Goldendoodles F1 “lyse og gyldne”

Se mere om vores kommende kuld Goldendoodles under menu punkt “Hvalpe i vente” eller “Hvalpe lige nu

Denne side indeholder billeder og historier om vores “lyse og gyldne” Goldendoodles fra vores tidligere kuld, alt matriale er tilsendt os af hvalpenes ejere. (Gerne billeder og en lille historie som i sender til min mail Hunde@specialdogs.dk, HUSK at skriv fra hvilket kuld jeres hvalp kommer!!)

De ældste kuld er nederst på siden….der er ofte opdateringer over hele siden.

Der er på facebook en gruppe der hedder ” Doodler-Sjælland”  med masser af skønne og sjov billeder. På fb kan man også aftale evt træf div. steder 🙂

Fam. Håkonson vil gerne kontaktes af andre doodle ejere i Århus og omegn så i kan lave “doodle-træf” v/Århus, mail adr.: katharinakh@hotmail.com.

……………………………………………………………………………………………………………………………

Golden Retriever Donna og Toy Puddel Persy’s mini/mellem Goldendoodles født den 5.9.2011.

Den 27.6.2013
Hej Jeanette,

Du skal have tak for endnu et godt og hyggeligt hvalpetræf, og tak til Julie for at hun endnu en gang vil bage en rigtig god kage til os.

Jeg har vedlagt et par billeder af den forårsglade Flicka i sommerhuset, (hvalp af Donna og Persy sep. 2011), men også et par billeder hvor hun var oppe hos mig i min nye lejlighed, hvor man desværre ikke må have hund. Jeg havde dog heldigvis fået lov af bestyrelsen til at passe hende i et par dage, hvilket var totalt ”søskende” hygge, men her oplevede jeg også hvilke mærkelige måde Flicka kunne ligge på, ligesom hendes søster Bella.J

Mvh. Den slemme storesøster Camilla, som nu er flyttet hjemmefra.J

Den 29.4.2013, Flicka
Nyklippet Flicka
 
 
 

Den 17.2.2013

Kære Special-Dogs / Jeanette

Har ikke været for flink til at skrive til Jer eller sende Jer billeder, men det er os der bor i Børkop og har Bella fra september 2011 J

Vi er stadig fuldstændigt forelskede i hende alle mand og kunne slet ikke forestille os en hverdag uden hende, hun er SÅ fantastisk J Børnene er blevet helt ekstremt glade for hende, og hun elsker at lege og putte med dem, det er så dejligt. Hun er en nem og glad hund, der både kan lide at FRÆSE rundt med ekstrem høj fart, og kan lide at putte og hygge i sofaen i timevis J

En anden ting med hende er, at hun kan ligge, som om hun var faldet og havde brækket ryggen flere steder.. første gang jeg tog hende i det, troede jeg hun var kommet til skade, men hun vågnede med et ryk da jeg pirkede til hende, og jeg blev endnu mere forskrækket, fordi jeg troede at hun var kommet til skade.. og så lå hun bare og sov!

Jeg har vedhæftet flere billeder af “Broken Bella” som vi har grint meget af – dér kan man bestemt se, at hun er af stedet “Special Dogs” !!!!!!! Haha J J

Har også vedhæftet flere andre billeder, af vapset Bella og af nyklippet Bella – hun er bare skøn – igen, mange, mange TAK for hende! J

Hilsner fra Familien Hjorth i Børkop
Den 28.8.2012 Bille beretning

(Jeanette skriver; ADVARSEL UHYGGELIGE BILLEDER, hun ligner da et trafikuheld 😉 For filan hvor er hun mobil, måske hybermobil.
Ellers er hun jo bare en smuk og nuser hund…og lidt uhyggelig )


Det er da uhyggeligt …

Bella hænger ud…..

Nyklippet Bella
 

 

Kære Jeanette

Her en hilsen fra de lykkelige ejer af superhunden Bille! Det går rigtig godt med hende og hun vejer nu 11,2 kg og måler fra gulv til ryg 43 cm, jeg tror ikke hun bliver større  Hun er netop i gang med sin første løbetid, vi kunne ikke forstå hvor den blev af, og en dag vendte jeg hende om for at klippe hende lidt, og så kunne jeg se at hun faktisk var i gang med løbetiden, hun er så dygtig til at holde sig ren, at jeg ikke tror vi havde opdaget det, hvis ikke jeg havde kigget så tæt på, ingen blod nogen steder i huset. Eneste tegn på at hun er i løbetid, er at hun reagere lidt mere på lyde udefra, ellers er hun bare sit skønne jeg hele tiden.

Vi har bestilt tid til at hun kan blive steriliseret, samtidig med at vi har en uges ferie til at passe godt på hende. Selvom hun klarer sig løbetid uden problemer, så savner vi meget at kunne besøge hundelegepladsen med hende, og når vi nu ikke skal have hvalpe, synes vi det er den rigtige beslutning.

Hun har været en tur i sommerhus med hele familien og det nød hun big time, vi boede lige ned til vandet, og selvom hun ikke hoppede direkte ud i bølgerne, var hun meget interesseret i specielt havskummet og tangen, skønt at opleve hendes i den slags natur – eneste minus ved ferien var, at området havde vandvittige mange skovflåter, så i alt måtte vi pille ca. 100 af hende, og det var altså ikke sjovt. Hun reagere også på nogle af dem som havde sat sig over hendes øje, så det hævede op, dumme små dyr, hjemme igen blev hun klippet helt kort og fik loppe/flåt kur, og så var hun fit for fight igen!

Bille lærte i sommerhuset at sove uden sit nat bur, så det har vi forsat med herhjemme, og givet buret til nogle venner med en lille hvalp, hun sover nu i sin kurv i vores soveværelse, og der bliver hun til vi står op, ligesom med buret 

Jeg har fået nyt arbejde, og Bille skulle lære at være alene hjemme mellem 4-7 timer i dagstimerne, vi har jo fra starten trænet alene tid, men var alligevel lidt spændt på hendes reaktion, nu det blev mere struktureret – men igen, verdens nemmeste hund, hun har ingen reaktion haft, hun har vores køkken alrum som alene rum, og der er børnegitter på ud til resten af lejligheden og der trives hun ganske fint. Hun siger ingenting når vi går, ødelægger aldrig noget, og vi kan sagtens efterlade spændende poser osv. uden hun går i dem, hun tuller bare rundt med hendes legetøj og sover resten af tiden, hun har desuden været renlig fra vi hentede hende hos dig!

Hun er sådan en lækker og kvik hund, sød og altid i godt humør og hun ved godt hvordan tingene hænger sammen, hun ved præcis hvem der gider lege vildt, hvem man bliver nusset af, hvilken seng hun må hoppe op i, og på vores aftentur har hun fundet to gode gamle venner der giver hundekiks i vinduet til hende, og hun ved præcis hvor de bor – vi er så glade for hende alle sammen!

Men hensyn til hendes trækken, som har været det eneste rigtig store vi skulle kæmpe med, har vi fundet en god løsning der virker – vi træner med en HALTI, det virkede lige med det samme, nu går hun lige så fint ved siden af os, holder øje med os og følger os rundt, glæder mig til om det giver langtidsholdbare resultater.

Vi har denne omgang bestilt voksenfoder, som vi blander med resten af hendes hvalpefoder – det fungere fint, og hun blev glad for lidt ny smag, hun får stadig fiskeolie hver dag og vi har ingen problemer haft med hendes pels, den er lækker og tyk og hun fælder aldrig. Vi klipper hende rimelig kort, det klæder hende så godt.

Ikke mere fra os i denne omgang, nu glæder vi os til snart at kunne fejre hendes 1 års fødselsdag!

Kærlig hilsen Mia og Co.

 
 
 
 

Den 14.6.2012, Bella
Hej Jeanette
Hun bare faldet helt, helt på plads i vores familie, og er noget af det skønneste i hele verden! Skipper lige et par skøne billeder med

Hilsner fra Jette Hjorth & co. Fra Børkop

 

Hej kære Jeanette,

Forårshilsen fra Malmö – fra en glad strand-doodle!
Baluss er blevet en rigtig BAMSING, som man siger her i Sverige:-)
Hun elsker vand, tang og sand, der findes ikke bedre legeplads. Appetitten fejler ikke noget, Baluss er vild med at få lammeben en gang om ugen og vi har kun tre et halvt kilo tilbage af det hundefoder vi købte hos jer.
Pelsen er lang og blød, vi børster hende grundigt en gang om ugen og indtil videre fælder hun ikke. Vi har klippet hende lidt, så vi kan se hendes rare øjne, men ellers er vi vilde med det langhårede look!
Baluss klarer fint at være alene 3 timer om dagen, enkelte gange har hun været alene 6-7 timer og det er også gået fint.
På klassisk vis er hun blevet bedste ven med vores postbud, så gode venner er de, at posten idag tilbød at være hundepasser – utroligt så mange nye mennesker man kommer i kontakt med via sin hund!

Tak for dit gode råd om at vi skal huske at være ‘tydelige’ og bestemte, nu hvor Baluss blir større
– det hjalp omgående!

Vi har været på weekendtur til Dk, alt gik fint, Baluss er glad for sit bur og er dejligt nysgerrig – også når hun er i nye omgivelser. Vi får fortsat mange rosende og begejstrede ‘ih-er’ og ‘Åh-er’ når vi går tur herhjemme, mange spørger til racen. Måske er Baluss den første Doodle i Sverige?!

Der er ikke ret meget Baluss ikke kan li’….men støvsugeren er hun ikke ven med, men når den er stille er det ok at ligge ved siden af den og sove:-)

Hyggeligt at læse om Bille på Christianshavn, vi kan nikke genkendende til det med at trække i snoren…..nogle dage er det værre end andre. Er det bedste at have hende i en sele? Og måske en længere snor? Hvad anbefaler du?
Da vi læste mailen fra Bille og co. fik vi lyst til et Doodle-træf, kan vi evt. få en mail-adresse af dig?

