Labradoodles F1 nr 2

Billeder / historier med labradoodle hvalpe

Denne siden indeholder billeder og historier om vores labradoodle hvalpe, alt matriale er tilsendt til os af hvalpe ejerne.
(Gerne billeder og en lille historie som I sender til min mail hunde@specialdogs.dk.

Fam Manik vil gerne kontaktes af andre doodle ejeres på Sjælland så i kan lave “doodle-træf”, mail adr. : living_kindness@hotmail.com.
——————————————————————————————————————————————————–

Labrador Coco og konge Pudlen Curtis har fået 5 store Labradoodle hvalpe den 7.2.2013.

Den 29.1.2015 Teide
Her der det min egen tæve Teide, hun er her næste 2 år og i 4 mdr gammel pels, dvs den skal vokse i ca -2-3 måneder mere inden den skal trimme af.

Den 19.12.2013
Video med Mejse og Bernhard..og halvsøskenen Buddy og Lotus.

Den 12.12.2013 Eddie
Hej Jeanette,

Jeg syntes at du skulle have en lille opdatering fra Sverige igen. Eddie er nemlig kommet i sin første løbetid i den her uge så hun nåede lige at blive 10 måneder før det skete. Ellers går det rigtig godt, det med at gå i snor går faktisk overraskende godt lige pludselig og vi bruger nogle tip fra Cesar Milan’s Youtupe videoer. 🙂
Mine forældre har fået en lille fræk lagotto-hvalp og jeg ville egentlig have ringet til dig og spørge hvordan de skal “lære hinanden at kende” men glemte det før det var for sent. Det gik dog ok, det virkede som den lille 11 ugers hvalp dominerede Eddie, kan det virkelig passe? Eddie trak ørerne lidt tilbage og logrede med halen og var helt vildt ivrig efter at lege med den nye kammerat. Hun leger jo bare ret vildt… Dette var før løbetiden, jeg ved ikke om hun ville være sur hvis de mødtes nu?

Sjov historie er, at efter de var gået lå der et halvt griseøre som den lille hvalp havde fået imens Eddie ikke var der og det fandt Eddie så om aftenen. Men hun var vist godt klar over, at det ikke var hendes, for vi fandt hende sidde alene i køkkenet og glo på øret og vente på at få lov til at tage det. 🙂 Hvem ved hvor lang tid hun havde siddet det! Vi griner godt nok meget af hende. 🙂

Fortsat god uge og glædelig jul!

/Lotta o Kasper o Eddie

Svar fra Jeanette : Hej med jer
Dejligt at line-føringen går bedre 🙂
Vedr hvalpen og Eddie….Jeg tror måske at den unge hvalp syntes at Eddie var lidt for vild/voldsom med sin store krop og den var derfor nød til at holde hende på afstand…Eddie var derimod bare en glad fjolle hund der ikke kender sin grænse og havde derfor lidt svært ved ikke at “forskrække” eller “presse” den unge hvalp, Eddie udstråler såmen bare ægtevenlighedmed sig fjollede sprog og tilbage trukkene øre 🙂 De skal bare begge lære hinanden at kende og have tid til at forstå hinanden og evt have hjælp til at Eddie ikke er for fysisk voldsom mod den unge hund. Men det kan også være at den unge hvalp er den dominant hund der gerne vil udnytte at Eddie bare er venlig og underlegn. Jeg tror såmen ikke denne første løbetid ændre så meget hos dem.

Den 18.11.2013 Eddie
Eddie ser Cesar Milan videoer på Youtupe, det er virkeligt nyttigt 🙂

Den 13.11.2013, Vito
Hej Jeanette 🙂

Her er lige et par billeder af en efterhånden stor Vito.
Han har det godt og har fået et par “kærester” herude hihi. En ung golden retriver på hans egen alder der hedder Mille og en Gul labrador der hedder Holly.
Han er en rigtig charmetrold og en meget kærlig hund. SKØNT!! 😀

I sommers var han med på Ferie i Nordjylland og det gik super godt.
Vi har indrettet det bagerste af bilen til Hundeplads med mulighed for at spænde fast og det hele, så der lå han og sov hele turen 🙂

Han er så småt ved at smigre sig ind på “bedsteforældrenes” Labrador Janka. Janka var meget skeptisk i starten men nu synes hun, at han er lidt sød og sjov alligevel.

Mange Venlige hilsner fra Julie, Hans & Vito


Her er Vito 9 mdr og 28 kg og højre end en labrador.

 

Den 27.10.2013, Eddie

Hej Jeanette,
Hun er en dejlig hund på knap 20 kg og det lader til hun ikke bliver større (dejlig, så kan jeg lige løfte hende ind og ud af bil etc). Hun er også en meget glad hund (hun er jo en doodle!) og vi kæmper stadig med at kontrollere denne glæde, når der er behov for det – i nærheden af andre hund, f eks på tur, og ved besøg etc. Det går frem ad, men er også en stor udfordring, for både hende og os. Kasper mener at hun er for meget sammen med mig fordi han synes at vi begge to er dårlige til at fokusere på en ting af gangen… 😉

I starten af september begyndte vi til træning med Eddie, mest fordi vi havde svært at træne det med at fokusere på os når der sker andre sjove ting (og det sjoveste er andre hunde!). Problemet er nemlig, at alle andre hundeejere vi mødte, syntes, at det er fint at hundene skal “hilse” hver gang de mødes og kunne ikke forstå at vi ikke var interesserede i det. Til træning er der meget fokus på at have hundens opmærksomhed lige meget hvad der sker rundt omkring og Eddie klarer det også fint i perioder, men så lige pludselig kan hun ikke have det i sig mere og så kan man rigtigt se hvordan hun “bobler over” og lige laver et sidespring. Jeg synes dog, at der er sket meget bare indenfor de sidste uger og jeg tror måske, at hun mangler at modne lidt mentalt, for at kunne koncentrere sig bedre i lidt længere perioder. (Også skal hun vel snart til at blive kønsmoden og udfordre alt vi siger til hende?)

Mht pels så har du jo set, at den er kort, og jeg er i gang med at trimme pelsen i denne uge. Har købt furminator for kort pels og den tager rigtig mange hår af, så jeg tror på, at der vil ligge mindre hår på gulvet hvis den bare bruges regelmæssigt – men som du sagde, den tager ikke dækhårene.

Eddies karriere som jagthund er jo ikke startet men indtil videre apporterer hun fint inden døre og fra vand op på land. Almindelig apportering på land venter vi med, da det ikke er gået så godt. Hun søger jo meget, leder mad på græs hver dag etc, og vi har lagt et enkelt spor til hende med vildsvine-lugt, det var det sjoveste hun havde opleve i hele sit korte liv!! De sidste ugers tid er hun også begyndt at bære rundt på ting, vil gerne have en pind i munden når vi går tur etc. Jeg tror sagtens på, at hun kan blive en god jagthund. (Eneste ulempe, er at pelsen bliver meget meget våd, helt ind til huden når hun bader, fordi pelsen jo nu er som den er. Men til gengæld klarer Kasper fint at bo sammen med hende på trods af sin allergi – men vi holder hende ude af soveværelset for en sikkerheds skyld.)

Nå, det var så en lille opdate fra Sverige og Eddie. Jeg ser om jeg kan sende nogle billeder i en ny mail.
Mvh
Lotta (og Kasper og Eddie)

(Jeanette skriver: Jo hun bliver ca 5 cm højere og min 5 kg tungere. Doodler er fjollede, meeen det er desværre et spørgsmål op korrekt opdragelse at få en godt rolig og koncentreret hund ud af Eddie….jeg råder til at se videoer med Cesar Milan på Youtupe og endvidere at komme forbi mig et par timer snarest…jeg påstår at 2 timer hos mig er mere effektivt et 6 mdr træning i en alm. klub. Man bør bruge en Furminator til Langhåret hunde.)

