Goldendoodles F1 sorte

Se mere om vores kommende kuld Goldendoodles under menu punkt “Hvalpe i vente” eller “Hvalpe lige nu
……………………………………………………………………………………………………………..

Vores første kuld Goldendoodles født i 2009:

På denne her side vil vi informere jer om vores egne Goldendoodles hvalpe og om de erfaringer vi får med denne nye race i årene fremover. Vi ved faktisk endnu ikke noget om hvordan denne nye race vil udvikle sig med hensyn til udseende, pels, størrelse og vægt, det må tiden vise os! Vi håber at alle vores Goldendoodles hvalpe ejere vi tilsende os div. informationer (via e-mail) om deres erfaringer med hvalpene, feks mental udvikling, fysisk udvikling, pelspleje mv + billeder.

Billeder og historier om vores goldendoodles hvalpe er indsendt af deres ejere:

……………………………………………………………………………………………………………..

Golden Retriever Floss og Toy Puddel Gismo’ hvalpe født 31.10.2013

Den 31.10.2015
Ella 2 år

Chilli 2 år

Den 2.2.2014, Sille (15 mdr)

Nyklippet

Nyklippet

Før klip

Sille før klip.
Vi var ovre hos jer i januar for et år siden og hente Sille (lilla) Goldendoodle Mini/mellem og vi har det alle fortsat godt. Vi har fået en skøn hund som er blevet lige som vi havde ønsket.

August 2014
Ludvig 9 mdr, 13 kg, 48 cm.

Den 20.6.2014
Ella, næsten 8 mdr

Smukke Ella

Maj 2014…Skipper 6,5 mdr.

Skipper er skibshund. Han er sort med tan aftegn.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Disse Goldendoodle hvalpe er født den 21.11.2009 og de er fra vores første kuld Goldendoodle. Deres forældre er mor Tikka som er en normal størrelse Golden Retriever på ca 33 kg og Far Snuppie som er en Toy Puddel på 3 kg. Se mere om dette kuld under menu punkt “Tidligere hvalpekuld“.

Magnum

 
 
 

Hej Jeanette
“Magnum” klarer sig forrygende godt og ligegyldigt hvem vi møder svømmer de helt hen over ham.(av for den, han får det hårdt når han bliver større). Han virker eftertænksom og kan bruge lang tid på at ”tænke” over en ny fært. Det tog 10 min. Fra han lugtede en ræv første gang, til han overhovedet flyttede sig. Han var simpelthen nødt til at sætte sig ned og vejre og vurdere denne nye spændende fært. (sjovt kl. 3 om natten når man er ude for at få ham til at tisse) L Når han har haft ro til at vurdere en ny situation kaster han sig gerne ud i nye oplevelser med en næsten total frygtløshed og tillid. Han har en rigtig dejlig karakter. Han elsker børn og nye mennesker.

Den bedste ven er en jævnaldrende bernasenne tæve som han elsker at lege med. (hun vejer 12,5 kg så det er sjovt)

Han vejer 5200 pr. 21/2 og spiser ca. 350 gram foder om dagen. Pelsen er uforandret og gror en lille smule. Men virker langsomtvoksende.

Venlig hilsen Mickey

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Hej igen (24.3.10)

Vi er begyndt på hundeskole, hvor hund – og fører – klarer sig rimeligt.
Han kan “sitte” og kommer nogenlunde når der bliver kaldt. Dog forudsat at vi er interessante nok.
Nej – er også begyndt at give mening, specielt fordi der kan falde ros og guf af, når man holder op med at gøre ”nej-et”.

Vi bliver stadig stoppet af stort set alle de hundeejere vi møder i skoven, der må vide mere om hvad han er for en og “ih, hvor er han sød”, “det bliver sjovt at se hvordan han kommer til at bliver som voksen”

Temperaments mæssigt er han stadig en succes. Mild og aligevel bestemt. Og med en blind tillid til at alle andre mennesker og hunde falder for ham (hvad de stort set også gør)

Så når vi ser bort fra hvor mange kilo mudder-tøvejrssjap-snavs-ting han kan gøre til en del af sig selv – så er han en stor succes.