På lørdag begynder vi på hvalpekursus, vi glæder os til at se Bamsingen (og os selv!!) på skolebænken:-)

Bedste hilsner
Anne

(Jeanette: Alle spørgsmål bliver naturligvis besvaret i mailen)

Jeanette:
Der er ret mange af de hundeejere vi kender der har det samme problem, hunden trækker i snoren, nogle hele tiden og andre bare når de bliver lidt for ivrige.
Jeg har min gode gamle måde at gøre det på, jeg acceptere ikke det mindste vægt i snoren, hunden skal slet ikke røre snoren. Jeg bruger heller ikke snoren til at holde hunde, bremse den eller forhindre den i at gå væk fra mig, snoren er først og fremmest en sikkerhedssele som sikre at hunden ikke laven en fejl og bliver kørt ned eller ligende. Når hunde røre snoren, dvs snoren bliver lige eller udstrakt, ja så rykker snoren igen, håndt og evt flere hurtige hug i træk. Hunden bliver forskrækket og det er 100% meningen, hunden skal have respekt for linen/snoren, den skal vide at linen ikke finder sig i at man trækker det mindste i den eller bare gør den ustrækt. Jeg siger ikke noget når jeg laver det eller disse modryk. Ikke mange mennesker kan gøre dette, da de syntes det er synd at hunden bliver bange, evt giver et lille forskrækket pib eller dukker sig kort, jeg syntes ikke det er synd for jeg ved at hunden inden for meget kort tid, 3-4 dage, stopper 100% med trækkene fordi den får respekt for snoren. Jeg syntes det er synd for en hund at den skal trække i halsbånd eller seletøj hele livet og endvidere få tusinde af verbale irettesættelser fra deres ejer. Jeg får det overstået på få dage fordi jeg tør være lidt ond i en meget kort periode! Jeg har personligt aldrig oplevet en hund der har fået nakke/ryk problemer med min 3-4 dags behandling. Jeg oplever derimod hunde med skæv slidte led pga træk i sele og andre med øm hals af at trække i halsbånd dag ind og dag ud.
Hvis man vælger at bruge min onde metode skal man være meget meget konsekvent, ellers virker det ikke og så bliver hunden forvirret og vil skulle have onde ryk ofte i årene fremover og det kan helt sikkert give nakke problemer. Så vær 110% konsekvent ellers er det dyreplageri.

Alle vores hvalpe ejere kan altid helt gratis komme ud og få hjælp til denne øvelse eller til andre problemer som i bøvler med.
God fornøjelse, Jeanette.

 

 

 
 
 

Bille beretning 21.3.2012, 6,5 mdr.

Kære Jeanette, Specialdogs

En lille hilsen her fra Christianshavn hvor Bille og familie trives rigtig godt! Vi er stadig fuldstændig vilde med vores lille Bille, som jo så ikke er så lille mere, hun vejer 10,2 kg og måler 41 cm. Fra gulv til ryg. Hun har en vidunderlig pels, fælder ikke, jeg reder hende to gange om ugen, det tager ikke mere end 5 min og jeg kan rede en lille tot døde hår af hende hver gang, det er meget nem pelspleje indtil videre. Vi glæder os til at se om pelsen bliver ved med at være så lækker når hun dels skal igennem de store fældeperioder og når hun bliver voksen. Hun har prøvet at være i bad – kun med vand, en enkelt gang og kun fordi der sad skidt fast i pelsen som hun og jeg ikke selv kunne få af og så var bad den bedste løsning, ellers synes vi ikke hun har brug for det.

Vi var startet til hvalpetræning med hoppede fra igen, det var slet ikke sjovt, jeg brød mig ikke om trænings-metoderne, Bille skulle gætte sig til alt, det forstod hverken hun eller jeg en klap af, så nu træner vi bare selv med god hjælp fra dig!
Til gengæld kommer hun på hundelegeplads næsten hver dag, vi har fundet ud af at hver dag kl. 10 og 16, mødes en masse hunde og deres ejere et bestemt sted på volden, hvor hundene må løbe uden snor, det er mægtig sjovt og vi tager tit der op alle fem og Bille, så suser hun rundt blandt en masse skønne hunde, både hvalpe og voksne hunde og hygger sig, hun er mægtig god til at kommunikere med de andre hunde og god til at finde på lege, vi har hørt der skulle være en kæmpe stor Labradoodle fra Australien, den glæder vi os til at møde en dag 

Hun er stadig en meget mild hund, hun har en fantastisk evne til at tilpasse sig forskellige situationer, f.eks. ligger vores yngste dreng med feber i disse dage og så ved hun bare at der skal skrues ned for legeaktiviteterne og i stedet lægger hun sig ved hans side og blidt slikker han i ansigtet og så sover de sammen. Hun er nem at træne, en kvik hund må jeg sige og så utrolig sød at være sammen med, glad for alle hun møder på sin vej. Det eneste frøken Bille ikke lystre, er ikke at trække i snoren, nu er jeg begyndt at stoppe med det samme hun trækker og går så først når snoren er slap igen og roser, det kan vi få mange ture til at gå med, indimellem virker det som om hun er ved at forstå det, men det tager nok noget tid, men hun er blevet meget bedre til at holde øje med mig. De der hårde ryk er hun fuldstændig immun overfor, jo hun reagere på dem lige når det sker men de har ikke nogen langtidseffekt på hende og selvom jeg gjorde det ret så konsekvent. Når vi går ture hvor børnene holder hende får hun sele på, jeg træner kun med snor men synes hun er begyndt at hoste lidt når hun trækker.
Hun er 100 % renlig og har faktisk altid været det, nu kan der bare gå rigtig lang tid imellem hun tisser og det betyder at hun snildt kan være alene hjemme en 6-7 timer, det er hun ikke så tit, men når det sker, hygger hun sig fint med det, om natten kan hun holde sig i 9-10 timer uden problemer, hun vågner først når hun bliver vækket kl. 7  hun elsker stadig sit natbur og går selv derind hver aften.

Hun har stadig omkring 10 kg. tilbage af det foder vi købte med fra jer, hun spiser fint men er ikke et stort madøre, hun får sunde snack som tørret fisk og kød og vi glæder os meget til at børnenes farmor kommer med det hun har hentet hos jer, som regel er det ene af hendes to måltider et aktivitets måltid, hvor hun enten skal søge efter maden, eller få den ud af en flaske, vi glæder os meget til at se hvad hun siger til den store KONG bold vi har bestilt, jeg tror hun vil synes det er sjovt.
Jeg læste det stof du sendte mig omkring hunde og adfærd, rigtig spændende og jeg synes du burde overveje at skrive en bog!

Det var lidt for denne gang, vi takker igen for verdens bedste hund og for den bedste rådgivning fra din side, vi sætter meget stor pris på at vi må bruge din ekspertise!

For resten skal nogle af vores gode bekendte have hund fra jer til sommer, med samme far, så Bille skal jo faktisk have en lillebror i nærheden og det synes vi er dejligt 

Mange kærlige hilsner, Mia & Co.

Bille 6 mdr.
Bille 6 mdr.

 

Den 15.2.2012, Lucky (5 mdr)
Vi har haft besøg af Lucky et par dag her hos Specialdogs. Dejlig dreng, smuk, legesyg og rimlig rolig fyr. Han er pæn stor og skal nok ende på ca 16-18 kg og ca 45-48 cm i skulder højde.

Lucky 5 mdr.

Den 2.1.2012, Bille
Kære Jeanette og familie

I ønskes alle et godt nytår her fra Bille & Co. på Christianshavn, hun var ganske upåvirket af nytåret og sov fra den værste larm 🙂

Hun har det godt og trives fint i hendes omgivelser, hun tager godt på og vejer over 6 kg., hun er stadig lidt småspisende.

Hun er en cirkus-hund og elsker at lave tricks, hun er dygtig og lærenem og vi synes alle det er sjovt at træne og lege med hende, hun har også lært hjem-kaldelse og det er super fint for nu kan hun være uden snor når vi er på holmens store græsplæne, selvom der er bolde og børn i bevægelse kommer hun med det samme vi kalder hende hjem og sætter sig ved min side. Hun har også lært ikke at bide i snoren når vi går og det er skønt, hun går rigtig fint, skal dog indimellem huskes på ikke at trække!

Hun er mild og sød og har et fantastisk væsen, vi er meget forelsket i hende og synes hun er verdens bedste hund!
Hun klare fint at være alene hjemme, siger ikke noget til vi går og er renlig, jeg er imponeret over hvor hurtigt man kan gøre en hvalp renlig, hun er nem at aflæse når hun skal af med noget. Hun sover fint om natten og er glad for sit bur, om dagen sover hun i sin bløde kurv, på sofaen hvis vi er hjemme eller på det kolde gulv – det elsker hun 🙂 hun er glad for legetøj, specielt tørklæder kan hun lege med i lang tid.

De udfordringer vi oplever og arbejder med pt. er Bille og vores yngste søns (3,5 år) samspil, de kan godt misforstå hinanden, hvilket betyder hun indimellem hopper op af ham, specielt hvis han er i gang med at lege, hun bider ikke men har knurret af ham en eller to gange, så lige nu er det vores fokus og vi er meget opmærksomme på dette, dog er de to også de bedste venner og kan bruge meget tid på nusseri og kærlige slik, (der er altid en voksen ved siden af når de er i samme rum).
Jeg oplever at Bille gør hvis jeg laver noget hun ikke er vant til at se, f.eks. pudsede jeg vinduer i juleferien og det kunne kun slet ikke forstå og gøede helt vildt. Men du får nok en opringning når børnene er i skole og børnehave igen, så jeg kan få lidt mere af din kyndige vejledning 🙂

Hun skal vaccineres igen i morgen, første gang gik fint, hun er sund og rask – dog havde hun øjenbetændelse som hun fik dråber for, men det har ikke virket så det må dyrlægen kigge på igen.

Jeg har vedhæftet et par billeder fra nytårs-dag, så du kan se hvor stor hun er blevet.

Kærligst Familien Schweigler, Mia

(Jeanette: Skønt at det går så fint og jeg ved Mia er god til at ringe og få råd til at løse de problemer der kommer hen af vejen, sådan får man verdens bedste hund. Husk knurren er hunde sprog og er ikke altid alvorligt, men det er dog ikke ønskeligt uden for lege situationer, så ring til mig for hjælp. Husk at der ofte er “søvn-klumper” der sidder fast i hårene ved øjenkrogen, hver dag, det er ikke øjenbetændelse, øjenbetændelse er grøn/gul)
Ps. ovennævnte problemer er nu løst ved fælles hjælp og det var ikke svært eller tidskrævende!!

 

Bille

Den 27.11.2011, Bella
Hej Jeanette – lige en lille update her fra Børkop hvor Bella nu bor 🙂 Hun klarede som sagt turen hjem helt fint, blev lidt køresyg og spændt til sidst, men klarede det rigtigt fint 🙂 Hun er blevet glad for sit nye lille hus/hule, og har sovet inde i det i de to første nætter uden nogen som helst problemer 🙂 Hun er lidt mere frisk og fræk herhjemme nu på anden dagen, hvor hun i går var lidt mere stille og forsigtig, og søgte os meget.
Vi prøver at gå ud og lege og tisse rigtig tit, og det går fint – over al forventning 🙂
Sender lidt billeder med og igen – tak for dejlig, skøn, smuk og sød vapsebaby som vi er rigtig glad for, allesammen! 🙂
Hilsner fra os 5 i Børkop

Den 25.11.2011, Bille
Kære Jeanette
En skriftlig hilsen her fra skønne Christianshavn, det er jo ikke første gang du hører fra os siden vi hentede verdens dejligste Bille!

21 dage med Bille og vi er vilde med vores lille Bille! – men det er også hårdt arbejde at have fået en hvalp i huset, det indrømmer jeg gerne  og jeg er mere end taknemmelig for din direkte hotline til råd og vejledning når man som mig oplever ting der går ud over min hundeforstand!