Oktober 2013, Mejse vores egen hund 🙂

Mejse 8,5 mdr ..52 cm og 18,5 kg

Hej Jeanette 🙂

Jeg ville lige melde tilbage hvordan det går med Vito i trekroner. Det går rigtig godt med at gå pænt, han går som en lille engel også selvom der går nogen forbi. Vi har været nede i Roskilde gågade i dag og der gik han også super flot, og rimelig upåvirket af de mange mange mennesker. Vi satte os ved en café og spiste og han lagde sig bare til at sove, og generede ikke dem ved de andre borde overhovedet. DEJLIGT!! han er blevet dygtig med sin renlighed og han holde sig hele natten igennem plus flere timer i løbet af dagen. Vi har ham i hundepark hver dag og træner, samt snakker med nye hunde, og det kan bestemt mærkes indenfor, hvor han bare slapper af på det kølige gulv. han vejer nu 7,8 kg, så appetitten fejler intet. Han har fået en lille ven, en jack russel terrier på 9-10 uger, som han hygger sig bravt med. Det eneste problem vi har er alene-træningen. han er god til at være i sit bur. Men når vi går hjemmefra har min nabo observeret at han piver, hyler og bjæffer. Så der mangler vi noget vejledning fra dig, hvis det er muligt 🙂 Jeg har vedlagt nogle billeder, hvor du kan se ham før og efter jeg trimmede ham 🙂 han er lykkelig for at komme af med den varme pels. det er kun dækhårene indtil videre, da underulds-fældningen er gået lidt i stå. Det kommer nok igen lige om lidt 🙂 Jeg håber at alt går vel hos jer og at du, din familie og de små nye hvalpe har det godt 😀

Mange hilsner Julie 😀

Den 13.4.2013, Vito
Vito trives rigtig fint i hans nye familie.

Den 11.4.2013, Mejse
Vores lille Mejse har haft et uheld og er blevet bid i læben under næsen af en af hendes venner, der forsvandt desværre ca en cm2 hvilket er ret meget på så lille en mund. Dyrlægen har prøvet at lukket hullet lidt men helt pænt er det ikke blevet for der var ikke læbe/hud nok. Men med tiden skal det nok hele op og blive pænt. Hvalpe heler heldigvis hurtigt. Vi tror det er sket ved at de har sloges lidt om et ben eller ligende og så har en anden hvalp fået fat i hendes læbe og troede at den var noget at et kødben og bare holdt ved med dens super skarpe sylespidse tænder, æv æv.

Den lille skadet Mejse med hendes nye bedste ven, nu når hun ikke må lege udenfor i jord med de andre hvalpe.

Den 9.4.2013, Eddie
Hej Jeanette,

Tak for de meget givende timer i fredags og tak for en dejlig hund!

Vi prøver på at følge dine instrukser mht opdragelse og er meget imponerede af hvor effektivt det er. Eddie har allerede lært at gå pænt i snor men mangler stadig at finde ud af hvad hun hedder. 🙂 (Vurderer du bare hvornår du synes at hunden burde have lært en kommando og “tester” den?)

Du sagde at vi skulle kontakte dig hvis vi fik problemer og nu skriver vi. 😉 Nej, det er ikke et problem endnu, vi føler bare at vi ikke ved helt hvordan vi skal håndtere det. De første dage var hun ret forsigtig udenfor og holdt sig ret tæt på os. Hun er stadig god til at komme når vi kalder, dog kun når der ikke er nogle forstyrrelser. Men hvad gør vi når hun ikke lystrer? …svært at prikke til en hund der er 5 meter væk…

Den anden ting er lidt i den samme dur; hvad gør vi ved en hund der løber fra os for at hilse på diverse personer eller en hund der løber fordi hun bliver bange for en hund der gør et sted i nabolaget? Vi lufter hende ikke i snor men har hende løs på en græsplan udenfor huset eller på hundelegeplads og det at gå i snor er stadigvæk en øvelse.

Vi er meget glade for vores lille hvalp og kan virkelig fornemme den gode “grund” hun har fået hjemme hos jer. 🙂

Vi glæder os til dit svar!
Mvh

Kasper og Lotta

(Laaangt svar fra Jeanette: Rigtig rigtig gode spørgsmål.
Man kan teste når man vil, sig ordet en´gang når man vil have hunden til at gøre det og gør den det ikke omgående, så udføre du øvelsen for hunden omgående og så gentager du ordet mange gange når den atter er i billedet.

Uden for er det vigtigt at i “fylder noget mere” og ikke bare tænker at hunden skal hygge sig med sin egen lyst/hjerne, i skal fylde hjernen med div ideer og oplevelser så hunden ikke bruger så meget tid på selv at tilfredsstille sig selv. Hvis hunden bliver bange for en lyd må det være fordi at lyden får lov at fylde i en ellers tom hjerne der ikke er i gang med så meget andet. Beskæftig hende så hun ikke er så opmærksom på hendes omgivelser. Hvis i er seje og fylder noget i hendes liv så bliver hun også sej. Husk at tal så hun kan mærke hvad i syntes om verden og husk ikke at glo når hun er opmærksom på evt fare, vis hende hele tiden hvad i syntes/føler om div.

Jeg ville nok ikke lade hende løbe fri på et område der ikke kan kontrolleres, dvs det er for stort til at i kan dutte hende, man kan godt hurtig luske 3-4 meter hen og dutte på få sekunder + alternativ kommando “her” + godbider. I kan på disse åbne områder have en lang snor på hende og KUN bruge den til at dutte med via små tilpas hårde dutte ryk hvis hun ikke reagere på et advarende “det er nej”(nej til at løbe for at hilse på nogle du ikke hilser på eller interessere dig for) Husk man kan sige nej til alle handlinger hunden fortager sig.

I skal kræve at hun tænker sig om og ikke lever et liv for sig selv.
Hvalpe følger naturligt deres ledere tæt når de er på fremmede grund i de første 3-4 mdr. Det er godt at gå nye ruter hver gang, så venner hunden sig til at blive i nærheden altid også når hun bliver ældre + lær hende at stoppe omgående ved “det er nej” og tilbyd hjemkald “her” med mad belønning (min 4-6 guffer pr ene hjemkald)

Tag først den lange snor af hende når hun lystre med den på 99% af gangene. Endelig ikke brug snoren til at holde hende med, heller ikke bare lidt tilbagehold, kun til nej. Lad aldrig en hund gå uden snor i nærheden af veje, de er impulsive og kan nemt blive kørt ned.

Brug al jeres tid udenfor på at lære hende noget, spild ikke tiden, arbejd med hende 🙂
Rigtig rigtig god fornøjelse 🙂

Prøv evt at ring hvis i skal have mere hjælp vedr disse emner :-)…)

Hej!

Tak for materiale, har først set det nu , har haft travlt:-)
Chili ankom og de blev helt paf over at vi virkelig havde gjort det…………………EN HUND til os:-)
Vi har så siden brugt tid påat holde øje med hund og børn. 1 nat var hård var ude 3 gange og hun klynkede og jeg måtte op og ligge hende ned og trykke lidt og bede om ro…………..men vi hold tør.

