle F1)

—————————————–

En ejer af en Goldendoodle F1B fortæller at et par venner reagere negativt på deres doodler eller den hjem. Men det vides ikke om det egentligt er hunden de reagere på eller andet i de omgivelser hvor doodlen bor ??! Man kan jo teste det ved at lave vennerne møde hunde ude i det fri. Men pas på for har vennerne støv allergi og har hunde lidt meget støv i pelsen, ja så få man jo et forkert resultat. Dette er skrevet at specialdogs/jeanette