En af de ting vi oplever med Magnum, som vi aldrig har set hos nogle af vores andre hunde, er hans morgen ritual. Her er der ikke noget med at vågne og så løbe ud og lege. Næ, nej. Der skal gabes, strækkes, stoppes, knirke og så lige en kæl mere før han kommer på benene.

Og når han så har fundet ud af at de fire poter er til at stå på, så skal han lige finde ud af om de også kan bruges til at gå med. Hvorefter han starter forfra med gabe, strække, stoppe op, knirke og kæles med.

På den tid, er det lige før man selv har mest lyst til at hoppe tilbage i ”kurven”.

Hyg og hejsa, vi skrives ved om en måned. Mickey. Ps. Bare til din information har det norske tronfølgepar fået en labradoodle.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Hej jeanette

Han har tabt alle sine hjørnetænder og har fået nye til erstatning. Han har også skiftet nogle af de andre tænder. Vi har klippet ansigt, bagdel og poter, mest for at holde ham nogenlunde ren. Og nu overvejer vi om der skal en hel klipning til. Hans pels er stadig meget blød og lækker og ikke så svær at holde, hvis han bliver børstet hver dag.

Omkring temperament oplever vi ikke nogle væsentlige forandringer. Mild men bestemt. Han har været rimelig til at opdrage v.hj.a. guffer og konsekvens, men der er stadig et stykke endnu. Men det skal også siges at han er en af de hunde vi har haft, som foreløbigt er nemmest at træne. Han elsker at ligge udenfor, hvor han har regelmæssige kontroverser med den krage som holder til hos os. Den driller ham ved at sidde på jorden et par meter foran ham og ”kra-kra”. Når så Magnum løber hen for at fange den, letter den op på plankeværket og lyder fuldstændig som om den griner af ham. Til Magnums store fortrydelse. Man Magnum er stadig en meget stille hund. Han gør kun lidt – selv om kragen fortjener et ordentligt fur.

Hunde hilsen til jer alle.

Mickey Melskens

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………

18.5.2010
Hej Jeanette

Han vejer nu 10,6 kg. Og spiser omkring 650 gram om dagen. Han får bl.a. barf foder (Rå kød mv.) som han er meget begejstret for.
Vi har klippet ham, hvilket han opfattede som en skæbne værre end døden. Specielt at bliver klippet i ansigtet. Men hund og jeg overlevede og han virker ganske tilfreds med sit nye look.

Han er begyndt at lette ben og synes selv han er en stor hanhund. Selvom han er en del mindre end sine legekammerater. Den største fornøjelse, når han ikke leger med andre hunde, er en åben græsmark med musehuller, mosegrisehuller og rigtigt mange spændende dufte. Lykken er at grave et hul man kan blive helt væk i. Dernæst sættes der i rask trav mod de største og mest rådne vandhuller der findes.
Der er ikke meget by-hund over ham.

Siden vi skrev sidst lykkedes det for ham at fange en and, hvor han desværre rev vingen så meget i stykker ved skulderleddet, at jeg måtte aflive den.

Men alle i familien er glade for ham og han har valgt vores datter Anna som sin bedste ven.

Jeg vedhæfter et par billeder, der også viser at han kan nyde en morfar med far.

Venlig hilsen Mickey Melskens

 
 
 
 
 

21.juni 2010

Davs igen alle sammen

Magnum vejer nu 12,7 kg.
Han spiser stadig omkring 6-700 gram om dagen.

Vi vurderer at han er blevet kønsmoden – om ikke andet så ud fra hans reaktion på tæver eller andre hunde, der dufter spændende.
Vi har oplever fortsat at han har en skønt temperament, og der er ikke indtrådt forandringer i takt med kønsmodningen.

Til gængæld lader det til at teenagere får problemer med hørelsen.

Han udvider løbende sit området og der har været situationer hvor han har valgt at gå sine egne veje. Det er dog aldrig længere tid end 5-7 minutter, hvorefter han kommer tilbage til os.

Jeg vedhæfter et billede, hvor han står på toppen af de store brændestakke vi har i skoven. Man kan ikke se det på billedet, men de er ca. 4 meter høje.1Og det illustrerer tydeligt et af hans karaktertræk – han er ikke bange for noget som helst.