1 dag gjorde jeg det klart at jeg er i komando og jeg har gode hjælpere, de gemmer mad og hjælper med at løbe ud og lufte på tissestedet når hun skal eller vågner………….men der er ofte en sø hvor vi simpelrhen ikke er hurtige nok!! hun gik idag til døren og peb en gang og så løb vi:-)

Hundegård er ingen succes hun “vrælede” i et væk, men vi leger lidt derinde og prøver huset og så må vi se om det lykkes. 2 nat oppe en gang og nu nemmere at få ro.

Vi er ved godt mod…………hun går fint i snor, så nart kan vi øve hvor jeg vil hen og ikke hvor hun vil hen.
Hun er rolig sammen med alle børn og så den lille på et år og hun bider ikke i fingre, når hun leger kan hun gumle lidt men så for hun promte et nej fra ungerne:-)

Hun har mødt får æsler og hund og støvsuger og tager det pænt.

Kærlig hilsen
Charlotte

Labrador Mille og Toy Pudlen Gismo fik hvalpe den 28.1.2013 (en brun og en sort tæve)

Den 13.8.2012, Sasha
Hej,
Her er et par billeder af sasha.
Hun er en utrolig nem hund. Rolig og omgængelig. Rigtig glad for alle børn og hunde. Har måske lidt problemer med hørelsen en gang imellem det går nok over med alderen. Hun er meget tilpasnings venlig. Har ingen alene problemer. Bider ikke ting istykker. ( lidt af pigernes legetøj men det er de selv uden om) kan køre i cykelkurv og cykeltrailer og bil. Går nogenlunde pænt i snor og kan gå uden snor. Hun elsker at lave find børnene i skoven. Og ligge i arm hos mig. Det lyder måske som om hun er sløv. Men det er hun ikke og når hun løber rundt og leger går det faktisk ret stærkt.

Hendes pels er nok mest Alla labrador med lidt bølger. Hun er stadig sort men er begyndt at blive rødbrun omkring munden og på potterne og så har hun har en del helt hvide hår så hun ser ud til at være gråhåret
Hun passer perfekt ind i familien.

Tak for en dejlig hund
Linda

Den 24.7.2013. Vores egen Riga
Vores egen lille trolle unge Riga. Hun er nu 6 mdr og en lille lavbenet robust pige, der er fyldt med krudt og med på den værste og dog stadig utrolig betænksom og kælen. Hun skal nok blive en stjerne her ude hos Specialdogs.

 

Dejlige RIGA

Labrador Unique og mellem Puddel Ozzy’s mellem Labradoodles hvalpe født 1.9.2012 (11 lyse hvalpe)

Bagerste række fra venstre : Orange/Mulle, lyserød/Henning , blå/Cosmo, grå/Walter.
Midterste række helt til højre : rød/brun/Krølle(Molly)
Forreste række: sort/Dobby, lilla/Molly, brun/Scruff, lakse/Nimbus, gul/Asta, rød/lilla/aflivet.

Den 15.10.2014

Den 14.10.2013
Scruff er blvet trimmet hos en frisør 🙂 Salon Beethoven i Vonsild ved kolding, pris 800,-

Efter trimning, pris 800,-

Før trimning

Den 18.6.2013; Walter
Hej Jeanette
Synes lige du skulle se at Walter fortsat er den smukkeste hund der findes 🙂 Vi elsker ham over alt på jorden og han bliver nok lidt for forkælet 😉 Pt halter han meget og vi skal rende en del til dyrlæge! Han er “vokset forkert” i albuen!? Ved ikke om det er noget du kender til? Man kunne se på røntgen at de to albuer slet ikke er ens…
Vi håber snart at han bliver rask, for det er meget svært at undvære søster Nimbus!
God sommer herfra!

(Jeanette svarer: Jeg har set det en gang før at en hund ikke havde samme størrelse led, men dog uden smerter. Vi håber han snart bliver okay igen. Ureglmæssigt udvikling kan skyldes “små-skader”)

Den 24.5.2013, Mulle
Hej Jeanette,

Hermed en opfølgning på Mulle (orange).

Vi har lige været ved dyrlægen til en 8 mdr. undersøgelse og Mulle er perfekt.

Løsheden i venstre knæ er hun vokset fra 😉

Hun vejer nu 11,5 kg. og er ca. 43 cm høj. Vi tror ikke hun bliver større.
Mulle er aktiv, glad og i god form.
Hun får hundemad samt diverse grøntsager, som hun elsker.

Af billederne på hjemmesiden ligner hun meget Asta (gul).

Med venlig hilsen
Familien Flindt

Den 5.3.2013 Molly Krølle 6 mdr
Hej Jeanette og søskende,

Langt om længe har jeg fået Rasmus til at tage billeder af Molly – jeg er ikke selv noget teknisk geni 😉

Først lidt fakta 🙂 Billederne er næsten allesammen fra idag. Molly vejer 10.2 kg og er ca. 45 cm over ryggen. Det ses ikke så tydeligt på billederne, men hun er meget lys oven på hovedet, på bagen og på en del af halen – rigtig charmerende.

Jeg har trimmet hende et par gange og fået virkelig meget hår af – senest for ca en måned siden. Men jeg er ikke kommet i bund alligevel kan jeg mærke – og se – på pelsen, så vi overvejer om vi skal få en prof. til at trimme hende, så jeg kan se håndelaget. Klarer i andre det selv?

Hun er faldet rigtig godt til – og det er vi også med at have hund 🙂 I lighed med hendes søskende ELSKER hun at fin-dele pinde m.v. i haven, men indendøre har vi heldigvis undgået ødelagte ting.

Jeg begyndte at gå til hundetræning med hende i januar, men lige nu holder vi tvungen pause, da hun i onsdags begyndte at hoste. Vi troede at hun havde fået en pind til at sidde fast. Torsdag var der næsten ingenting i løbet af dagen, men om aftenen var der virkelig gang i hoste og slim opkast. Fredag var vi ved dyrlæge, som sagde at det var kennelhoste og at vi skal holde afstand til andre hunde i 3-4 uge – øv da også…. Hun hoster meget begrænset nu (uden behandling) og virker til at have det fint – men hundetræning må¨vi altså undvære et par uger mere.

Molly er blevet bedste venner med vores gamle hankat, som hun kan sove i arm med. Vores yngre hunkat er yndet jagt emne, men når hun fanger hende bliver det kun til slik – som den arme kat afskyr…

Indenfor de sidste 14 dage er hun begyndt at gø af forskellige ting – også når hun er udenfor. Vi prøver at undgå det ved enten at vise at der ikke er noget at være bange for, eller ved at kalde på hende og rose når hun kommer – det er endnu ikke helt lykkedes os at få hende til at holde op, så hvis det lyder dumt det vi gør, vil vi gerne høre nærmere. Det er dog blevet noget begrænset 🙂 så hel gal er metoden ikke.

Vi håber, at vi kan ses en gang imellem, både for at se hvordan søskende udvikler sig, men også for at dele erfaringer.

