Hundetræning / Træningsdage

Vi tilbyder træningsdage for vores doodler, da det normalt ikke er super effektivt at gå til træning i div klubber i Danmark.

De almindelige træningspladser/klubber i Danmark træner IKKE efter de samme principper som vi gør hos Specialdogs.

Specialdogs tilbyder:

Inden i får hvalpen udleveret tilsender vi jer forberedende læsestof pr mail og så afholder vi en obligatorisk teoretisk undervisningsdag på ca 8 timer, det forgår den dag hvor hvalpene rejser hjemmefra. Vi forsøger at forberede jer på livet med en hund. 

Når i er kommet hjem med hvalpen, får i højest sandsynligt brug for extra opfølgende hjælp fra mig, til at få succes med hundens opdragelse. I kan så sende små video på 1 minut af jeres træning med hvalpen, så gennemgår vi dem pr telefon sammen. Det er super effektivt, i kan få rettet jeres fejl uden at vi er fysisk sammen 🙂 

Så afholder vi endvidere træningsdage her hos os i Ølgod og i København ca hver 4- 6 uge. Træningsdagene bliver slået op i vores lukket Facebook gruppe “Specialdogs Doodler”.

Hvad er forskellen på de metoder de bruger i klubberne/træningspladserne i Danmark og den måde vi træner på hos Specialdogs?

Træningspladserne træner primært med hvad de kalder “Positiv forstærkning metoden”. Det går ud på at belønne hunden med mad når den gør noget rigtig og det er ikke tilladt at straffe hunden på nogen måde, max straf er ingen godbid, nogle steder må man godt RÅBE “NEJ”. Jeg siger ikke at hunden ikke kan lære nogle øvelser med de metoder de bruger. Men en rigtig LYDIG hund får de ikke. Jeg kan personligt ikke bruge det til noget når en hund på 4 år stadig kun lystre når det gider. 

Kort fortalt, de alminde træningspladser bruge mad til at motivere hunden til samarbejde, nul ubehag og tillader ikke at i tænke på lederskab.

Hos Specialdogs bruger hundens egen psykologi, som feks betyder at vi acceptere at være hundens leder og tager ansvaret for hvalpens udvikling, ligesom ulvens forældre gør.  Ulve bor og opvokser sammen med deres forældre og lære 99% af deres viden ved at kopier de højre rangerenede ulves adfærd/viden. Vi kommunikere med udgangspunkt i hundens naturlige psykologi, som gør det mere forståeligt for hunden. Ingen ulve lokker med mad i deres daglig omgang og indlæring af nye ting. Og ubehag er en naturlig del af livet, dog forhåbentlig en meget lille del, men den er der i alle hierarki samfund incl menneskernes samfund. Hvordan ville vores samfund fungere uden bøder, politi, fyringer ?? Brombærbuske stikker også for at trænge igennem med deres budskabet, det er alt sammen naturligt og vi lære af det, dog uden at tage alvorlig skade.

Når vi ønsker at træne og leve med hundene på hundens primisser, så betyder det at vi mennesker bør sætte os grundigt ind i hundens psykologi. Hunde er ikke mennesker, deres måder at omgås hinanden er ikke 100% lige som vores. Hunde går bla. meget op i hierarki, det giver dem tryghed at vide hvem der har hvilken placering incl ansvar i familien. Hvem er dygtige, kompetente, altså ældre og derfor klogere, mere erfarende og derfor en naturlig højere placering i hierarkiet. Det er altså vigtigt at vi mennesker formår at vise hunden på daglig basis at vi er værdige ledere og at hunden ikke skal stresse ved at tro at den skal have ansvaret som evt leder i vores kompliceret verden, da det resultere i en stresset og forvirret og ulydig hund.

Ja vi fokusere max på tydelig lederskab og at formidle tydeligt og effektivt til hunden hvad vi ønsker af den.

At blive en dyrtig hundefører er ikke noget man kan lære på en “undervisningsdag/udleveringsdag”…. vi tilbyder derfor opfølgende træning via video og fysiske gruppe-træningsdage rund om i Danmark. Oftest i Ølgod og København.

Måske kan vores træningsvideoer give et lille indblik i hvordan vi træner.

Og her vores kunders der træner.