Vi ønsker jer alle en god sommer.

Venlig hilsen

Mickey Melskens

 

 

Thor

 

Thor (gul) 11 uger. Mads, Thor, Luna til deres eget lille hvalpetræf på Sjælland den 21.3.2010

Vi har lige vedhæftet et par stemningsbilleder fra vores træf i går eftermiddags – det var bare så dejligt at se Luna, Mads og Thor sammen i går, de tonsede rundt i ca. 2½ timer og havde det bare skønt. ”mødregruppen” blev enige om, at vi også syntes det var rigtig hyggeligt, så vi har aftalt at mødes igen.

Vi er alle enige om, at de bare har et dejligt mildt og venligt væsen og vi har alle oplevet, hvordan andre folk også bare synes de er skønne og vi får mange spørgsmål omkring racen og hvor vi har købt dem.

Vi vedhæfter også lige et par billeder af Thor i færd med at finde sit tov under en spand. – Han elsker at blive udfordret i at finde sit legetøj gemt i enten et afsavet nedløbsrør eller under en spand.

 
 

Thor 17 uger. Thor løser problemer…han finder sit gemte legetøj.

Dygtig!!!


 

Hej Jeanette, den 21.5.2010

Hermed en lille hilsen fra Thor & hans familie i Ålsgårde.

Thor er nu oppe på en vægt der hedder 13 kg – han spiser stort set den samme mængde mad som sidst angivet.

Thor er en utrolig dejlig glad hund med masser af positivt livsmod og mange mottoer – bl.a.: ”Intet er umuligt” & ”Jeg hjælper gerne med ALT” & ”Jeg taler og klappes gerne af ALLE” – og sådan kunne vi blive ved…

Han er meget adræt og ville egne sig godt til agility. Han elsker at spille bold og det med både store og små bolde.

Han er total vild med vand og går helt i selvsving af bare lutter livsglæde, når vi går en tur på stranden. Han finder f.eks. noget tang på land som han tager i munden for at kaste det op i luften for herefter selv at hoppe op i luften og forsøge at gribe det igen med sine forpoter.

Det er ren livsglæde at være i selskab med Thor.

Med venlig hilsen
Jette & Henrik Pedersen


 

Den 22.7.2010 Thor 8 mdr og 14 kg. “Før og efter klip”

 
 

Den 30. Maj 2010 var “De 3 Sjælandske doodles” samlet i Tisvildleje hos Fam. Rolf pedersen. Jette
Pedersen sendte stemningsbilleder.

 
 
 
 
 

De 3 doodler på Sjælland har lavet deres egen lille “hvalpe-træf-klub”,vi er faktisk ret misundelige.

Hundene ser ud til at hygge sig og der blev vist leget meget trods det kedelige vejr.

Jette oplyser at omgivelserne også var imponerende trods det kedelige vejr.

Doodle-gruppen skal mødes igen efter sommerferien.


 September 2010

Der ses Thor i sin cykelanhænger, som han bruger når han skal med familien i skoven. han er jo endnu for ung til selv at løbe ved siden af
cyklen. 

 
 
 
 

 Luna

Hej Jeanette! 23.8.2010

Som lovet vender jeg tilbage med lidt info omkring Luna.
Hun holder vægten fra sidste måned, er 40 cm høj. Pelsen har ændret sig til brune og grå nuancer-med enkelte helt lyse hår-også stadig sort, især på
halen og hovedet.Jeg klipper hende selv – du kan jo bedømme resultatet på billederne!

Luna har også været i løbetid-faktisk samtidig med Choice. Det gav ikke de store problemer, måske var hun lidt roligere end normalt.
Efterfølgende har hun haft en forkærlighed for en aktivitetsbold, som hun render lidt pibende omkring med. Måske det kunne have noget med løbetiden at gøre?

Hun har ikke været i bad hele sommeren, da hun har fået sin daglige svømmetur i Øresund.

Hun er stadig dejlig og til megen glæde i familien.