Hvis I alle er lige så glade for jeres hunde, som vi er for vores – så kan de ikke få det meget bedre 🙂

Kærlig hilsen

Birgit

(Jeanettes svar: På et tidspunkt mellem 6-12 mdr bliver hundene mere beviste om at der kan være ting der er farlige der ude i verden, det er et led i at blive mere selvstændig og så er det vigtigt at man “hjælper” dem, ved at være der for dem, vise dem at man ikke er bange, tværtimod vis dem at er glade og trygge ved det som de frygter og bed dem endvidere om at stoppe/”det er nej” hunden bør jo egentligt ikke udtrykke en anden mening end lederens når lederen er til stede, men vigtigst …vær der for hunden…lad den ikke være alene i haven når den er bange. Den bør dog ikke gø når i er der ude, virke det ikke så ring og få en snak…Jeg tror i er på vigtigt vej)

 

 

 

 

Molly Krøl 6 mdr

 

Den 20.2.2013 Scruff 5,5 mdr
Hej Jeanette
Så har jeg lavet nogle billeder til dig af Scruff. Og sommetider ser han jo helt fornuftig ud, men der skal jo både ruskes måtter og findes guffer underlige steder. Og så skarpe som man synes de tænder er så kan det altså godt lade sig gøre at slås om en ballon uden at sprænge den.
Mvh
Dorte

 

 

Den 19.2.2013 Dobby 5,5 mdr.
Det går rigtig godt med Dobby og vi er MEGET glade for ham. Han er blevet en stor, glad og lidt fræk teenager som elsker at lege. Han er en utrolig venlig hund som alle (både mennesker og andre hunde) bare elskerJ.

Vi har i et par måned3er gået til ”hvalpeleg” med ham, så han kan lære at omgås andre hunde og er på listen til en plads til hundetræning når der startes et nyt hold op, så alt går rigtig fint.

Knus
Bo

 

 

Dobby

 

Den 18.2.2013, Cosmo
Hej Jeanette.
Her er nogle billeder af Cosmo (blå bånd), fra Unique og Ozzy´s kuld fra 1/9-12.
Cosmo er en dejlig hund, og vi er rigtig glade for, at den havnede i vores familie. Meget rolig og omgængelig, hvilket ofte bliver bekræftet både af besøgende hjemme, og når den er med ude. Selvfølgelig er den også glad, livlig og legesyg sådan som en hvalp skal være. Den elsker bamser, og kan godt lide at tage vores sko eller tøj med i kurven eller andre steder, men den bider det ikke i stykker. Elsker også at ligge på børnenes jakker i bryggerset, eller vasketøjet  Den er lærenem, går til hundetræning. Cosmo har mange muligheder for at løbe frit når vi går tur, så det vi nok skal træne mere på, er ikke at trække i snor – det er lige før, at den går pænere på plads uden snor end med. Men det handler nok mere om vores ihærdighed, end Cosmo´s evner.
Som det måske ses på billederne, har Cosmo en smuk gylden farve. Den vejer nu ca.14,5 kg og måler ca. 48 cm over ryggen. Den er langbenet og slank. Har fra starten været glad for mad, men spiser alligevel mindre mængde end det anbefalede. Den er rimelig korthåret, har lidt længere hår midt på ryggen og lidt strit på hovedet. Den er ikke trimmet det store, bliver indimellem redt med kam og den lille ”håndtrimmer/skærekniv” vi købte ved dig, og fælder næsten ikke.

(Jeanette siger, så sjovt at læse hvad i i sin til lagde vægt på at få, “en hund med så lidt pels som muligt og gerne rolig, børneglad og lydhør ” og det var vist det i fik )
Cosmo 5 ½ mdr. gammel.

Cosmo

Mange hilsner fra
Cosmo og familien Hoffmann Madsen.

Man kan jo også deltage i gruppen “Doodler – Sjælland” på facebook…der MANGLER nogle Labradoodles!!!

Den 18.2.2013

UPS!!! “Walter og Nimbus….”

Randi og Tina ( Nimbus og Walter’s morarer) efterspurgte billeder mv fra de andre søskende, så der blev sendt en mail rund og så kom der da heldigvis lige lidt respons…

Hej Jeanette

Hermed en hilsen fra Asta (den gule)med familie.

Asta er faldet rigtig godt til her i Gl Holte. Hun er en glad, fræk, tillidsfuld og kælesyg hundehvalp, som charmerer sig ind på alle, hun møder. Hun elsker mad, spiser med stor fornøjelse alt vi sætter foran hende. Og så er hun super social – hun har meget svært ved at acceptere lukkede døre og vil helst hele tiden være sammen med os – gerne oven på os i stole og senge, hvis hun får lov.

Hun har desværre været rigtig svær at få renlig. Nu går det dog fintdet meste af tiden,men hun tisser og besørger stadig kun steder hun er 100% fortrolig med – dvs. i vores have. Efter en lang gåtur i skoven kan vi sætte hende direkte ud i haven og først der tisser hun så. Det gør det lidt svært at have hende med i byen – fordi vi ikke kan tisse hende af ved at lufte hende i snor eller slippe hende ud i en fremmed have, og så sidder vi på nåle for, at hun ikke skal tisse på folks tæpper (indendørs er hun sjovt nok ikke så nøjeregnende med, om hun kender stedet eller ej…).

Vi begynder rigtig træning i næste uge – øver lidt med hende i skoven efter bedste evne. Hun er god til indkald – men vi glæder os alle til at få trænet lidt mere målrettet for at finde ud af, hvad Asta kan.

Asta er knap så langhåret som flere af sine søskende at dømme efter billederne på specialdogs.dk. Hun er pt. 9,3 kg og 39 cm over skuldrene.

VH Lisa Grunnet

(Jeanette skriver, jeg bliver selvfølgelig lidt ked af at høre at der er problemer som vi kunne have været foruden hvis man havde kontaktet mig og spurgt mig til råds, så husk nu at spørg, jo før jo bedre, men det er aldrig for sent!!)

Asta

Den 17.2.2013
Hej Jeanette, Molly

Har lige set billederne af Henning fra samme kuld. Vores Molly ligner hende helt vildt. Samme kraftige og bløde pels og den er også en stor dame;-)

Vores Molly er også meget legesyg. Den underkaster sig også andre hunde. Hver morgen kl. 8 går hun tur sammen med en flok hunde på 5-15 stk bestående af alle mulige racer i alderen 5mdr. til 11år.

Hun er vild med bamser og kommer gerne og byder op til leg med en bamse eller 2 i munden.

Hun er blevet trimmet x flere. Hun har den lækreste bløde pels, men hun fælder en del ;-( om end hun bliver børstet dagligt, men pyt det er intet imod vores tidligere golden retriever.

Molly har nu skiftet alle sine tænder. Det har godt nok været sjovt at følge, hvordan gebisset raslede ud og i perioder havde hun dobbelt tandsæt af hjørnetænderne.

Vi er ikke begyndt på hundetræning på hold endnu, men vi træner selv, hvilket vi har gjort fra dag 1.

Hun er en bandit hvad angår indkald – hun bliver nemt distraheret af andre hunde, børn, lyde etc.
Hun er dygtig til både sit, giv pote, stå, dæk (ved godt hvad hun skal, men kan ikke så godt lige stillingen dæk). Bliv arbejder vi lidt på………. Men den er også svær, når man gerne vil med!!! Hun rykker lidt i snoren, når vi går, så hun har fået en gå-sele og det hjælper en del. Ellers vender vi om og prøver igen, igen, igen, igen etc…. Hun skal nok lære det.

Hun er super social – elsker når der er gæster. Når vi har hende med i byen, har vi hende i snor de første 10min, og så falder hun hurtigt til ro. (hun kan godt komme til at hoppe op af bare glæde omend hun godt ved, at det er NEJ).
Hun kender kommandoen op i sengen, og hun sover fra kl. 22 til kl.6 hver dag.

Molly er arbejdsom – elsker at lege og træne. Hun må have fået sin mors lugtesans, for hun elsker at gå spor i skoven og på markerne (der gemmer sig jo også rigtig mange mus).

Molly er desuden rigtig god til at grave – hun ser vanvittig sjov ud, når skægget og poterne er sorte og resten af kroppen er ræverød.