Det er fantastisk at kunne ringe til dig og spørge om både små og store tanker, en mio. gange tak kære Jeanette, med dig på sidelinjen er vi kommet godt i gang med at udvikle os som hundefamilie og tilpasse Billes udvikling, så vi får stimuleret hende og prøver at forstå hvad hun fortæller os.

Nogle at de ting vi har talt om er følgende:

  • Må hun få rå fisk?
  • Hvad gør jeg når hun bider i snoren på tur? (dette kæmper vi stadig med!)
  • Hvorfor ligner hun mere en hoppebold end en hvalp når vi går tur sammen?
  • Hvad gør jeg når hun gør af marsvinet og når vi spiser, eller hun selv skal have mad?
  • Hvordan stopper jeg at hun kradser i sofaen uden at hun behøver at forlade den?
  • Hvordan lærer vi hende ikke at hoppe op eller nappe når hun er begyndt at ignorere vores ”bid” med hånden?
  • Hvordan får jeg hende mentalt stimuleret?

Nu kan jeg ikke beskrive alle dine gode råd her, men nogle af kodeordene har været, mental stimulering, hele tiden være et skridt foran hende og tage ansvar som hendes nye hunde-forældre!

Et nyt familiemedlem kræver tid, viden og tålmodighed og vi har lyst til det hele, men hvor er det dejligt at kunne bruge dig som vejleder 

Bille er en skøn lille finurlig hvalp med masser af charme, hun har fået mange venner her på Christianshavn, både dem på to og fire ben, alle synes som vi at hun er bedårende, hun har et dejligt sind og vi synes hun er meget lærenem, hun spiser fint, klare fint at være alene hjemme nogle timer hver dag, kan næsten tisse på kommando udenfor, kan sitte på kommando, er i fuld gang med at lære at hoppe op på taburet og derefter kravle under og sover nu igennem om natten 

Vi glæder os dog til hun bliver lidt større, men kun fordi hun stadig kan smutte gennem børnegitteret i vores køkken, så vi har været kreative og flyttet rundt på nogle ting for at holde hende inde når vi ikke er hjemme 

Det var alt for denne gang

Kh. Mia og Co.

Bille ca 12 uger.

Den 21.11.2011
Hejsan,
Her kommer Baluss!

Tak for sidst. Vi kom godt hjem til Malmö, men vi var meget trætte da vi nåede hjem.
Det var godt at blive sendt afsted med så mange informationer, dem har man brug for, men i forhold til fremtidige afleveringer vil vi tillade os at minde om, at der er grænser for hvor mange nye informationer et menneske kan ‘lagre’ ad gangen. Tre, næsten fire timer, er lang tid sidst på dagen 🙂 Kunne man ikke forestille sig aflevering om formiddagen istedet?

Tak til Julie for dejlig dejlig kaffe-servering! Var det noget med at vi kunne få en opskrift på doodle-kagen?

Ellers alt vel i det svenske. Appetitten er nu i top, Baluss spiser hundefoder med fiskeolie to gange om dagen og lammeben i weekenden!
Hun er alene hjemme ca. tre timer hver dag, er ikke tilfreds når vi går, men vi kan se at hun sover/hviler i sit bur mens vi er væk.
Om natten sover hun også fint i sit bur, genialt. I nat var hun for første gang ikke interesseret i at komme ud på tisse-tur.

Bliver i tvivl…var det i denne uge vi skulle give ormepiller?

På onsdag begynder vi på hvalpe-kursus, med fem andre hunde-ejere. Glæder os til at få tips til øvelser/lege. Hvis du, Jeanette, eller andre Doodle-ejere, har gode idéer til hvalpe-lege, så modtages de gerne:-)
Lige nu øver vi indkaldelse med Baluss og Selma, vores datter på 6, øver ’sit’ og ‘giv pote’. Og vi leger med to sokker, Baluss har den ene vi har den anden – og så skal vi bytte.

God mandag
Bedste hilsner
Anne og co.

PS Det vigtigste: Du har gjort et rigtigt godt grund-arbejde med hvalpene, Jeanette! Baluss har et dejligt væsen og alle som kommer her roser hende til skyerne 🙂

(Jeg, Jeanette, er lidt i tvivl om vi kan få kunderne til at holde helt fri den fredag vi skal udlevere, jeg vil da helt sikkert prøve at høre fremtidige kunder om de også mener det er bedre med undervisning fra kl 11.00 istedet for kl 14.00. Der er altid plads til ændringer/forbedringer! Vi laver på Annes opfordring en ny side om “hundeaktivering” hvor i alle sammen kan hjælpe hinanden til nye lege.)

Her er opskriften på Julies verdens bedste DOODLEKAGE.

500 gr gulerødder rives groft
300 g Farin
2 dl f.eks rapsolie
4 æg
275 g hvedemel
2 tske vaniljesukker
3 tske bagepulver
1/2 tske salt
2 tske st. kanel
evt. en knivspids nellike
100 gr rosiner (kan undlades)
50 gr. valnødder (el. nødder)

TÆND FOR OVNEN på 185 grader.

Gulerødderne rives ( ikke for fint)

Alle de tørre ting blandes.

Farin og olie piskes sammen med et æg ad gangen, til det er creamet. Pisk ca 5 min.

De tørre ting piskes i på piskerens laveste hastighed.

Til slut piskes de revne gulerødder stadig på lav hastighed.

Dejen kommes i en papirklædt form 30 x 25 cm

Bages i 70 – 80 min. ved 185 gr. gerne uden varm luft blæseren.

Dejligt billed med flotte farver og skønne Baluss.

Den 8.11.2.011
Hej Jeanette,
Ja, så har vi haft fornøjelsen af Flicka i 3 dage og det har bare været skønt :o)

Vi kom godt til Aalborg efter en rigtigt god og informativ undervisning, uden at hun blev køresyg eller alt for ked af det.
Lørdag gik stille og roligt og hun spiste lidt men ikke så meget, som vi håbede på- så vi lokkede med lidt leverpostej i maden. Både lørdag og søndag var vi på besøg ude i hundegården og hun var også lidt alene derude og det gik heldigvis godt. I dag har hun været alene i hundegården i 3 timer. Da jeg kom hjem kunne jeg høre, at hun peb, så jeg ventede på en pause inden hun kunne se mig. Hun var dejlig varm, så jeg tror ikke hun har stået og pebet så længe.

Det går også uden problemer med buret. Hun lægger sig derind, hver gang hun vil hvile og ingen problemer når hun skal sove for natten så det er dejligt trygt både for hende og os. Vi har indtil nu kun haft 2 små tissetåre herinde, hvor vi ikke lige var kvikke nok til at få hende ud.

Vi er rigtig glade for hende og synes hun allerede er meget tryg og ikke spor bange for at udforske verden – vi sætter dog grænserne for hende. Alt i alt går det rigtigt godt dog kan vi godt mærke, at hun gerne vil, at vi hele tiden kigger på hende (hvad det også er meget svært at lade være med) for hun piber indtil hun finder ud af, at det ikke hjælper hver gang.

Mange hundehilsner fra
Camilla, Poul og Linda

(Jeanette kommentar: Ikke smart med leverposteg i maden, med mindre man ønsker at give det i de næste 14 år 😉 …appetitten skal nok komme af sig selv.
Husk at bruge 50% tid i hundegård og 50% i køkken/baggang og ikke så mange andre steder den første uge. )

…………………………………………………………………………………………………………………………………….

Golden Reriever Tikka og Mellem Puddel Ozzy´s Mellem Goldendoodle født 15.8.2011.

(Det er lidt spændende at følge kuld, da det er vores første kuld “mellem” Goldendooodles, så vi glæder os til at se deres voksen størrelsen. Denne størrelse vokser i højden til de er ca 8 mdr, de kan godt bliver tungere efter de 8 mdr.)

Den 11.11.2013
Boggy og Marley’s ejere er meget aktive på facebook grupperne “Doodler-Sjælland” og “Specialdogs Doodler“. Blive medlem af grupperne og følg pt. ca 130 doodler fra Specialdogs på facebook.

Boggy ligger og Marley sitter 11.11.2013.

En lille julehilsen fra Fredericia (2012)
Kato stortrives og er stadig verdens dejligste hund. Vi har aldrig et sekund fortrudt vi valgte hunde træning hos dig, det var alle de lange kørerturer værd i dag 🙂 Nu var det Henrik der kom hos dig, men lærte du Kato “social træning og vær mod andre, som du gerne vil have de skal være mod dig” ? 🙂 det skulle man ihvertfald tro, prøv lige at se det skønne billed. katten strejfede rundt på vores grund i 14 dage, fik vand flere gange og ingen mad, Men Kato kunne slet ikke finde ro inde døre han ville ud til katten. Vi fik katten afleveret hos et hold venner som gerne vil have den, men efter en uge stod den her igen og der var en gensyns glæde uden lige mellem hund og kat, så måtte vi bøje os og byde Katos nye ven velkommen. Han kom til dyrlægen, blev tjekket og derefter var han vores 🙂 De er hund og kat som vi aldrig har set det før. De leger og er hinandens bedste venner, opfører sig ens og sover arm i arm. Det fortæller alt om hvilken skøn hund vi har fået hos dig.

I ønskes alle sammen en rigtig glædelig jul, samt et godt og lykkebringende nytår, og vi håber vi ses til et hunde træf hos jer i 2013.

Mange knus og varme hilsner til jer alle fra Kato og familien Sell

 
Kato og katten

 

Den 2.12.2012, Boggy

 
Kære Jeanette.!

En lille julehilsen, fra Boggy og familien.!
Hold da helt op, det var lækkert, at komme ud i morges og se, at alt var hvidt, Boggy syntes det er en fest med al den sne og kan slet ikke få nok af det:)
Syntes lige du skulle ha et par jule/sne billeder herfra:)
Glædelig jul og godt nytår til jer!!!

Hej Jeanette.!
Så er boggy blevet 1 år den. 15/8/12
Han vejer nu 22 kilo og det virker ikke som om han tar så meget mere på, men syntes også at han har en perfekt mellem størelse.
Vi er stadigvæk utrolig glade for ham og man glæder sig altid til at komme hjem til en meget glad doodle efter en hård dag:)
Boggy er en utrolig rolig og glad hund, som bare elsker alle, og folk kan jo heller ikke stå for den søde lille uldtot, så opmærksomhed får man jo nok af, når man er en doodle:)
Han er enormt lærenem og høre generalt rigtig godt efter.!
Det bedste Boggy ved er at putte i sofaen med sin ynglings bamse(pelikanen) Eller at være på marken og søge efter guf ell legetøj og han er også rigtig dygtig til det:)
Vi har lidt problemer med køresyge, men vores dyrelæge gav os det råd at putte en tot vat godt ind i det ene øre inden man køre og det hjælper faktisk, så det er rigtig dejligt.!
Håber at alle har det godt hos jer!
Knus Boggy og familien!!!

 
 

   
 
 
 

Den 16.8.2012; Marley 12 mdr ;-.)