Hilsen Lena og Luna

 
 

Tikka

 
Tikka (Rød) bor hos fam. Jensen i Give. 9 uger
 
 
Tikka 10 uger
 
 
Tikka er 5 mdr og er pelsen er blevet klippet lidt.
 
 
Tikka 5 mdr og 8,7 kg
 
 
 
 
22.7.2010 Tikka 8 mdr. og 11,6 kg.
 
 
 
 

Så er vores hunde blevet 10 måneder. Tikka vejer nu 13,2 kg og vi har lige været ved frisøren i dag. Hendes pels var gået helt i filt. Her får du billeder før og efter.Hej Jeanette, september 2010

Mvh
Familien Jensen
Give

 
 
 
 
 
 

 

Choice 

 
Choice (Lyslilla) vores egen hund, som bliver boende her hjemme. 10 uger.
 
 
Choice 10 uger.
 
 
Choice 15 uger.
 
 
Choice 17 uger.
 
 
Choice 17 uger
 
Choice 17 uger
 
 
Her ses Choice sammen med FARMAND Snuppie. Choice er 17 uger og
vejer 7 kg, far Snuppie vejer 3 kg.
 
Far Snuppie er en dejlig fjolle frederik og han leger gerne med de store
unghunde.
 
Chioce er en glad og imødekommende pige, hun har selvtillid overfor
andre hunde og nye oplevelser og er tilpas blød i væsnet så man kan
let opdrage på hende.
 
 
Choice bor udendørs her hos os, hun kan selvfølgelig gå ind i et opvarmet
hus og selvom hun er ude i vejr og vind har vi endnu ikke haft hende i bad
og hendes pels er stadig lækker, vi giver dog vores hunde en del fiskeolie
som helt sikkert hjælper til at holde pelsen sund.
 
 
Choice 17 uger, ubørstet
 
 
Jeg synes Choices pels er nem at holde, jeg har endnu ikke
vasket hende selvom hun bor udendørs. Hendes pels er nem
at rede igennem og den filter pt. ikke som en puddel pels gør.
Hun er kun blevet børstet i alt 3 gange pt. Jeg har endnu ikke
klippet i hendes pels, kun numsen holdes fri og hun har ingen
hår inde i ørene, man skal dog huske at klippe neglene.
Hendes pels vokser stille og roligt i længden, den er super lækker,
kraftig, meget blød og den har naturlige store bløde krøller,
her på billederne hvor hun er 5 mdr. har jeg dog lige børstet
hende og så er der ikke så mange bølger i pelsen.
 
 
Choice nybørstet, 5 mdr.
 
“Altså vi syntes at vores Choice er utrolig smuk, hvad syntes I??”
 
Hendes væsen er også smukt, hun er bla. klog, kærlig og blid.
 
 
Choice elsker at lege med alle de små hundehvalpe
 
Choice med “naturlig hårstil”….ubørstet 5.5.2010

Den 17.5.2010

Pels pleje….
Jeg har prøvet kun at børste Choice en´gang hver måned. Hun har flere gange i løbet af denne månede været helt gennemblødt af regnvand, hvilket hos pudlerne betyder filter…men ikke hos Choice. Jeg bruger først en “karde” til at børste pelsen igennem, og så bruger jeg en kam til at rede igennem og tjekke pelsen for evt. filterknuder, der har pt. ikke været nogle knuder. Hele børstningen tager under 5 min. og jeg får lidt døde hår med, lige som man gør på pudlerne. Jeg må sige at Chioses pels er super nem at holde. Hun har endnu ikke været i bad. Det er jo en smags sag om man bedst kan lide dem med vild natur pels eller ny børstet eller kilppet. Vores besøgende syntes Choice er vild charmerende med natur pelsen, men de ville nok også syntes hun var smuk med nybørstet pels.


 Den 5.6.2010
Vi har haft besøg af søster “Tikka” idag. Det var sjov at se de to søskende sammen, de lignede jo hinanden på alle måeder, men der var også lidt forskel på deres udseende. De vejer ca det samme og ca lige høje, men Tikka er generalt lidt mere lang, både i kroppen, ansigtet og i pelsen og hun har lidt brunt skæg. Choice er mere tæt og virker tungere i krop og pels. Tikka gjore endvidere alt hvad søster Choice gjorde, Choice følte sig også rigtig stor idag nu da der endelig var en der viste hende respekt, Choice er jo ellers altid den lille herude pga hendes størrelse.
 