I dag har Molly lært at lege med frisbee. Stor lykke at løbe efter en frissbee og komme tilbage og aflevere den for at løbe igen og igen og igen …..

Alt i alt en kanon dejlig hund som har fundet sin plads i familien.

Med venlig hilsen

Rikke Ernlund og Anders Vestergaard

(Jeanette siger, husk nu at i altid kan komme på besøg hos Specialdogs og få gratis undervisning når i har købt hvalpen hos os. Rigtig mange mennesker formår at lære deres hunde mange sjove og brugbare kommandoer, men de fleste har svært at lære hunden det jeg kalder “lydighed”, dvs at høre efter overalt og altid, såsom at komme når der bliver kaldt, hver gang, uanset om de leger med andre hunde eller ligende og feks blive ligge eller sittende når de har fået kommandoen uanset om der er børn eller hunde der løber omkring. Hvis hunden trækker lidt i snoren burde man kunne sige “nej” max. et par gang og så gentager hunden ikke fejlen, ellers syntes jeg ikke den er lydig, dette forlange/forventer jeg den bør kunne efter få ugers træning. Husk evt at læs de sider med “hundepsykologi” som jeg tilsendte jer inden i fik hvalpen hjem)

 
Molly

Den 17.2.2013, Nimbus
Hej jeanette
Her er et billede af vores dejlige lille Nimbus. Hun er nu 5,5 mdr gammel og vejer omkring 8 kg – så hun er en lille myr i forhold til brormand Walter;)Vi er meget meget glade for hende, hun lærer ting super hurtigt og opfører sig rigtig pænt 🙂 Vi er nu begyndt til træning ved Specialdogs og vi glæder os til at se hvor dygtige vi kan blive:)
Mange hilsner fra Billund

Nimbus

Den 13.2.2013, Henning
Vi har fået lov at passe “Henning” i vores hundepension og så er der fest, for Henning forstår at holde fest uanset hvor hun befinder sig.

Hun er sindsyg legesyg og vil lage med alt og alle. Hun forstå dog så udemærket hundesprog og underkaster sig enhver dominerende hund og bruger så sin umodstålige charme til at få alle til at lege. Samme triks bruger hun på mennesker 😉 Henning er en stor tæve på ca 42 cm og 11 kg tror jeg, hun er nu 5,5 mdr, så hun bliver større og meget mere kraftig med alderen. De vokser i højden til de er ca 8 mdr og vægten er først helt på efter 18 mdr alderen. Henning ender nok på ca 52 cm og ca 18 kg, det er bare et bud.

Hendes pels er svær at bedømme her på billederne, men hun har en kraftig super blød pels, sådan bamse agtigt og ca 5 cm lang pt, hun har fældet/trimmet sin føste hvalpepels tidligere, ca i 3-4 mdr alderen. Hun har ikke dog fældet af betydning siden sin første trimning. Henning går også til hundetræning her hos specialdogs.

 

Henning

 

 
Den 7.2.2013; Walter
Hej Jeanette
Synes lige at du skulle have en hilsen fra og et billed af verdens lækreste hund! Walter er nu 5 måneder og vejer næsten 11 kg! Han er super dejlig og rigtig nem! Vi er begyndt til hundetræning (desværre ikke hos dig) og det nyder vi begge to rigtig meget!
Håber alt er godt hos specialdogs, vi glæder os til doodletræf eller lignende!
De bedste hilsner Tina og Walter

Walter


Mon han er blevet træt ved tanken om hvor lang tid
det tager at rydde alle de træstumper op som han
har gnavet i stykker på terrassen.?! 😉

Den 9.12.2012
Så havde vi et lille “Uniques hvalpe” træf. Der var mødt 5 hvalpe op og der blev leget helt vildt, det var fantastisk at se på 😉
Vi fik også drukket kaffe og spist Julies kage. Vi fik talt om alt muligt om vedr hundene, øreplukning, negleklip, trimning og så talte vi en del om hvalpenes opdragelse/træning. Det er anden gang vi holder dette Uniques hvalpe træf og det er vist ikke sidste gang!!

Hvalpene der deltog var Scruff, Walter, Henning, Krølle-Molly og Nimbus. Alle undtagen Krølle-Molly er iøvrigt blet trimmet 😉

Den 28.11.2012, Molly
Molly trives rigtig fint, vægt 4300 gram. Hun vil gerne spise afføring, så de giver hende en ekstra kur med panacur mod giadia, bare for en sikkerheds skyld. Hun holder sig om natten og 5-6 timer om dagen mens familien arbejde, men der sker stadig smutter med en tissetår ind imellem.

Hun er blevet trimmet lidt. Ellers er største hit at spise regnorme i indkørslen ;-)…(Info fra Rikkes sms’er)

Mig og min store bror…

Hvor skal han hen…

 

Det kan jeg da også….

 

Hygge…ikke så alvorlig mor !

 

Den 28.11.2013, Scruff
Scruff trives fint og vejer 3600 gram.

Den 25.11.2012, Walter
Walter trives og vejer nu 3900 gram.
Fam. Wammen syntes også at det to ret meget mere end 20 min at trimme Walter 😉

Før trimning

Efter Trimning (hovedet er ikke trimmet)

Den 25.11.2012, Henning
Søster Henning var på besøg her hos Specialdogs i dag. Hun trives fint og er en dejlig glad hund. Hun er også blevet trimmet 😉

Den 14.11.2012, Nimbus

Hej Jeanette,
Så er Nimbus blevet trimmet.. eller det vil sige det meste af hende er trimmet. Hårene på hovedet vil ikke slippe endnu, så det må vi vente med. Nimbus var lidt irriteret over at hun skulle holdes og hun synes ikke at det der trimning var det sjoveste i verden. Det gik dog fint med en masse ros (når hun lå stille) og nogle godbidder. Jeg vil tro det har taget omkring 1,5-2 timer i det hele – både Nimbus og jeg skulle lige finde ud af hvordan det fungerede 😉 Men synes faktisk at det gik meget godt 🙂 Hun ser lidt fjollet ud nu, hvor hovedet ikke er trimmet, men hun er dejlig blød og lækker.
Mvh Fam Nørgaard

(Når man har øvet sig i at trimme med fingerne eller en trimmekniv, så tager det nok kun ca 15-30 min at trimme den lille 3 kg hvalp, øvelse gør mester. De lange løse hår er ret nemme at trække af, hvis man ikke gør det så drysser de af i omgivelserne. Jeanette)

 

Nimbus efter trimning

Nimbus før trimning.

Den 12.11.2012
I dag havde vi besøg af nogle af Uniuques hvalpe. De fik leget med hinnanden og vi mennesker fik snakket om div omkring vedr pelspleje og opdragelse og leg. Hvis der er andre der gerne vil være med til sådan nogle “møder” så skal i bare siger til så kontakter vi jer når vi arrangere noget igen.

Disse opdragelses/hygge møder afholder vi dog oftest i hverdagene inden kl 17.00.

Hvad mod de finder under bamserne ?

4 lydige hvalpe bliver siddende.

Forest sidder Nimbus, så kommer Asta, så kommer Walter,

så kommer Molly/krølle.