Hej Jeanette…
Vi sender lige lidt nyt herfra nordsjælland af igen og lidt billeder ja i dag blev Marley jo så 1år
og supstralen er vist snart opbrugt “håber” vi hihi han er nu ca 56-57cm i skulder og vejer 26,4 kilo er det for meget…? jeg syntes han føles og ser lige tilpas ud… 😉

uha hvor tiden dog flyver afsted det er bare gået alt for stærkt …
Her går alt bare som det skal han er stadig verdens bedste Doddle syntes vi uha han får bare så megen ros og opmærksonhed hvor vi end kommer frem
nu er vi så lige startet på k2 hos dch Nivå til næste omgang hundetræning og han nyder det virkelig og ja mor her nu også..Ss..
brormann skipper går også på vores hold nu det er super hyggeligt at brødrene kan følges lidt ad… 😉
Marley han er lige for små 14 dage siden blevet sommer klippet jeg syntes det var synd for ham med al den pels i den varme og uha hvor sprang han glad omkring bagefter det var bare super dejligt at se ham så glad og lettet efter klipningen…
hans super flotte fane på halen værner jeg dog om den skal forblive som den er det ser bare drøn godt ud til ham…

ellers er der ikke rigtigt noget med ham han er bare en super nem og altid glad Doddle han har rigtig mange lege Buddys på marken og Enge rundt omkring og han kan med alle jeg har endnu ikke oplevet at nogen ikke gad ham eller omvendt.. og så er han en total vandhund både når vi er ved havet og ved åen kan han ikke holde sig fra vandet hihi selv små mudrede vandløb/huller skal han absolut boltre sig i til stor ærgelse for mor her der jo så må igang med den store bade dag når vi kommer hjem…Gg…
nå pyt han skal jo have lov til at være hund også Ss..

det var så lige lidt herfra igen håber i har haft og stadig har en super skøn sommer

ps: vi glæder os for vildt til fam Søndergård får deres lille Coco hjem ihh hvor skal vi snuse Doddle hvalp igen hihi

De varmeste sommer hilsener

Marley og familie

 
 

Den 17.2.2012 Kato

I dag havde vi besøg af Kato og fam Sell. Kato en rigtig dejlig dreng. Familien beskriver ham som lærenem, glad og rolig, han har ikke lavet mange ulykker eller problemer for familien. De går til hundetræning med ham, men kunne nok godt tænke sig at han var endnu mere “lydig”, altså at han lærte at reagere lidt bedre og hurtigere i alle de krævende situationer så som når der var andre hunde til stede og at han lærte at gå lidt pænere i snoren og at hjemkaldet blev 100% i orden. Vi fik en snak om div udfordringer med hunden i hverdagen og om at “indlærings ansvaret” jo ligger 100% hos menneskerne og deres evner til at sætte sig igennem mv. De fik også en konkrete råd med hjem.
Selvom at de egentligt syntes at det gik smader godt, sååå kan det jo nok altid gøre endnu bedre 😉
Fam Sell havde klippe de lange tørre strit hår af Kato og han pels var jævn og smuk og extrem lækker blød.
(Kato er startet til hundetræning her hos Specialdogs, de køre 1,30 timer hver vej og han er super dygtig altså både Henrik og Kato)

 
Kato leger med Choice’s næsten 8 ugers hvalpe

Den 30.1.2012, Marley
Hej Jeanette…

Lige lidt nyt igen her fra Marley…6 mdr og 16 kilo nu han vokser oggg vokser… er nu helt sikker på der var supstral i det foder fra dig…..hihi

Weee….Og Vi kom med på hold hos dch/Nivå… 😉
så nu er vi gået igang med klik træning og første trænings time i lørdags gik super godt men kæffttt det var en kold affære brrr så ville man næsten ønske man havde hans pels…han er jo en lille kvik Doddle og det var super spændende for ham at få hilst på alle de nye hunde venner der…samt trænerne..han var ihvertfald godt træt senere den dag Sg…

Han er stadig super vidunderlig og bliver jo sikkert heller aller andet i vores øjne…alt går som det skal han er virkelig bare en super nem og dejlig, elskelig hund at have fået ind i vores liv vi Elsker ham all over…<3 alle tænder er nu skiftet og han har da virkelig de flotteste Colgate hunde bisser jeg har set wauu…

sidste måned opdagede jeg han havde spole orm såå AFSTED til dyrlægen med ormen i posen og jo jo den var go nok så han måtte lige have en pille jeg lagde mærke til at han af og til hikkede og at han havde lind/tynd afføring så måtte jeg jo kigge nærmere på det og yepp en flot spaghetti ligende 10cm lang orm..bvadder…

lige et spørgsmål…fik to piller mod de orm der skal jeg give ham en igen nu her en måned efter for at være sikker på vi har fået bugt med dem…?

Han mildest talt “STINKER” nogen gange forfærdeligt fra enden af går ud fra at det er når han tømmer anal kirtlerne…..???
og lige nu jeg sidder og skriver ligger han og sover ved mine fødder og det render bare ud af ham iirrvvv ud at vaske numsen mette vuunss og gulvet hvor han lå..er det meget normalt for racen eller…? jeg har aldrig oplevet det hos andre hunde jeg har haft/kendt

det var lidt herfra igen… 😉
og vi takker igen for en super vidunderlig hund…
varme kramyer
Marley & Familie

(Jeanette : Man bør behandle hunde der er udsat for andre hundetoiletter mod orm hver 3 mdr i det første år. Har de orm ville jeg behandle dem 2 gange med 14 dage imellem. Pillerne tager kun de voksne orm. Produkt Milbemax.

Altså det der lugt fra numsen er slet ikke normalt. Analkirtlerne skal kun tømmes stille og roligt som små streger på deres afføring og aldrig på andre tidspunkter. Ikke noget med at sive eller lugte fra numsen i utide. Meen har han haft tynd mave for ofte så kan kirtlerne blive stoppet, da de ikke bliver tømt som ved normal afføring. Disse fulde kirtler kan der gå betændelse i og uha det er ikke rart, strakt til dyrlæge og få dem tømt, av av og så nok en antibiotiakur. Lad os høre hvad i finder ud af…??)

Hej igen Jeanette…
Så har vi været hos Dyrlægen med den knap så velduftende Marley nummie..Gg..
Ingen betændelse sagde han… så det var jo supert..
han tømte kirtlerne og vi skulle bare holde øje med om det kom igen og om han evt bliver generet af det
han producerer åbenbart meget af det duft stoff men dyrlægen sagde at det absolut ikke var grund til panik
og at det var meget normalt at en hund tømte Anal kirtler ved enten ophidselse eller under leg med evt brormann anden hanhund osv, så vi skulle bare tage den heltt rolig sagde han og smilte… 🙂 så det gør vi så… men holder stadig øje med vidunderet…Ss

men som sagt er det jo altid en go ting at få tingene tjekket af fagfolk så er man på den sikre side og gør det bedste for sin Hund
det jo det det drejer sig om… 😉
varme kramyer Marley

 
Marley og Boggy
Marley og Boggy

Den 26.1.2012, Vitus
Hej Jeanette

Lige en hilsen fra Vitus i Odense. Han er en rigtig glad og dejlig hund, og vokser meget. Han vejer nu 11 kg. Han har også efterhånden tabt en del tænder.

Han er ved at være ret langhåret, så vi klipper ham lidt rundt om øjnene. Han fælder ikke som sådan, men kan godt tabe nogle små totter hår, og når jeg børster ham, kommer der en børste-fuld af hver gang.
Det går rigtig fint med at være alene hjemme. Han har endnu ikke ødelagt noget, selvom han tit slæber vores sko over i sin kurv, når han er alene. Når han så har slæbt så mange sko over i kurven, at der ikke er plads til ham selv, ligger han sig ved siden af kurven og sover J

Han elsker at bære ting for os, så når vi kommer hjem, finder han som det første handskerne eller nøglebundtet, og så vimrer hele bagkroppen, mens kan løber rundt med det i munden.
Han startede til hvalpetræning lige inden jul. Til træningen har han nogle gange lidt svært ved at koncentrere sig, fordi han meget hellere vil lege med de andre hunde, men han forstår hurtigt de fleste kommandoer. Han elsker at lege med andre hunde, og det bedste er, når vi er i hundeskoven, og han kan løbe frit. Han har masser af gå-på mod og lader sig ikke kyse af de andre hunde, selvom de nogen gange er en del større end ham.

Nytårsaften klarede han uden problemer. I dagene op til gik han også selv rundt ude i haven uden at fortrække en mine, mens der blev fyret af.

Jeg synes ikke helt, at han spiser så meget. For det meste spiser han overhovedet ikke noget om morgenen. Om aftenen spiser han cirka 200 gram, men det svinger en del. Er det noget, jeg skal være bekymret for? Og er det for tidligt at begynde med kun at give ham mad om aftenen, eller skal jeg blive ved lidt endnu med også at tilbyde ham mad om morgenen?

Mange hilsner fra Vitus, Jeppe og Anette
(Jeanette: Skær evt ned på hunde-snoller. De bør have tilbudt foder 2 gange dagligt til de er 1 år. Så længe han ikke er alt for tynd så er de 200 gram nok bare nok for ham. Prøv at tilbyde fodret varmt og opblødt)

 
Vitus 3 mdr.
Lammeben mums.. (5 mdr)
Smukke Vitus (5 mdr)
Den nye tunnel fra IKEA er e

Den 25.1.2012 Kato

Kære Jeanette

Først vil vi ønske dig og din familie et rigtig godt nytår, selvom vi allerede er godt inde i det, men hold op hvor tiden dog går. Det skal nu ikke holde os fra lige at gi dig en melding om hvordan det går med Kato. Han er nu blevet en flot fyr på 10,5 kg og elsker opmærksomhed. Han elsker at være ude og lege, og specielt fuglene er sjove at jagte. Som du kan se på billedet er det også meget svært at modstå de gode vandpytter på marken. J

så har man jo et standpunkt til man tager et nyt. Ingen hund i møblerne. Og sådan er det stadig. Men så er det jo godt når ens veninden vil smide denne stol på genbrug, for så kunne vi jo lige overtage den. Så nu har Kato fået sin egen stol J det ville jeg have forsvoret aldrig ville kunne ske for mig, men hold nu op hvor han hygger sig, og så er man jo helt solgt. En god klog hund, han ved det kun er den han må være i.

Han har en helt fantastisk lækker tyk krøllet pels, og han fælder overhovedet ikke. Desværre opdagede vi for 14 dage siden, at han havde et par lopper. Vi røg af sted til dyrlæge, for hvordan kunne det ske? Han var jo blevet behandlet for det da han fik sin vaccine. Men vi fik noget han skulle bades i og måtte så ikke tørre ham bagefter. Jeg skal da lige love for det gav en krøllet hund J

Han er god som dagen er lang, er med os over alt hvor det kan lade sig gøre. Han undersøger alt de første 10 minutter, og lægger sig så ned og slapper af, med mindre der er nogen der vil lege J ulempen ved det er så, at det måske er sådan han fik en lop med hjem, vi var på besøg hos et par katte ??? måske – måske ikke.