 
Hvad..er hvem?
 
 
Tikka til venstre og Choice til højre.
 
 
Choice og Tikka
 
 
Choice og Tikka
 
 

 Den 21.6.2010 (7 mdr.)
 
 
Choice 7 mdr, ubørstet.
 
Choice 7 mdr, ubørstet.
 
 
Choice 7 mdr. , Ny børstet…5 min. arbejde.
 
 
Choice 7 mdr. , Ny børstet…5 min. arbejde.
 

(7 mdr. og 10 kg.)
Jo hun er en krammebamse, syntes de 3 piger på 10 år.Man kan
slet ikke lade være med at kramme hende og Choice elsker at blive krammet.
Pelsen er jo også bamse-blød, selvom hun endnu aldrig har været i bad
og hun kun bliver børstet en gang i måneden, det tagerkun ca 5 minutter.


 Den 11.8.2010
Choice er nu gået i løbetid for første gang, hun er jo 8 mdr og 20 dage og det er en meget normal alder at komme i løbetid i, for en hund i den størrelse. Nu skal vi så bare passe rigtig god på hende ca. de næste 30 dage. Hunde kan normalt blive gravide ca. mellem 7 og 21 dagen fra første blødningsdag…hvis man altså opdager den første dag. Vi tager ingen chancer og holder hende fra hannerne fra 1 til 30 dag!! Husk at hanhunde kan finde på at hoppe ind i jeres haver og de ellers så lydige tæver kan finde på at blive døve i deres høj-løbetidsdage.

 Den 11.1.2011
Nye billeder + ny info vedr. hofter og albuer…

Choice er nu 14 mdr. og stadig lige dejlig. Hun trives fint udendørs i al slags vejr sammen med vores mange andre hunde i de stor hundegårde, men hun elsker også og være indendørs og hygge i sofaen. Hun er livlig og super social med alle hunde når hun er udenfor og lige så rolig og afslappet er hun indendørs.
Hun har iøvrigt for nyligt været i bad for første gang i sit liv, det accepteret hun fint. Hendes pels har altså være helt okay at holde selv om hun ikke har været badet tidligere, vi børster hende igennem ca hver 4 uge. Hvis hun skulle være “indehund” på fuld tid ville vi nok børste hende hver uge, da hendes pels ville blive mere uglet af al den nussen.
Vi har fået røntgenfotograferet Choice´s hofter og albuer den 11.1.2011, det var 100% i orden (HD-A og AA-0). Man bør altid røntgenundersøge hofter og albuer på sin hund inden den bruges i avl. Vi forventer at parre Choice med en puddel engang hen på efteråret når hun kommer i sin 3 løbetid og er over 18 mdr.

 
 
 
 

Den 29.7.2011
I dag er Choice blevet rigtig klippet for første gang. Vi har redt en del hår af hende i løbet af de sidste 4-6 uger og hun var blevet lidt ujevn i pelsen, så vi valgte at klippe hende i en længde på ca 5 cm over hele kroppen. Jeg klippede hende selv og har vel klippet ca 5 cm af hende.

 
 
 
 
 
 
Choice er nok en af de mindste doodler vi har lavet pt.
Hun vejer ca 11 kg og er ca 40 cm høj og kan nemt ligge i ens favn.
 

 Mads

 
Mads (Grøn) bor hos fam. Pedersen i Tisvilleje. Mads 8 uger
 
 
Mads 8 uger.
 
 
Thor…Luna…Mads den 21.3.2010 (17 uger)
 
 
Mads 4 mdr.

Klipning af Mads
Brugte en saks med runde “spidser” (Potesaks) samt en udtynder saks.
Jeg klippede Mads 1. gang da han var 4 mdr. og det var meget nemmer end jeg troede. Efter en god gå tur, hvor Mads begynder og vil finde ro for en lur, lagde jeg ham på en håndklæde og begyndte og klippe..
Startet med at klippe kroppen, jeg kørte langemand og pegefinger gennem pelsen og klippede alt håret af som var over fingerne, vente og drejede Mads som nu var faldet i søvn af alt det nusseri, klippede kanterne rundt om ørene og poterne samt halen, hovedet er lidt sværer fordi det let kan se lidt “hakket” ud, dette rettede jeg ud med en udtynder saks.
Pelsen blev super blød og lækker af det.