Den 11.11.2012
Hej jeanette,

Vil lige skrive lidt om hvordan det går med nimbus:)

Vi har simpelthen fået den dejligste lille hund! Hun var lidt betuttet til at starte med – brokkede sig højlydt når vi gik fra hende (trods det at det kun var et par min) men det er helt ovre nu! Hun er SÅ dygtig til at være alene og hun spekulerer ikke længere på, om vi mon har forladt hende. Vi har stadigvæk problemer med at hun ikke vil spise sin mad.. Vi har skåret snacks væk for at hun skal samle appetit men det er stadigvæk ikke et mega hit. Hun har dog taget 500 g på siden vi fik hende, så tror ikke hun sulter. Når vi besøger Walter tømmer hun lige hans madskål i et snuptag – måske walters mor er en bedre kok;) I starten fulgte Nimbus os i hælene alle steder, men nu er hun blevet mere nysgerrig og tryg og oplever mere på egen hånd – det gør dog at hun ikke altid hører efter når hun får at vide at hun skal komme – så det øver vi! Men det et lidt svært uden snacks;) vi har haft hende med på besøg og haft venner herhjemme og ALLE elsker hende og siger at hun er dygtig! Vi vil ikke have hende i soveværelse og badeværelse og det har hun lært, så dørene kan nu stå åbne uden hun går derind. Hun hopper heller ikke op ad ting og bidder ikke i fingrene:) Hun er SÅ go:)

Mvh Randi Nørgaard Fløe Pedersen

Nimbus og Walter 10 uger

Nimbus 10 uger

Den 7.11.2012, Walter

Det går det bare rigtig godt her. Han spiser som han skal og har taget 800 gram på siden vi fik ham. Han er alene hjemme 6-8 timer om dagen og det klarer han så flot. Han kan “gå” i snor, han kan hente bolden, han kommer altid når jeg kalder og ja… Han er jo bare den dejligste hund i verden!!

Den 5.11.2012, Molly 1.
Hej Jeanette

Som lovet et par billeder af Molly (fra Uniques seneste kuld).

Molly trives storartet.
Hun var ked af det de første par dage – synes at det var lidt mærkeligt, at skulle spærres inde i en kasse om natten. Nu er kassen blevet fristed, hvor man dels har helle og dels sover trygt om natten. I går aftes gik hun selv derind, da vi skulle i seng J
Om dagen siger hun ikke noget til at være alene – har dog også været lidt forskånet. Har været alene i max. 5 timer med en enkelt tissetår til følge.

Alle andre dage har hun været alene i perioder af 2-3 timer uden uheld.

Vi havde dog nogle uheld på 2. dagen – skulle lige lære hinanden at kende ordentligt, men de seneste dage har været uden uheld overhovedet.

Molly havde lidt ”nervøs mave” de første 4-5 dage, men også dette er faldet i bero. Lidt Zoo-lac blandet op med A38, og så var hun kørende igen.

Molly er legesyg og særdeles nysgerrig. Hun kan godt lide tryghed, men når vi viser hende vejen, så er hun helt tryg ved nye ting og steder. Haven er super spændende med nedfaldne blade og grene samt mange forskellige lugte. Sidste nye leg i haven er at gå mellem 2 rækker buxbom, hvor hun lige kan gemme sig.

Molly er helt utrolig social. Lige gyldigt hvem der har været på besøg, har hun hilst pænt og lagt sig til at sove på deres fødderJ og alle gæsterne synes det er skønt.

Hun har lidt svært ved ikke at bruge mund og tænder, når der skal leges, men det bliver bedre og bedre dag for dag. Vi giver hende konsekvent et alternativ, og det accepterer hun.
Hun er helt fænomenal til at søge efter godbidder i græsset – stopper ikke før den sidste godbid er i hus (gad vide om hun kan tælle??? J ) – og hun er så dejlig træt og velstimuleret bagefter.

Molly sover som en drøm om natten. Melder sig selv med et lille piv – kommer ud og tisser/laver stort og går direkte i seng igen i sit lille hus.

Vedhæftet et par billeder fra Mollys første uge. Vi synes selv, at man kan se, at hun har taget 650g på i vægt J
P.t. får hun mad 3 x dagligt. Om 1 uge går vi over til 2 x dagligt – her skal hun også til at være alene hjemme lidt mere hver dag, men mon ikke også det kommer til at gå smertefrit. Bare hun er stimuleret inden vi tager af sted, så er det ligesom om, at hun siger ”gå nu og lad mig få noget ro”

Alt herfra i denne omgang – skriver nyt/sender nye billeder om nogle uger.

Mvh
Familien Vestergaard Ernlund, Hjerting

(Det eneste jeg, Jeanette, ville råde denne familie til er “at vække hunden om natten, ca 1/2 time før den selv plejer at sig til at den vil ud”, så den ikke lære at den selv kan bestemme om den vil ud om natten. Om få dage, hvor den er flyttet ud sit fremtidige soverum, så kan man nok ikke høre den hvis hvis den siger en lille lyd fordi den vil ud om natten.)

 

Labrador Emma og stor Puddel Curtis’s store Labradoodles hvalpe født den 15.5.2012. (7 sorte hvalpe)

3 af han hvalpene er flyttet til Tyskland som blindeførerhunde.
1 han er døv og er blevet boende hjemme hos os selv.
1 tæve “Teide” er også blevet boende hjemme og skal bruges i avl fremover.
2 tæver bor i Danmark 😉

Den 17.1.2016 Teide,
Min egen tæve Teide, her 4 år og i fuld trimmeklar pels.

Den 24.12.2013, Fiona

Den 8.12.2013 Fiona

Den 13.10.2013
Teide er ca 18 mdr og ret ny trimmet, hun er nu næsten helt voksen 55cm, højde som en alm labrador, men kun 23,5 kg…en alm labrador ville veje ca 30 kg nu.
Pelsen bliver lang igen incl skæget…hun får ca 8-10 cm lang hår.

Den 13.2.2013
Her er Teide (vores egen tæve) ca 9 måneder. Prøv at se pelsen, for ca 1-2 måneder siden besluttede hun sig for at løsne noglet af pelsen på ryggen, meeen så blev det vildt koldt og så ombestemte hun sig, så hun har hun lange hår på bryst, nakke og ben, men kort jevnt bløde hår på ryggen, lidt sjovt.

Hun er ikke blevet særlig stor, hun er kun ca 50 cm og hun bliver måske lidt højre, men jeg er sikker på at hendes søskene kan blive helt op til 65 cm. Hun vejer nok ca 20 kg.

Den 20.10.2012, Sordo (Han er flyttet)
Den døve Sordo er stadig her hos os. Han trives fint selvom han er døv, ingen problemer med ham.
Se på siden “Pelspleje“, der er før/efter trimning billeder af både Sordo og søster Teide. Også en video af Teide vedr trimning. Se også de 3 videoer med Labradoodle Paris’s trimning.

Den 9.10.2012 “Teide”
Teide skifter de længste hår på kroppen. dvs de ca 5-7 cm lange hår kan man nu let trække af hende med fingerene. Inden under sidder der nogle ca 3 cm lange hår som sidder helt fast. Mon det bare er hvalpepelsen der ryger eller er det måske det første pelsskift. Måske kommer hun til at skifte pelsen hver gang den er ca 5-7 cm, dvs ca hver 3-4 måned, så skal hun bare trimmes som en terrier, så er der ingen hår i omgivelserne.

Hendes bror “Sordo”, han den døve, han skiftede jo pelsen for ca 1 mdr siden og har nu en tynd men tæt kort pels, der er endnu noget underuld der skal skiftes og så har han ikke skiftet pelsen i ansigtet endnu 😉 Se på siden “Pelspleje

 
Teide, 5 mdr.
Teide, 5 mdr.
Her har jeg løftet de lange hår som nu er løse, på siden af Teide er de
nye lidt kortere hår. De korte hår sidder helt fast!!
 