Men endnu engang- Tak for en helt vidunderlig skøn hund.

Mange kærlige hilsner fra Kato og familien Sell

 
 
 

Den 4.1.2012, Skipper

Hej Jeanette!

En nytårshilsen fra Skipper!

En utrolig sød hund vi har fået fra dig .

Han er en rigtig charmetrold, når vi går tur med ham, bliver vi standset af vildfremmede, der gerne vil vide hvilken slags hund han er, jeg har haft mange besøg af folk jeg ikke kender, de har hørt fra andre, at der bor en ny sød hund på Engvej, så din adresse og hjemmeside er givet til mange.

Da vi fik ham fra dig den 14. oktober 2011, var han den mindste hanhund i Tikkas kuld, men det er vistnok indhentet nu.

Nu 4½ mdr. vejer han 11 kg.

Han fæller ikke hår, men han bliver klippet omkring øjnene, så vi kan se hans smukke øjne.

Han har fået de vaccinationer han skal have, samtidig er han blevet vaccineret 2 gange for rabies, så nu kan han komme med til Norge.

Skipper starter på hvalpetræning i februar.

Nu er Skippers mad ved at være i bund, så kan du sende mig en pose hundemad
Sams Field Puppy 13 kg.

Hilsen

Else Marie Lenander
(Jeanette: I har fået udleveret et lille kort, som sad klipset fast på jeres sundhedsbøger, på kortet står der hvordan man kan bestille fodret “fragt frit” direkte fra foderfirmaet. Jeg sender desværre ikke foder ud, men man kan altid afhente foder til fordelagtige priser her på vores adresse.)

Den store skipper 4,5 mdr.
Skipper som 8 ugers

 

Den 3.1.2012, Marley

Hej Jeanette…vi ønsker jer et rigtig godt nyår…

Her hos os går det super godt vores Marley er jo en super vidunderlig doodle nu 5mdr/ 12 kilo/ 41-43 i skulder så han vokser stadig ret godt mon det snart aftager bare en lille smule…?… hihi

Nytåret gik rigtig fint vi var ellers lidt nervøs for om han skulle blive rædselsslagen af al det fyrværkeri for her i nabolaget går de virkelig til den… men neii neii han tog all knalderiet i stiv pote… var rolig hyggede og sov indimellem…rigtig flot af ham håber næste år går ligeså smertefritt…

Nu skal vi snart tilmeldes træning hos dch/nivå håber vi kan få en plads så vi kan komme lidt igang…her i foråeret
selvom han egentlig er ret så dygtig med alting så syntes jeg han ville have rigtig godt af både det sociale med alle de andre skønne hunde og så at få lært og trænet de basale ting under kyndig vejledning… 😉
og jah moaarr har vist også godt af at komme lidt ud og få gode råd mener Marley sikkert…

Han er nu i hele huset også alene “nogen” gange og det går forrygende han bider ikke i noget som helst kun sit legetøj og tyggeben han laver ikke ulykker af nogen art men syntes også vi er ret gode til at sørge for han har lidt at give sig til når vi er ude i form af frossen kong med leverpo,en lækker grissehale,kalun,dentastik,sin godbidbold som han er super go til at få trillet rundt omkring og få tømt i en fart..Gg…

Men han bruger stadig sit alene rum når vi er mange timer væk hvor han også hygger med div legetøj og ellers bare hviler..
Og kigger søvndrukken op når vi åbner hoved døren for at komme ind….som om han ville sige…”Ahh hva vill i nu.. allerede jeg sov faktisk her”…Gg han har aldrig uheld indenfor mere det er et lukket kapitel ihhh såå dejligt så slider vi ikke vinylen op på vask…Gg

Hans pels er nu begynt at forandre sig man aner han er mørk i bunden på ryggen/røven og pelsen der kommer ligner lidt retriever pels ligesom det han har på halen.
På halsen er han ret krøllet og meget lys puddel agtig han har ligesom også en lille Løvemanke på brystet ihh så blød og dejlig han er og på maven glatte hår meget bløde helt lys…så vi er meget spændte på hvordan han kommer til at se ud når baby pelsen falder.

Han fælder ikke men jeg kan da selvfølgelig kæmme uld og døde hår af ham ca 1-2 gange i ugen men der er nu ikke ret meget må jeg så sige det jo fantastisk….

det var så lidt fra Norsjælland af igen
vi håber i kom godt ind i det nye år og er friske
til at starte det nye år..

varme kramyer..

Marley
&
Familie.

Sofahygge, Marley

Nytårs frits…Marley

Den 12.12.2011, Marley
Hej Jeanette lige lidt nyt fra os i nordsjælland igen….
Marley vokser med lynets hast…uha uha…. Mons tro i har smuglet lidt supstrall ned i hundefoderet…?….*GG*
det tror jeg næsten…17 uger og nu 8.5 kilo… og ?? cm i skulder.
Han fik sin 16 ugers vaccination+klippet negle og øretjekk i fredags og igen var han bare super dygtig hos dyrlægen
han tog det hele i total stiv Pote…ikke et knyy fra ham.
Dyrlægen var meget tilfreds med ham flot flot perfekt hvalp….Ss
Han er bare en super lækker,dejlig,vidunderlig,elskelig oggg lære nem Doddle….vi elsker ham all over….. man kan jo slet ikke stoppe med at rose igen… han indeholder bare så mega super meget af alt det gode man kun kunne ønske sig..;-)

Han elsker de lange ture på marken og i skoven… nogle steder er han løs og vi træner tilbagekald… Komm
og det går bare såå fint han kommer promte når vi kalder ååå rasller med guff posen hihi..

På plads kommando er der også næsten… han skal lige lære at han altid skal gå bagom mig når jeg siger på plads
ellers ved han godt han skal til mit venstre ben å sidde…igen raslle raslle og en masse ross …. 😉
når vi gemmer os bag træer og buske finder han os mette vunss….

og hopper så total happy rundt når han har opsporet os så ska han da ha en guff som belønning og masser af ross 😉
kigger sig også godt tilbage på turene i skoven om vi nu stadig er bag ham for ellers må han jo have os fundet i en fart…
han nyder besøgene sammen med brormann Boggy i de forskellige hundeskove for vildt de tumler og løber glade og tilfredse rundt hilser vildt glade på både mennesker og hunde i alle afskygninger…og holdd da kææfftt to møgbeskidte doddler vi så får med os hjem hahahahaaa…herliiggttt…de to brødre er vildt glade for de har hinanden de leger ofte sammen og vi mærker tydeligt at de nyder deres samvær selvom de også nogle gange kan blive vildt sure på hinanden Grrr…vrruufff…men det går hurtigt over igen han er lige over super kvik når det gælder aktivitets legene flasken med guff er tømt på noo time… grinnn
det samme gælder den plast tallerken man vender på hovedet med guff under…..den er ellers svær men han har sku kringlet den på ingen tid det lille madøre…hihi

Nu prøver han som brormann Boggy at opsnuse div guffer der er gemt den var lidt svære for ham hæhæhæ…

Han har hvad jeg kan se også indtilvidere tabt 3-4 tænder 2 i undermund og 2 i overmund men hold da op de nye tænder er godt nok hurtige på plads…selvom hans gummer må klø vildt grundet tandskiftet oplever vi ikke at han bider eller tygger i noget som helst andet end sine legeting og tyggeben supert…det var så lidt nyt herfra igen

vi ønsker jer en dejlig hyggelig december måned
Samt en Rigtig Glædelig Jul
varme julekramm…
Britta,Dorthe
&
Marley

Den 27.11.2011, Boggy
Hej Jeanette,
Håber alt er vel hos hos.! :o)
Vi har det dejligt og Boggy er blevet så stor og dygtig, han vejer ca. 6 kilo nu.

Han kan nu sitte, læg dig, pote og så har han lige lært at blive, hvis vi ligger en guf langt væk fra ham, så sidder han pænt og venter til man siger, at han må ta den. vi er også begyndt at gemme guf over det hele og sige han skal finde dem og det klare han perfekt.o)

Så er han selvfølgelig også ved at lære at komme på plads, når vi er på marken og det går faktisk også rigtig godt, jeg var ellers lidt nervøs for det, for han er slet ikk bange for noget som helst, men vi gemmer os bag træerne og sådan og så kommer han straks og finder os og vender sig også om og kigger om vi nu er der stadigvæk, så det er godt.!

Så er der ellers også nogle bisser som er begyndt at klø, så han har hele tiden et ben ell nogle af hans andre ting i munden.!
Jeg syntes egentlig ikk rigtig at vi har nogen problemer med ham endnu, indtil videre har han været “nem” og glad og så eeelsker han jo bare alle mennesker, dyr og speeecielt børn, det er bare himlen:o)

Så det var lige en lille hilsen her fra Boggy og hans familie, håber i får en dejlig jul:o) Knus!!!

 

Boggy

Den 22.11.2011, Marley
Hej Jeanette….
Lige lidt nyt herfra nordsjælland af igen Marley vokser og udvikler sig super fint…14 uger i dag og 6.6 kilo nu 😉
han er bare så vidunderlig en hvalp… frisk, fræk, nysgerrig, super kær og meget lærenem

Han sidder ved komando sit….,gir pote og lig…, lige nu træner vi kom det lykkedes som regel med guffen ;-)… og plads…
men det skal nok komme..

Han er ren om dagen nu og det sker da en gang imellem han har uheld om natten men ikke særlig ofte…så vi syntes han er såå super dygtig…han er rigtig go til at være alene og laver ingen ulykker ovedhovedet han nyder sit alene rum uden noget som helst vrøvl eller hylen, så vi har meget rolige nætter med en skøn rolig hund ihhh er det ikke bare dejligt da Ss

Hans første vaccine 12 ugers gik total uden problemer dog var dyrlægen meget forundret over at en så lille hvalp kunne have såå beskidte øre.
Det var jo ret vildt at se al den voks han rensede ud der fra puha men han havde ingen Mider så det var jo dejligt nok 😉
og dyrlægen var vild begejstret over at det var hans første doddle i hans praksis som han glæder sig til at følge…Ss

Det var lidt herfra igen vedhæfter lidt nye fotos og du bruger bare dem du syntes er gode…

varme kramyer
Britta,Dorthe og Marley

Marley
Thomas og Marley

Den 20.11.2011, Kato
Kære Jeanette.
Lige en lille hilsen her fra Kato og familien Sell i Fredericia. Kato stor trives og er simpelthen den skønneste og dejligste hvalp man overhovedet kunne ønske sig at få. Han er nu begyndt til hunde træning og kan sit, dæk og ja /nej kommandoer. Han elsker at lege med de andre hunde, og det betyder ikke noget man er den mindste, han tonser bare der ud af. Vi har fra dag 1 vist ham at man laver ude på marken (sådan en er vi nemlig heldig at bo op af) og nu går han selv derud hver morgen. Så ingen høm høm i haven. Sover igennem om natten, ingen uheld indenfor mere, bider ikke i finger osv. Og jeg kunne blive ved med at rose ham til skyerne. J han er med overalt hvor vi tager hen, og er tryg ved både at køre bil, blive i bilen og ellers være med på besøg. Når vi går i skoven eller stranden er det uden sele, og han kommer altid når vi kalder. Så Jeanette, du har simpelthen gjort et kæmpe forarbejde som vi nu høster den stor glæde og fornøjelse af.