Kærlig hilsen

Tine (Mads) Goldendoddle


 Hej Jeanette, 24.5. 2010
Tid til lidt nye data om Mads.
Vi synes at Mads er blevet en rigtig flot hund, han er harmonisk at se på, har fået et rigtigt flot bredt hovedet (Golden retriever). Han har et fantastisk sind vil dog nok ikke egne sig til vagthund, han bliver helt bekymret når hans “broder” (rughåret gravhund) begynder at gø om aften.
Hans vægt i dag 6 ½ mdr. gammel 15 kg og er ca. 45 cm høj. Han er bestemt ikke noget grovæder og spiser aldrig sin mad helt op.

Februar 2011
….Mads er stadig den bedste. Han skal have en “lille”- søster/bror til efteråret, en goldendoodle selvfølgelig. Han vejer pt. 18 kg og er super slank.

Mads 1,5 år. Lidt klippet, flot fyr ikk´?!


 Emma

Den 19.9.2014 Emma 4,5 år

Hej Jeanette. 24.8.2010
Endelig en lille hilsen fra Emma. Emma er en rigtig dejlig familie hund, hun elsker at være det naturlige midtpunkt i familien, og hun skal nok sørge for at blive det. hun er en glad hund, der tror at alle vi møder på hendes vej elsker hende, og største parten falder også ret hurtigt for hende.

Hun er dygtig og lærenem. Og meget “lærer-ivrig” Vi går til hundetræning med hende og hun ÆLSKER det. uden at prale alt for meget, så er hun nok den bedste på holdet. Synes hun klare sig fint som byhund, dog med egen have.

Jeg har læst det igennem som de andre doodle-ejer har skrevet, og kan genkende Emma i det meste, hende morgen-og aften-ritualer er for vidrekomne, hendes næse er Utrolig fin, Og så er hun motorisk som en cirkus akrobat, der kan få hele familien til at grine. Emma har været i løbetid, det klarede hun næsten selv, der var ikke meget rengøring efter hende. Dog opførte hun sig som en teenager i næsten 4 uger Hendes pels har forandret sig lidt efter løbetiden, det er som om hun får flere knuder i pelsen. (Det er dog blot fordi hun “fælder” som en doodle! hilsen Jeanette)

Vi sender lidt billeder med af vores lille øjesten

 
 
Januar
 
 
Februar
 
 
Marts
 
 
April
 
 
Maj
 
 
Juni
 
 
Juli
 
 
August

 Stamtræ for dette kuld:


 Pels

Hvalpene er nu blevet 9 måneder og de har nået en alder hvor andre hunderacer begynder at skifte pels for første gang.
Altså almindelige fældende hunde skifter pels første gang mellem 8-10 mdr alderen. Jeg (Jeantte) oplever at min hund Choice begynder at skifte pels, dog ikke ved at smide hårene som en Golden Retriever altså hvor man normal vis dagligt vil have huset fyldt med hår. Hos Choice kan jeg blot mærke at der kommer mange flere døde hår af når jeg børster hende en gang i måneden, jeg burde nok børste hende et par gange i ugen i en måneds tid fremover. Pga af de døde/løse hår i pelsen, danner hun nu også en del mere filterknuder end hun har gjort tidligere, dog ikke mere end at de kan redes ud på kort tid. De døde hår mister iøvrigt også deres farve, dvs de bliver bleget i solen nu når de ikke rigtig har ved længere.
Jeg har også valgt at klippe et par cm af Choices pels der hvor pelsen var hvalpe-tynd og slidt. Håret over øjenene er også blevet klippet, så hun bedre kan orientere sig.