 
Sordo med ny fin kort pels og kraftig hårvækst i ansigtet. 😉
 
 
   
 

Den 5.9.2012; Teide

 
Teide er blevet en dejlig stor hvalp.
Hun vejer nu 8 kg, hendes to søskende vejer 9,5 og 10.00 kg. Det er
dog ikke afgørende hvad de vejer nu for hvad de kommer til at veje som
voksne.
Hun er glad, modig og en nem hund. Meget væsens stabil.
Hun har fået sin fars besvægelser, skønne lange elegante bevægelser.
Teide

Den 5.9.2012, Sordo
Sordo er jo den “Døve” bror. Han er en lille frisk hund. Han elsker at lege, er super tillidsfuld og han er uselvanelig modig. Han er trænet til at komme når vi trykker på fjernbetjeningen til hans vibrende halsbånd, og det går rigtig stærkt 😉 Han er lidt bagud i sin størrelse pga at han som helt lille ikke altid hørte at mon Emma gav de andre en tår mælk, så ofte forsov han sig. Han er i dag hun ca 5 kg altså halv vægt i forhold til sine store søskene. Men mon ikke han henter det med aldere! Han er begyndt at skifte pels, dvs jeg skan nærmest trække de lange hår af, de drysser ikke ned på jorden, men de er løse. Hans pels minder meget om vores lille “Paris” pels, hun fældede også på den måde da hun var ca 4 mdr og hun har i dag som voksen en halvlang smuk pels som jeg kan trække af et par gange om året. Se hende den gyldne mini/mellem labradoodle Paris længere nede på denne her side.

Sordo
Sordo
Så har jeg trukket alle de lange blanke hår af sordo. Jeg
 
 
Her på billedet kan man se de lange blanke dækhår helt til venstre. Derefter kan man se de lidt kortere lidt matte bløde hår som er underuld. Og så er der en næsten bar plet. Der hvor han er næstem helt bar har jeg såkaldt “strippet” ham. Jeg er overbevist om at der kommer en ny kraftig jevn pels ud over det hele. Alle hårene vil egentligt gerne af nu, altså både de lange blanke hår og den bløde underuld, så jeg kunne egenligt gøre han helt nøgen med kun et minimalt tyndt lag hår tilbage, men det ville være synd da kulden snart kommer. Jeg venter til de nye hår er kommet ud om ca en måned med at fjerne de sidste bløde matte hår.
Før trimning…
Efter trimning….

Den 1.9.2012, Merle
(Merle bor hos fam Larsen som også har en mini/mellem goldendoodlen “Mikka” fra os.)
Merle vejer nu 9,5 kg.

Mikka og Merle 😉

Labrador Mille og Stor Pudlen Curtis’s store Labradoodles hvalpe født den 24.1.2012 (4 sorte hanner)

Den 22.3.2013, Sigurd
I dag er det et år siden… at vi begge sad i bilen med sommerfuglene lystigt summende i maven på vej til Ølgod for at sige hej til vores kommende hund.

Hej Jeanette,

Vi tænkte, at nu det er et år siden vi var nede og hente Sigurd (mor: Mille, far: Curtis), så ville det være på sin plads med en lille “update” og lidt billeder her fra Randers.

Hver dag med Sigurd har været helt fantastisk – lige fra den dag, hvor vi hentede ham og han vejede 4kg og frit kunne gå under sofabordet til i dag, hvor han vejer 33kg og .. ikke længere kan gå under sofabordet med hans 64 cm over ryggen. Imorges kom vi til at snakke om, hvor dejligt det er, at altid komme hjem til en glad hund uanset, hvordan ens dag har været indtil da. Ligeledes virker det til, at han har det rigtig godt: fuld af spilopper, legesyg, nysgerrig og menneske -og hunde/katteglad 😉

Vi har i øvrigt været så heldige, at finde en tyrkisk slagter her i byen, som giver os de “rigtige” kødben (lam, kalv og okse), så dem får han jævnligt 🙂 Sigurd har til gengæld døjet lidt med øregangsbetændelse, men efter vi stoppede med at give ham produkter med svin, så har der ikke været noget siden.

Mht. pelspleje, så plukker vi ham (som du viste os dengang) og børster ham.

På benene vil det dog ikke helt give slip endnu, så der plejer vi egentlig bare at trimme ham med en saks, når de “døde totter” bliver for lange og træls at se på. Ligeledes klipper vi ham også nede mellem trædepuderne 🙂

Nå ja, og så får han selvfølgelig stadigvæk rigeligt med fiskeolie både morgen og aften. Hvis du har nogle guldkorn (og det ved vi med sikkerhed, at du har ;-)) til pelspleje på benene, så slår vi gerne ørene ud og lytter! (Prøv bare at trække i de døde lysere hår med tommel og pegefinger, stille og roligt og meget lidt af gange, så slipper de også, bare ikke så nemt som alle de andre..skriver jeanette)

Vi har vedhæftet en håndfuld billeder i denne mail. Håber det giver et nogenlunde indblik i hans trivsel.

De bedste hilsner,

Eva, Sigurd og Bo


Marts 2012

Marts 2013

Den 20.3.2013 Buddy
Buddy og Rikke var lige på besøg i dag. Nu er Buddy jo ved at være en næsten voksen hund, han er jo 14 mdr. Han bliver ikke højere, men måske lidt tungere med alderen. Han er ca 67 cm i skulder højde, og han vejer 36 kg. Rikke fortæller at han er en perfekt hund for dem, super venlig og omgængelig, glad og rar overfor alle incl hunde og børn. Han er iøvrigt kastreret som hvalp. Det eneste Rikke ville gøre anderledes ved ham hvis hun kunne skruge tiden tilbage er at lære ham at gå 100% pænt i snor. Han er jo så stor at han ikke behøves hoppe op af folk for at de kan nå ham, men de har også trænet ham i ikke at hoppe op, så det fungere rigtig fint. Rikke har lært at hun skal trimme/trække de døde hår af Buddy, så er hun fri for at leve med en støvsuger i hånden hele tiden.

Buddy og en lille bror på 6 uger 😉

De brune hår i ansigtet, vil ikke rigtig slippe, men Rikke syntes også de er flotte. Han ser da rigtig mandig ud 🙂

Den brune træplade bag ved Buddy er 63 cm høj. Buddy er ca 67-68 cm kæmpe stor. En alm labrador han er ca 58-60 cm, men Buddy’s far kongepudlen Curtis er også ca 67 cm, og Buddy’s Labrador mor er ca 55 cm.

Kære Jeanette og familie,

Her fra Randers ønskes I en rigtig glædelig jul og et godt nytår.

Sigurd (forældre: Mille og Curtis, januar 2012) trives og vokser godt og grundigt, han er tæt på de 30 kg nu og ca 60 cm høj. Han er meget nysgerrig, meget (MEGET!) glad for mennesker og intelligensen fejler bestemt ikke noget – han lærer hele tiden nye ting i et hurtigt tempo.

Tidligere i december oplevede Sigurd sne for første gang og det optog vi selvfølgelig på video.

Vedhæftet er der også et par billeder, som vi har taget i dag.

De bedste hilsner,

Sigurd, Eva -og Bo Damgaard Mortensen

Hej Jeanette, Sigurd den 1.7.2012 (5 mdr)

Vi tænkte, at det ville være et godt tidspunkt med en lille opdatering på, hvordan Sigurd har det 🙂 Vi har vedhæftet nogle billeder vi tog i sidste uge.

Sigurd trives rigtig godt, han er stadigvæk lærenem og man kan både se og mærke på ham, at han også har det sjovt med at lære nye ting. Og så vokser han jo hurtigt lige i øjeblikket! Vi er oppe på 17 kg. nu. Ud over det, så er hanmegetsocial ifht. andre mennesker og andre hunde.