Vi har jo snart taget 500 billeder af ham og skal nok lade være med at nedlægge din mail boks med dem alle, så sender dig lige lidt fra den sidste uges tid af.

Mange knus fra Betina, Kato og fam. sell

Sikke et flot billed med dejlig lys på :-), ja og et lille lammeribben i munden.

Kato hygger.
Kato i bad.

Den 26.10.2011 Boggy

Hej Jeanette, den 26.10.2011.

Her har du nogle billeder af vores elskede hund Boggy.
Han er den gladeste/ frækkeste lille hund og kan virkelig samle publikum, når han får sine små racer flip:o)

Vi ER SÅ UTROLIG GLADE FOR HAM:0) Tak for en skøn hund:o)

Ps. han pølser kun udenfor og tisser kun lie en gang imellem lie foran døren, hvis vi ikke lie er hurtige nok, han kan sitte og lystre på sit navn og på nej, men en gang imellem er han da lidt fræk og prøver lie en gang til, for at se om vi kommer efter ham:o).

Han er indtil videre også god til at være alene hjemme, så hygger han bare med sin kong, med lidt leverposteg i:o)

Den 19.10.2011 “Øremider”
Søster Bella har fået øremider, så husk lige at få jeres dyrlæge til at kikke extra godt i jeres hvalpes øre når de skal til 12 ugers vacc. og sundhedsundersøgelse.

Symptomerne på øremider er kraftig kløen i ørene og evt sort snavs. Husk hvalpene kan godt være sorte og snavset i ørene pga leg i haven, uden at have øremider. Og når hvalpene bliver rørt på halsbåndet kan de godt finde på at klø sig meget i området omkring halsbånd, hals, hoved, øre…unden øremider eller lopper.

Vi har aldrig haft øremider herude, men en gang skal da være den første og vi ved ikke om de kommer her ude fra, så få dyrlægen til at se extra godt efter.

Vores voksne hunde bliver automatisk behandlet mod øremider via deres ormekur, derfor ingen øremide bestand herude.
Øremider kan evt overføres via mennesker og smitter mellem hunde og katte. Øremider er dog nem at behandle, spørg dyrlægen ved 12 ugers besøget.

Kære Jeanette, den 18.10.2011, Kato
Her kommer en lille hilsen fra Kato og hans familie i Fredericia. Han er faldet rigtig godt til i hans nye hjem og er super dygtig til at klare alle de nye indtryk, og nye mennesker der kommer forbi for at se det lille vidunder. Det går også rigtig godt med natburet. Han gir lyd fra sig 2 gange om natten, ud og tisse, og så sover vi trygt og godt igen. Det er virkelig som at få baby igen, hårdt og koldt at komme op og ud om natten, men altså super genialt Jeanette. Der er ingen uheld. Så har han virkelig fået os til at knække sammen af grin. Vi troede jo, vi havde god tid og skulle hente hund d. 4. nov. Så hundegården var ikke helt færdig endnu. Det gik far Henrik så fluks i gang med søndag. Kato har, som du også sagde Jeanette da vi kørte hjem, en super lækker kraftig pels. Ja det fik vi at sande du havde helt ret i. Da gården var færdig efter 4 timers arbejde, inviterede vi Kato indenfor i den nye gård og det nye hundehus. Han kigger lige på os, tog en runde og gik ud gennem hegnet. Så stod vi der inde i hundegården med lukket dør og Kato stod med logerne hale ude i haven. Kan du lige forstille dig hvor sjovt det så ud, vi var helt færdige af grin. Så lille hund med stor pels havde lige snydt far med størrelsen. J

Ellers går det godt, kan læse vi har de samme oplevelser som de andre, det er ikke sjovt at blive efterladt, men det går allerede meget bedre med at være lidt alene. Vi oplever dog også som du fortalte kunne ske, at han meget gerne vil spise sin egen afføring. Skal vi se tiden an, eller er det nu vi skal have fat i de piller til ham du snakkede om? Har også sendt dig et par billeder hvor du kan se han lige fandt sig et dejligt sted i solen, så blev han lagt ind i sit bur. Men så går man da bare ud og smider sig på ryggen under bordet og gør sig lidt til der J
Mange hilsner og knus
fra Kato og hans familie

(Jeanette svarer.: Stop afføringsspisningen før det bliver en vane, køb “koprotabs” på internettet. Og husk at det er jer der bestemmer om han skal ligge i buret og hvile og hvornår han skal ud om natten, pas på med ikke at bytte om på magt/ansvarsforholdet ved at i lystre hunden, det er nu bunden for lydighed bliver lagt, vær konsekvent)

Hej Jeanette, Vitus
Lige en lille hilsen fra Vitus i Odense. Han har det rigtig godt, og virker allerede til at være faldet godt til. Han er meget tryg ved os. Nogen gange måske lidt for meget, for han bliver meget utilfreds, når han skal være alene i et rum, og ikke lige kan se os, men vi prøver at træne det, og det går langsomt fremad.

Det går rigtig fint med at sove om natten. Han er glad for natburet, og når vi slukker lyset kommer der måske lige et enkelt piv, men han stopper med det samme, vi gør opmærksom på, at vi er der, og så lægger han sig til at sove. Han er rigtig god til at tisse ude på græsplænen – indtil videre har der ikke været et eneste uheld indenfor, så det synes vi er rigtig flot. Han forstår også allerede, når vi siger “tis”.

I det hele taget synes vi jo, at han er en rigtig klog hund, for han har også allerede fundet ud af, at han hedder Vitus.
Han “bider” lidt i fingrene, når vi leger, men vi er efter ham, og giver ham et lille nap i munden med neglen eller fingeren.
Det var lige alt for nu – jeg syntes bare lige du skulle høre, at han har det godt.
Jeg har vedhæftet et enkelt billede, men sender flere på et senere tidspunkt.

Mange hilsner
Anette

Vitus 9 uger

Hej jeanette…(Marley)

Lige en lille hilsen herfra os i Nordsjælland…
Marley han har nu sovet 2 nætter i sit bur det går rigtig fint… han brokker sig i små 10-15 min når vi skal sove..og når vi har været ude at nat tisse ved kl2
men jeg ligger på en madras uden for buret så han bliver dog hurtig rolig igen ..Ss
jeg arbejder ihærdigt med at ligge ham i hans bur om dagen når han falder i søvn her og der og han rå hygger derinde med grise øre og div…
i nat har han dog haft lidt lind mave så der lugtede ikke så godt da vi vågnede og skulle ud i morges..ufff… 🙁
maven er i løbet af dagen blevet okai igen kan jeg se på hans afføring…
han spiser ikke så meget men dog lidt mere end i går…
der sker så mange nye ting i hans lille liv så på en eller anden måde skal det jo vise sig….
i dag fik han lamme ben i sit hunde hus i haven uhhh det var lige noget han kunne bruge kan du tro :o)
Marley er en super dejlig lille charme fyr… stille og rolig og han får sig rigtig mange naps i løber af dagen
vi har også besøgt brormand Boggy og leget iihhh det var super hyggeligt at ses kunne man fornemme på dem…
han har hilst på naboernes hunde her i rækken som vi bor og blevet nusset og krammet af både børn og voksne de jo alle helt solgte når de ser den lille charme basse… 😉

Det var lidt om hans første dage hos os 😉 jeg vedhæfter lidt billeder som du gerne må bruge at sætte på siden hvis du syntes nogle kan bruges…

Marley

Hej Jeanette, Bella
Vil bare lige skrive at det går RIGTIG godt med Bella.
Hun sov stille og roligt hele vejen til Odense, og er allerede faldet godt ind i vores rytme derhjemme. Det virker PERFEKT med natburet, og hvor er det dejligt nemt. Bjarke går altid sent i seng og sørger for at få Bella tisset af inden han lægger hende ind i buret ved siden af min seng. Så tager jeg hende ud kl. 06.00 og får hende luftet med det samme. Selvfølgelig er der sket uheld indenfor, men kun fordi vi er uopmærksomme..

Vi har trænet lidt alene-hjemme her i weekenden, men hun hyler med det samme hun ikke ved hvor vi er..Så venter vi til et ophold i hendes “kalden” før vi går ind i huset igen. Men det samme gentager sig hver gang vi går ??? I dag skal hun bare være alene et par timer, men jeg kan næsten høre hendes hylen herovre på kontoret i Middelfart :-(… Er der andet vi kan gøre ?? Eller bare blive ved med at træne hende i at være alene ?? (Vi har max været væk i 15 min. ad ganegn, indtil i dag )
Lidt hyggebilleder er vedhæftet

(Jeanettes svar: De er vant til at blive forladt i vante omgivelser, så husk at gøre det ofte også når i er hjemme.)

………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Golden Retriever Bianca og Toy Puddel Persy’s mini/mellem Goldendoodler født 19.7.2011. (2 hvalpe)

Bianca fik kun 2 hvalpe “Hopie” og “London”. Og London har vi selv beholdt.

London ca 1,5 år nyklippet og super lækker bamseblød pels.

Den 20.1.2012 London 6 mdr og 9 kg.

Jeg har valgt at klippe London´s poter så hun ikke slæber så meget skidt med ind. Poterne virker ellers som en svamp.

Jeg har valgt at klippe London´s poter så hun ikke slæber så
meget skidt med ind. Poterne virker ellers som en svamp.
Londons ynglings position.
 
Hygge og pels pleje på gulvet.
 
Vi har ellers ikke klippe på London endnu.
 
 
Den 19.11.2011 London 4 mdr.
Dejlige lille London på 4 mdr., 7,0 kg.
London bor her hos os, Specialdogs, hun er en meget blid tæve.
Efter min mening besidder hun som næsten alle doodler en perfekt
balance mellem puttelyst og legelyst.
 
London 7 mdr.

………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Golden Retriever Sille og Toy Puddel Persy´s mini/mellem Goldendoodles født den 29.4.2011.