Umidelbart ser det ud til (på billederne) at min Choice har mere krøllet pels end de andre hvalpe, hendes pels er vist heller ikke helt så lang som de andre…se hårlængden på ørene. Men måske er det bare fordi at jeg ikke tørre eller børster Choice hver gang hun har været ude at lege i regnvejret, pudler krøller også meget når de bliver våde. Men vi kunne ikke se forskel på hvalpenes pels da de var 8 uger.
Vedr. pels-farve. Når man avler på hunde der har andre farver i sine gener end bare sort, altså Far Snuppi er jo brun, så bliver hvalpene ikke helt farve stabile, dvs det er ikke sikkert at de forbliver kul-sorte, de får ofte et brunligt skær mv.
Mon de andre søskende fælder anderledes???

5 af hvalpeejerne har fortalt at deres hundene IKKE fælder, men man kan evt. rede lidt hår af, vi mangler dog svar fra 3 hvalpeejere.


 Øre

Husk at holde øje med om goldendoodlenes øregange har meget hårvækst, for så skal man sørge for at holde øregangen fri for hår, dvs at man evt bør fjerne de hår der vokser i den ydre øregangs, måske skal i få dyrlægen eller en anden hundekyndig person til at vise jer hvordag man gør det. Hundene syntes måske det er en lidt underlig følelse i begyndelsen, men de skal vænne sig til det for eller kan øret ikke få luft og de vil endvidere danne for meget ørevoks og få dårlige øre som er meget smertefuldt. De fleste pudler skal have hjælp til at holde øregangene fri for store hårmængder, golden retrieverne har ikke disse problemer, min goldendoodle “Choice” har ikke hår af betydning i øregangen.


 Vægt

Vægt udvikling hos vores første kuld goldendoodles født 21.11.2009.

Mor Tikka er en Golden retriever på kg 33 og 58 cm og far Snuppie er en Toy puddel på 3 kg og 27 cm.

Vi sender lige en sms til ejerne hver den 21 i måneden!

Vægtudviklings-skemaet er dog kun en ca. retnings line, da ikke alle hunde har samme appetit og derfor ikke udvikler sig helt ensarted.

Vores Choice: Når jeg skriver feks. 5100/350g betyder det at hvalpen vejder 5,1 kg og spiser ca 350 gram dagligt. Husk at vores Choice bor udenfor og har mange legekammerater hver dag og derfor forbrænder mere energi end jeres hunde, men hun får nok også mere muskulatur end de fleste af jeres hunde da hun spiser rigtig godt pga konkurencen om mad og fordi hun motionere sig helt naturligt med hende hundevenner .

***Ps. Mads blev passet her hos os i 9 dage (11-19-feb.) og tog 1,5 kg på, som sagt spiser vores hunde her ude rigtig godt bla pga konkurencen.

21.3.2010
…Nååå de vokser altså ikke så hurtigt som almindelige Golden Retrievere gør, se Kassie vores ægte Golden Retriever tæve vejer idag over 13 kilo og Chioce vores Goldendoodle på samme alder vejer kun 7 kg og de spiser faktisk ca det samme….mon det betyder at disse Goldendoodles kun får en ca 55% størrelse i forhold til en alm Golden Retriever, altså voksen vægt på ca 18-25 kg og tilsvarende højde ??!! Det må tiden jo vise.

25.9.2010
Små hunde racer udvikler sig fysisk hurtigere en store racer. Så vores små doodler bliver altså hurtigere færdige med at vokse end feks en alm. golden retriever. Som man kan se i skemaet neden under så bliver hvalpene nok ikke mere end 11 til 20 kg som fuldvoksne og en højde mellem 40-50 cm. Et ret svingende resultat syntes jeg, specielt når man ser på deres ret jævne fødselsvægt.

Februar 2011:
Choice vejer 10,5 kg og Mads vejer 18 kg. Begge meget slanke.

Vores golden Retriever tæve “Kassie” der er lige gammel med vores Goldendoodle hvalpe vejer den 21.3.2010 13,3 kilo, og er slank!! og Kassis bror vejer 16 kg. Kassie vejer den 21.4 …16.2 kg.
Den 21.9.2010 vejede vores Choice 10,1 kg og vores Golden Retriever han Zivago på helt samme alder vejede 40 kg. Så selv den største goldendoodle han Mads på 17,1 er ikke stor!