Vi arbejder i øjeblikket lidt på et par “problemer”, det være sig at mindske interessen for sko og så lige det med, ikke at hoppe op på bordet og tage ting. Sidstnævnte har vi en anelse svært ved, da han ikke gør det når vi er i køkkenet/spisestuen med ham og han når selvfølgelig altid, at hoppe ned når han kan høre vi er på vej. Vi har forsøgt os med en pludselig, høj lyd i form af et par grydelåg, men uden held indtil videre 😉 (man kan altid ringe og få gode råd)

Vi regner med at starte til træning med ham, så snart der starter nye hold op.

Han er i øjeblikket ved at skifte tænder ud. Der er røget nogle kindtænder, alle fortænder og så er de to hjørnetænder i undermunden også blevet skiftet ud. Der er dog en ting, som vi er lidt forundrede over: der er nye hjørnetænder på vej i hans overmund, men de gamle er endnu ikke faldet ud (den ene sidder dog løs) Vi har taget et billede af det (det billeder, der hedder tænder.jpg, vedhæftet i denne mail) Spørgsmålet er om det er noget, vi skal gøre noget ved, eller om det blot skal gå naturens gang med udskiftningen? (de falder ud af sig selv)

Til sidst: en lille video vi optog, da vi var i gang med at øve high-fives i sidste uge (beklager kvaliteten):

Sigurd giver high-fives

Han kan dog godt give high-fives hvor vi bruger flad hånd nu 😉

Mht. pels, så sker der også forandringer hér: han bliver mere og mere brund i ansigtet (som det ses på billederne), der kommer flere og flere hvide hår frem i hans “underpels” og han er mere eller mindre helt hvid på hans “inderlår”/lysken, så det er spændende at se, hvad det ender med, når han er fuldvoksen.

Kun de bedste hilsner,

Sigurd, Eva og Bo

Den 24.6.2012
I dag havde vi besøg af Rikke og Carlotte og den lækre STORE hundehvalp “Buddy” på 5 måneder.
Hold da op han var stor, ja og lækker, både smuk, lækker hår og super sød og legesyg.

Rikke fortalte at an havde fældet de lange hår. Nu havde han en halvlang tyk lækker pels, den bliver nok længere forventer jeg.
Han har skiftet lidt farve i ansigtet, ørene og lidt på benene…farven er “bleget skær” ?!
Dejlig væsen stabil hund, der elsker alle og specielt børn.
Se de dejlige billeder jeg tog i dag 😉


Buddy og hans lille bror Sordo der er døv.

Kære Jeanette, Chaac 11 uger

Også en lille hilsen fra os og Chaac.

Det går rigtigt godt med ham. Han er en dejlig rolig og tillidsfuld hund, som passer rigtigt godt ind i familien.

Efter et par startvanskeligheder med at være alene i hundegården, går det nu rigtigt godt. Han er i gården om dagen, når vi er på arbejde og nyder at ligge i sit hus hvis det regner. Det der gjorde forskellen for Chaac var at vi efterlader en jakke i hundegården sammen med ham. Så længe jakken hænger over stolen – ja, så hyler han slet ikke når vi går! Måske et godt trick til andre også…

Chaac var allerede været med på Samsø og Sjælland og klarer både bil og færge i stiv arm. Ham er også udsat for stor kærlighed og opmærksomhed fra familie og venner og han tager imod alle med logrende hale.

Han har været i hundeskoven flere gange. Det er rigtigt godt når vi møder en anden legesyg hvalp, men også muligheden for at omgås voksne hunde kan vi se han lærer meget af. Også er han SÅ træt når vi kommer hjem der hundeskoven!

I denne weekend kunne jeg begynde at trække den lange pels af ham. Og under den er den tætteste blødeste pels. Spændende at se hvor lang den bliver…

Vi er rigtigt glade for ham og han er allerede blevet en helt naturlig del af familien.

Jeg har vedhæftet et par billeder af ham.

hilsen Louise

(Jeanette tror at Chaac “stress-fælder” lidt da han jo får en masse nye oplevelser)

Chaac 11 uger

Hej Jeanette, Buddy 11uger.

Det var længe siden, jeg har kigget på din hjemmeside, så jeg var lige inde for at se, om nogle af Buddy’s søskende har skrevet. Kunne ikke se noget, så jeg tænkte, at jeg lige ville sende en hilsen herfra J (Buddy – Mille og Curtis 24/1-12)

Men ååh hvor er de kære de 12!! nye hvalpe J Dejligt for dig, at du denne gang fik mange. Næste gang ønsker jeg mig en lys J

Vi er simpelthen SÅ glade for Buddy. Han er sød og nem og meget rolig. Vi leger mange sjove tricks og han er faldet godt til. Udfordringerne med hundegården er ”næsten” løst. Han er lidt ked af det, når vi går fra ham, men holder med at græde efter max 10. minutter.

Måske husker du hans lidt lysebrune skær i ansigtet? Det har han stadig. I dag konstaterede jeg 2 hvide hår yderst på halen og en hel del hvide hår på ørerne. Gad vide, hvad det ender med?! J

Vi er begyndt til hundelegestue hos en dyrlæge i byen. Sådan et socialiseringsprojekt. Det synes han er mega sjovt. Og alle er vildt betaget af ham – både udseende og sind.

Håber, du har det godt – og vi skrives ved.

KH
Rikke og familie

Sigurd 10 uger.
Hej Jeanette, 

Lige en lille påskehilsen her fra os i Randers.

Alt går i det store hele, som det skal med os og Sigurd. Han er rigtig hurtig til at lære nye ting, lystrer på sit navn og er god til at finde ud af, hvad der er forbudt og hvad der er tilladt som hund 😉 Men man er jo stadigvæk hvalp, så der skal naturligvis prøves nogle grænser af! Ud over det, så er han glad for at sove i hans bur og er god til at give lyd fra sig, når vi skal ud. Vi er også begyndt at gå små ture og satser på, snarest muligt, at kunne bevæge os ned på de grønne områder, der ligger nogle gader væk herfra for at lege og eventuelt møde andre hunde på vejen. Dog har vi allerede været igang med at lege med andre hunde, hvilket er gået over al forventning – de to store F1 labradore var dog en anelse reserverede i starten 😉

Vi håber alt er vel i Ølgod!

Mange hilsener fra Sigurd, Eva og Bo

 
   
 

den 27.3.2012, Felix.
Kære Jeanette, 

Vil bare fortælle at Felix stortrives her i Laven 🙂 !!

Ole sov hos ham i bryggerset de første to nætter og siden har han uden protester sovet selv i bryggerset. Uden nogen former for uheld (bliver selvfølgelig lige luftet kl. 2).

Faktisk var det kun fredagaften der kom en lille tår, fordi far var for langsom til at få sko på :-)) Ellers ingen uheld overhovedet.
Indtil nu har han kun været i bryggerset (5 dage), men i morgen aften får han lov at komme ind i huset – fordi vi skal i sommerhus på lørdag og der vil han også få adgang til “hele” huset (der er ingen bryggers og huset er ikke så stort).

Felix er glad og tilfreds, spiser, leger og elsker at kæle.

Mormor har været og lufte ham ved frokosttid i går og i dag og hun er SÅ glad for sit nye barnebarn – der gerne vil sidde og kæle og nusse :-))

Så foreløbigt er alting fryd og gammen, men vi ringer fluks, hvis der bliver noget !!

Kh Lotte og alle drengene