Den 23.2.2013 Bertil

Den 5.8.2013
(Bertil’s familie skal have en lillesøster, fra Sille og Ozzy, så jeg bad dem fortælle lidt om Bertil, så jeg kunne finde et godt match, her er deres informationer)

Bertil er en meget rolig og velafbalanceret hund. Jeg oplever at han tilpasser sig 100% den stemning som er omkring ham og er derfor en skøn hund for børn og voksne i alle størrelser og sind. Glad og åben hund der elsker selskab. Og når han får nok, så trækker han sig og lægger sig et roligt sted. Han er vagtsom og giver hals hvis han hører nogen kommer, stopper når jeg siger ‘tak’. Samtidig er han fuld af sjov, hopper fx på trampolin med børnene. Lidt snedig også: Hvis jagthunden Valder ikke lige ser hvor hans pind er røget hen, så suser Bertil lige en og hapser den. Valder er større og stærkere end Bertil, men se leger en masse og Bertil er god til at hapse ham på benene, så han kommer ud f balance. Men Valder er den gode kæmpe, tryner aldrig lillebror ligesom Bertil ikke provokerer Valder. Bertil lader ikke Valder tage ben eller mad fra ham. Vi andre kan sagtens tage alt fra begge hunde. Bertil elsker at snuse/fange mus – og rotter hvis de er der. Han klarer at være alene om dagen, men oftest har han jo Valder og mormor eller mig hjemme Jeg synes der er en tendens til at han trynes i større grupper af hunde. Meget territoriale, kønsstyrede hunde er tit efter ham. ‘Storebror’ Valder passer på ham og beskytter når der er ‘fare på færde. Har tænkt om det skyldes at han er tidligt kastreret. Kort fortalt – alle elsker Bertil, fremmede smiler til ham og vil klappe og ae ham. Jeg er meget stolt af ham 🙂


Bertil

Bertil
Kære Jeanette & Co.
Så fik jeg taget mig sammen til at sende et par billeder af underskønne Bertil.
Kærlige hilsener, Christine

 

Den 15.5.2012 (Mikka, næsten 12 mdr)
Hej Jeanette
Bedre sent end aldrig.
Nu er Mikka lige blevet 1 år d. 29. april. (Mor Sille og Far Percy)
Hun er en dejlig lille hund. Vi elsker hende meget og hun er ikke særlig meget forkælet J
Vi har samtidig med hende haft vores Flatcoatede retriever som desværre kun blev 9 år.
Vi har lige måtte aflive hende, hun havde kræft i underlivet.
De har haft utrolig meget glæde af hinanden og Mikka savner jo nu en ven.

Derfor har vi besluttet os for en stor labradoodle. En af Emma´s hvalpe som lige er født i dag 15.maj 2012
Det glæder vi os rigtig meget til

Jeg har vedhæftet et par billeder af vores dejlige Mikka

 
Mikka og halvsøster Luna. (Datter af Ally)
 

 
 
 

Mads og Molly….mini/mellem Goldendoodles fra Tisvilleje,

 
 
Molly fra Tisvilleje 8 uger
Molly 9 uger og Mads 1,5 år…Goldendoodles

Golden Retriever Ally og Toy Puddel Persy´s mini/mellem Goldendoodles født 5 december 2010.

Den 27.11.2013, Cato

 

Cato 3 år og helt nyklippet 🙂 han bliver klippet ca hver 3-4 mdr hos en hundefrisør.

Den 21.7.2012

Her ses 4 doodler.
Helt til højre med poten på legetøjet er Shiva, Allys hvalp på 19 mdr, han er ca 46 cm.
Lys Goldendoodle i baggrunden er London på ca 1 år.
Hunden liggende i midten er Labradoodle Paris på et årog hendes bror Konrad stikker hovedet ind i billedet.

Den 5.3.2012. 15 mdr.
Den store dreng “Alfi” vejer nu som 15 mdr ca 24 kg!!! (Desværre har Alfi fået konstateret dårlige hofter pga voks amok, æv)
Cody vejer 16,8 kg.
Cato vejer 15,8 kg

Den 18.1.2012 Freja 13 mdr.

Den 18.12.2011 Totte 12 mdr.
Allan har sendt disse 10 skønne billeder af Totte. Totte vejer nu 15.5 kg, og han bliver ikke meget tungere.

 
 
 
 
 

 

Den 4.12.2011 (Cato 12 mdr)
Hej Jeanette,
Så bliver vores dejlige Goldendoodle Cato 1 år i morgen den 5 december.
Han er fortsat en skøn dejlig hund, der elsker at lege, men er også noget af en krammebamse, der gerne vil være i nærheden af os hele tiden, så han ligger altid så han kan se os eller lige røre:-)
Han er også uendelig tålmodig og lader sig ikke ryste eller forskrække af hurtige bevægelser og ligger altid praktisk talt lige hvor det hele foregår.

Højdepunktet er hundeskoven, hvor han rigtig boltrer sig med alle de andre hunde, går kækt til den og hilser gerne på de andre uanset størrelse. Desværre er der en halvrådden sø, som han gerne vælter sig i, så det kræver næsten et bad hver gang, vi har været der. Men kunne han grine, så gør han det, hver gang vi er i hundeskoven – det elsker han.

Ang. pels: Cato har været klippet ved hundefrisør 2 gange – en gang i august og senest i november for 3 uger siden, da filtknuderne nemt kommer nu, hvor han skifter fra hvalpe til voksenpels. Så jeg børster ham 2-3 gange pr. uge, for at undgå filter. Og det er nok også nødvendigt med lidt hyppigere klip i denne tid. Men det tager han også i stiv arm. Hundefrisøren er også helt vild med ham.
Han fælder ikke.

Hundetræning har vi fulgt indtil nu, hvor der er vinterpause, så vi starter til foråret igen. Og det er sådan med Cato – han kan hvad han vil, men når der er legekammerater i sigte, så er ørerne lukket for kommandoer…så det er både godt og skidt at være så social.

Lege: Cato er rigtig god til at underholde sig selv, men han har også både bamser og gnaveting at lege med og gnave i. Der er røget et par sko i svinget, men ikke dørkarme eller stoleben – heldigvis.

Jeg har sendt lidt forskellige billeder af vores charmetrold, du må se om de kan bruges:) Han vejer i dag 15,5 kg, så større bliver han nok ikke.

God jul til jer i Ølgod

Kh Lisbeth og Cato, Odense

(Svar fra Jeanette, her hos Specialdogs kan vi godt lære hundene at lystre når der er andre hunde til stede og i er altid velkommen til at komme forbi og få noget hjælp til div lydigheds problemer. Bror Cody her neden under og flere af hans brødre har gået til rigtig gruppe træning her hos os i ca 20 uger og de kan bla. kaldes hjem selvom de leger med andre hunde og meget méget andet)

Cato
Cato
Cato
Cato

8.11.2011 (Cody 11 mdr)
Cody går til hundetræning her hos os og der var nogle jagthunde ejere som gerne ville have hjælp til at lære deres hunde at bære/appotere vild. Cody demonstrerede at en doodle da godt kan være en jagt hund, ikke at han skal bruges til det, men selve apporterings legen var da sjov, syntes han.

Cody med rådyr ben…(Cody er klippet hos en hundefrisør)

13.10.2011 Molly 10 mdr.
Molly var på besøg her hos os, hendes familie fortalte at de har klippet hende med saks 2 gange. Hun fælder ikke. Hun er som alle de andre altid glad og legesyg og glad for at putte, nok en af verdens bedste hunde 😉

Molly har et lille underbid.

Molly vejer ca 13-14 kg og er ca 42-45 cm.

Labradoodle Paris 4 mdr, fælles far Persy, Goldedoodle Molly 10 mdr.

August 2011
Cato er nu 8,5 mdr og vejer 14 kg og så er han blevet klipper.

Nyklippet Cato 8,5 mdr 14 kg.
Frisøren i Odense kaldte det for en “bamseklip”.

 

August 2011
Hej Jeanette

Lige en lille update fra Freja i Schweiz. Vi er stadig vanvittigt glade for hende. Hun har en helt fantastisk temperament, og jeg bliver ustandseligt imponeret over, hvor hurtigt hun lærer. Hun behøver kun få en instruktion en enkelt gang, så husker hun det. Det er da ret godt, synes vi. Hun er en charmetrold uden lige, og har stadig sit meget bamseagtige look. Heldigvis er hun et rigtigt krammedyr, så der er ingen modstand, når ungerne slæber rundt på hende og tager hende op på skødet (i en alder af 8 måneder er hun stadig ikke større end at det stadig kan lade sig gøre). Jeg kan forstå at pelsen er faldet lidt forskelligt ud i kuldet, men Freja er også én af dem der slet ikke fælder. Hun er en vandhund uden lige, og da vi bor ved Zürich søen har hun rig mulighed for at få stillet sin lyst. Hendes yndlingsaktivitet ved vandet er udspring! Jo, den er god nok, hun vil til enhver tid foretrække et hovedspring fra badebroen, end bare at vade ud i vandet! Og hendes stil er fin! :o)

Jeg vedlægger et billede. Vi har klippet hendes pandehår lidt, fordi hun kom til at se lidt trist ud, når det sådan hang ned om øjnene. (man kan lige ane hendes helt vildt lange øjenvipper – 4 cm måler de nu!)

Venlige hilsener, Mette

(Ps De andre hvalpe i kuldet fælder heller ikke, det var vist bare lidt stress fældning et par af dem oplevede som helt små. Hvis de kommer til at fælde rigtigt ser vi det først her til efteråret. Man kan dog rede døde hår af doodlerne 2 gange årligt lige som man gør på en ægte puddel, men de ligger normalt ikke rund omkring i huset som hvis man havde en alm. retriever….mvh Jeanette)

Den 12.7.2011

3 goldendoodle brødre, Cody, Shiva, Alfi. Cocy er nyklippe. 7 mdr gamle. Vægt fra ca 11-14 kg.
Alfi til højre vejer som 15 mdr ca 24 kg, så han har taget 10 kg på fra 7 til 15 mdr.
Cody vejer som 15 mdr 16.8 kg.

De 3 brødre går til hundetræning her hos os og er allerede super dygtige.
Her shiva og Alfi.

Den 21.6.2011
Jeg, Jeanette, syntes lige at jeg vil skrive min personlige erfaring med nogle af doodlerne fra dette kuld. Jeg har været så heldig at have 3 af de kasteretet hanner fra dette kuld til hundetræning i 6 uger nu (en time pr uge), fra de var 5 mdr. Jeg må sige at jeg er yderst imponeret over disse 3 drenge. De er stabile i væsnet, ikke nervøse eller dominerene, men bare glæde og imødekommende over for alt og alle. De er ikke svære at træne med, de acceptere nemt nye “regler”, de er ikke provokerende på nogen måde, først og fremmest altid glæde dog uden at blive ustyrlige. Meeen deres ejere har også været rigtig gode til at be om gode råd og følge dem. Vi har lavet en god hvalp til dem, men det er helt sikkert deres ejere der har “formet” dem til de skønne personligheder…som dog kun er 6,5 mdr gamle og allerede utrolig velopdragene. Bare alle hundeejere var så engagerede i deres hvalpes udvikling, så ville verden være fyldt med skønne veltilpassede hunde. Jeg er bare så stolt, 3 drenge med lige godt væsen opvokset i 3 forskellige familier. Smukke og yderst charmerende er de også alle 3, med deres krøllede pelse og skønne personligheder. Disse 3 hanner fælder ikke. (Drengene hedder Alfi, Cody, Shiva)

Den. 20.6.2011
Cato…lækker hår…super billeder…TAK.

Den. 15.5.2011
Kære Jeanette. Sikke skønne labra- og goldendoddels du lige har haft. Vi er fortsat så glade for Leika (Ally/Persy’10). Og det her er blot en serviceoplysning. Leika fælder jævnt hele tiden. Måske det bare er hvalpepels, men Luna, søster fra Gilleleje har ikke tabt et hår. Så de falder lidt forskelligt ud. Heldigvis. Gentofte Mille fælder også jævnt og de ser forskellige ud alle 3, men det er selvfølgelig tydeligt at de er søskende. Er dog allergivenlig og det er jo det vigtigste, så skidt med hårene. Tak endnu engang for de gode arbejde og ha’ en god sommer. Kærlig hilsen Anette Helsinge

6.5.2011
Hej Jeanette,
Lige lidt nyt her fra Cato.

Han er i dag 5 måneder og vejer ca. 9 kg, så han er hurtigt blevet større.
Han er bare så god som dagen er lang og elsker at lege med andre hunde og børn – ja hvem der gider! Det gør så nærmest at hundetræningen er spildt, for det er da meget sjovere at lege, og bliver da helt sikkert en udfordring, at han er så social, for det trækker så meget. Så det er ikke altid ørerne er modtagelige for instrukser, men super sød og god, det er han!! Håber dog noget af det hænger ved, for jeg synes virkelig vi gør en ihærdig indsats.

Jeg kan se at du under Doodler har skrevet noget om aktivitetsniveauet, og jeg vil sige, at Cato er, som jeg havde forventet af en hvalp – efter leg og ture i løbet af dagen (og til hverdag noget alenetid imens vi er af sted), så sover hen det meste af aftenen og hele natten, så jeg synes ikke, det er overvældende, men selvfølgelig har vi også en del aktivitet her med 3 drenge og gang i den, så naturligt nok sker der noget omkring Cato, når vi er her.

Han er forøvrigt begyndt at fælde lidt, nogle fnuglette bløde hår, så jeg er spændt på, om han mon også gøre det som voksen? Ellers er pelsen nem at rede. Vi klipper ham ved øjnene, men ellers vil jeg helst holde ham langhåret så længe jeg kan. Han er jo bare charmerende med sit pandehår;-))

Bare en skøn hund…

Kh. Lisbeth og Cato

Den 6.4.2011
Hej Jeanette,
Lige en lille hilsen fra Odense. Cato er nu 4 måneder og vokser og bliver frækkere… Toiletruller og strømper er det mest uimodståelige, der findes, ihvert fald for en lille hund.

Cato har været på hvalpemotivation i marts og vi starter på fortsætterhold efter påske. Der er meget at lære, så jeg har udvalgt nogle af emnerne, jeg synes er vigtigst lige nu.

Cato skifter tænder nu, så de klør og irriterer ham vældigt. Godt det er en kortere periode.

Knus herfra
Cato og familien Holst

…………………………………………………………………………………………………

Den 6.4.2011

”Totte lå i bur fra første dag uden nogen problemer. Første nat gik jeg op med ham kl. 03, næste nat kl. 04 og derefter var det slut og han sov igennem hele natten og tissede ikke før han kom ud. Det tog en 3 ugers tid før han blev helt renlig. Det kunne godt gå hurtigere, men det var ikke altid jeg var opmærksom på at han skulle ud, da han ikke sagde noget men bare stillede sig hen til døren og opdagede jeg det ikke med det samme, var uheldet sket. Nu gør han både når han skal ud og opfører en hel krigsdans når han skal have mad.

I øvrigt at han den mest frygtløse hund jeg har haft. Der er absolut intet han er bange for. Både på riste og på forhindringsbane klarer han alt som mange af de andre hunde er bange for”.

Mhv Allan
Ps.
Totte var ved 10 uger 4.2kg, ved 12 uger 5.3kg, ved 14 uger 6kg, 16 uger 6,7kg og 4mdr 7,3kg

 
 
 
 

Mange dejlige billeder af Totte, tak til Allan.
……………………………………………………………………………………………………

Hej Jeanette, Den 31.3.2011

Alt vel her! En fantastisk dejlig hund vi har fået.

Det var som om buret aldrig blev det helt store hit med Freja. Den hylede hver nat 2-3 timer i buret indtil den dejsede om. Vi gav op til sidst, og nu sover den bare i stuen. Det er helt fint.

Men det har så givet os et nyt problem. Freja har stort set altid tisset på gulvet om morgenen efter den kom ud af buret. Og i løbet af dagen kan den også have uheld inde. Hvis vi ikke lufter den hver 2. time i løbet af dagen, så kan vi være sikre på at det går galt, og den giver ikke noget signal om at den skal ud.

Jeg vil mene at den skal have et chok hvis vi fanger den i at gøre det – men det er svært om morgenen når vi alle sover.

Tak for dine gode råd. Kh Hans Ulrik & Co

Svar til Hans Ulrik og andre interesseret:

Hej med jer

Ja det er jo ikke rart med det tisseri, meeem i skulle jo havde kontakter mig da i fik problemer med buret. Nu har jeg kun en løsning, i skal starte med burtræningen igen, og det er nu lidt mere langtrukken. Lad hende sove i buret med lukket låge i et værelse sammen med en person hun er knyttet til feks hos jer i soveværelset i ca 14 dage nu (også selv om hun ikke senere skal komme i soveværelset) og så flyt derefter buret ud af soveværelset 25-50 cm af gange over mange mange dage. Jeg har ikke andre løsninger.

Om dagen skal hun stadig tilbydes tisse ture min. en gang i timen når hun er vågen, gerne hver 1/2 time når der er gang i den og selvfølgelig hver gang hun har sovet/hvilet og spist, jeg syntes det er rigtig synd at hun skal vente i 2 timer på at komme ud, det kan hendes lille blære ikke holde til, pas på hun ikke får blære betændelse. Husk hvor meget mad og vand hun indtager i forhold tilhendes lille størrelse, hendes lille krop skal omsætte næsten den samme mængde mad/vand som en voksen hund, selvom hendes blære kun er en 1/4 størrelse. Hun har iøvrigt lært af de mange “sjuske” uhend, dvs at i mennesker har sjusket, hun har lært at man bare kan tisse indenfor, så hvorfor give besked på at man vil ud når man har et wc indefor. Hvis en hvalp bliver holdt meget unde påsyn i den første periode på 7-14 dage, dvs at den kun er i køkkenalrum som vi aftalte med jer ved afhntning, og ikke får lov at få chancen for at tisse inden for, fordi den bliver overvåget og taget ud hver 1/2 time når den er vågen, ja så ved den kun at man kan tisse udenfor og den vil derfor søge lidt forvirrende rundt feks ved døren for at finde en udgang til dens wc i haven og evt give et lille piv fra sig. Start igen forfra og hold hende i et rum i nærheden af udgangen og lad hende ikke gå ind i et andet rum uden 110% opsyn + luft hende som skrevet ovenover.

Du skriver at den skal have et “chok”, hvis den bliver snuppet i at tisse….ja det er såmen okay at gøre det en smule ubehaligt at tisse indendørs, men kun hvis man er sikker på at den virkelig har fået tilbud rigligt mulighed for at komme ud at tisse. Vær nu ikke for “chokkende” overfor hende, for det er jo jer mennesker der har tilladt hende at få den dårlige vane, så brug mere tid på at hjælpe hende til en ny go vane.

Husk at vaske evt uheld indefor på gulvet med rodalon og ikke alm rengøringsmidler da de i sig selv lugter af tis i en hunde næse.

Jeg håber at i hurtigt får hjulpet Freja tilbage på det rigtige spor, HUSK hun er helt uden skyld. Jeg sætter dette indlæg ind på hjemmesiden da du helt sikert ikke er den eneste der har sjusket lidt.

Mvh Jeanette

Freja…for lækker, ikk´?!
………………………………………………………………….
Den 27.3.2011

Shiva og Cody, drengene fra Ølgod (Shiva kikker op og Cody kikker ind i kameraet.)
…………………………………………………………………
Den 10.3.2011
Vi er vilde med Cody. Han trives, er glad og imødekommende. Han er specielt HELT VILD med børn og tager glad imod alle gæster.

I to uger har han ikke haft uheld indendørs, så vi er godt på vej. Han går flot i snor (med svipsere J), lystrer ”SIT” komandoen og elsker at lege søgelege. Vi træner ”KOM” komandoen. Den virker fint indendørs, men udendørs er det en lidt større udfordring. Han er super lærenem, hvilket gør det sjovt at træne med ham.
Som i kan se på billedet vokser han godt. Han vejer nu 6,5 kg! Vi er lidt spændte på, hvor stor han bliver.
Hilsen Familien Blicher Hansen

Cody..han er blevet barberet lidt oven på snuden/ansigtet.
…………………………………………………………………………………..
Den 6.3.2011
Kære Jeanette,
Så er Cato (Golden Doodle) blevet 3 måneder. Han er faldet godt til her i Odense, og vi elsker ham. Han charmer sig ind på alle, og virker ikke bange for noget men kaster sig ud i verden. Han vokser godt, sover hele natten men han mangler stadig lidt i at kunne holde sig om dagen. Han skal lære at sige til, når han trænger. Han virker lærenem, så det bliver spændende, hvad han siger til det, når vi starter hvalpekursus op i næste uge. På billederne har han lige hittet en ballon fra et af børneværelserne, sjovt at se, hvordan han håndterede den!
Kærlig hilsen Lisbeth Holst

(Jeanette skriver; rigtigMine hunde skal ikke sige til for at komme ud, de vil så ofte også udnytte os til at lukke dem ud og ind rigtig mange gange extra hvis de keder sig lidt. Mine hunde kommer ud når jeg ved det er tid, som 8-16 uger hver 30 minut år de er vågen. Hvis hunden skal sige til, så sæt den koncekvent tæt ved døren og sig “skal du tis” når de kikker op på jer og luk dem derefter ud. Husk at sige “tis” når den tisser ude)

Cato 13 uger og 4,5 kg.
Cato 13 uger

………………………………………………………………………..
Den 27.2.2011
Shiva er nu 12 uger gammel og vejer ca 3.750 kg.
Efter Jeanettes anvisninger, har vi nu fået bygget hundegård og hundehus – til stor glæde!
Shiva stortrives og elsker at være i sit hus, hvor han er om dagen når vi ikke er hjemme.
Huset gør, at han har sit sted, hvor han kan slappe af og ikke skal være ”klar” hele tiden, til at aflæse
vores signaler og følge med i hvad der sker i husest.
Han er generelt meget kontaktsøgende, rolig og glad. Glad kommer han nye mennesker i møde og
”smelter” jo alle med han store sorte øjne og vamsede pels.
Han virker meget lærenem; er begyndt at lystre sit navn, er godt på vej med at sidde på kommando
og går rigtig fint i snor. Selvfølgelig er han bare en hvalp, så der er svipsere J

Hilsen Fam Tejlmand Thygsen

Shiva
………………………………………………………………..
Leika

Leika. Fam Bindslev.
………………………………………………………………………………..
Freja

Freja 9 uger ved fam. Røtnes i Schweiz
……………………………………………………………………….
Cato

Cato 9 uger ved fam. Holst